Wat opdrachtgevers over mij zeggen:

“Deze tekst laat zien dat Carlijn een professional is.” | “Superleuk! Wat een fijne blog weer, dank je wel.” | “Dit was precies wat ik in gedachten had. Top en ook nog snel. Ik word er gewoon blij van.” | “Ik was aangenaam verrast. Had wel wat van je verwacht, maar je bent gelijk tot de kern doorgedrongen. Mooi!” | “Carlijn werkt snel en kan erg goed omgaan met de gegeven deadlines. Ze houdt ook bij heel specifieke thema’s de juiste toon aan; gecompliceerde Engelse tekst kan ze in razend tempo omzetten naar helder en aantrekkelijk Nederlands. Daarbij staat ze open voor feedback. Ik werk graag samen met Carlijn!” | “Je artikelen zien er prima uit, ik zet ze gelijk online.” | “Je hebt de teksten mooi geschreven, leuk om te lezen!” | “Je schrijft zo geweldig. Door jou moet ik nu die lippenbalsem hebben.”

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hieronder een selectie uit mijn portfolio of neem contact met mij op.

Beautyredacteur Santé

Voor tijdschrift Santé verzorg ik beautyartikelen en -rubrieken. Van informatieve artikelen over beautyproducten tot how to’s en van persoonlijke verhalen (hoe is het om een bindweefselmassage te ondergaan?) tot shoppingpagina’s met de mooiste make-up en verzorgingsproducten. Bekijk hiernaast een selectie van mijn werk voor Sante.

CosmoGIRL! Beachboek

Voor het CosmoGIRL! Beachboek 2018 schreef ik beautyartikelen over veilig zonnen, beautyfood en wat te doen wanneer je verbrand bent. Klik hieronder op de links om de artikelen te lezen (let op: wordt gedownload als separaat PDF-bestand)

Oh sunny day!
Oh sunny day! (2)
Oh sunny day! (3)
Burn baby burn
Burn baby burn (2)
Eet je flawless
Eet je flawless (2)

SMPL SKIN Skincare

SMPL SKIN schakelde mij in om de teksten voor hun webshop onder handen te nemen. Ik herschreef een aantal productteksten van het Nederlandse verzorgingsmerk, welke je hier kunt vinden.

De Beauty Professional

Voor de edities van de Beauty Professional die sinds maart 2018 zijn verschenen, schreef ik een artikel over beautytrends uit Azië, interviewde ik mannelijke schoonheidsspecialisten over hun vak en deed ik verslag van de opening van het eerste Germaine de Capuccini-filiaal in Nederland.

Alhydran/BAP Medical

Het bedrijf BAP Medical, met onder meer het merk Alhydran onder haar hoede, wilde graag een enquête uitsturen naar een klantenpanel. Ze wisten alleen niet de juiste snaar te raken. En dus werd ik op de klus gezet. Ik leverde een complete mail aan met een treffende, uitnodigende tekst. Het resultaat? Een groot aantal respondenten vulde de enquête in, waardoor Alhydran nu producten kan ontwikkelen die nóg beter zijn afgestemd op de wensen van de consument.

Sans Soucis

Op de website van skincaremerk Sans Soucis vind je een blog. Deze artikelen komen grotendeels van mijn hand. Voor Sans Soucis schreef ik over hydrateren, beschermen, hyaluronzuur, BB en CC Creams en anti-aging. Bekijk hier een aantal van mijn blogs:

Gisalora

Het huidverzorgingsmerk Gisalora is nieuw. Het allereerste product van dit jonge merk is momenteel in productie. En weet je wat leuk is? Ik heb mee mogen denken over de samenstelling van de anti-aging cream. Ook schreef ik de product- en websiteteksten over Gisalora en de crème. De website wordt binnenkort gelanceerd.

Ladival

Ladival is gespecialiseerd in zonnebrandproducten voor de zongevoelige huid. En ik ben weer gespecialiseerd in het schrijven van artikelen over zoncosmetica. Niet zo gek dus dat het blog van Ladival volstaat met artikelen die door mij geschreven zijn. Klik op onderstaande links om ze te lezen:

Noeran

Safina, de eigenaresse van salon Noeran en oprichtster van het gelijknamige skincaremerk, nam contact met me op voor het schrijven van haar websiteteksten. Ik zette op papier waar zij voor staat, wat haar drijfveren zijn en wat voor merk Noeran precies is. Het resultaat? Een blije klant met een website die door haar bezoekers met nog meer plezier wordt bezocht.

Redacteur vakblad Kosmetiek

Kosmetiek is een cosmeticavakblad dat wordt gelezen door onder meer schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten. Voor de afgelopen edities maakte ik verhalen over trends in anti-agingingrediënten, microneedling en het voorkomen van no-shows in de beautysalon.

ArganWinkel

Voor ArganWinkel.nl schrijf ik blogartikelen, gebruiksaanwijzingen en e-mailnieuwsbrieven. Waar komt arganolie vandaan? Hoe gebruik je het? Wat doet het voor je huid en haar? Ik heb het voor deze opdrachtgever allemaal op papier gezet. Bekijk hier enkele van mijn blogs:

Kurhaus

Grand Hotel Amrâth Kurhaus benaderde mij om de teksten te (her)schrijven voor de menukaart van de nieuw te openen Spa & Beauty Lounge. Ik herschreef de teksten voor de behandelingen, schreef het welkomstwoord op de menukaart en stelde de websiteteksten op.

IdealBody.nl

Op de website van IdealBody.nl worden maandelijks twee blogartikelen geplaatst die door mij zijn geschreven. Voor deze opdrachtgever duik ik in de wereld van botox, fillers en andere cosmetische ingrepen.

Hieronder vind je een aantal van mijn artikelen:

Argandia

Alle productomschrijvingen in de webshop van Argandia komen van mijn hand. Ik heb alle verzorgingsproducten (gezicht, lichaam, haar, heren) van een commerciële tekst voorzien, met daaraan toegevoegd een product- en ingrediëntenbeschrijving.

Tevens hielp ik Argandia bij het opstellen van een handboek voor schoonheidssalons. Dit handboek ligt inmiddels bij salons die met Argandia-producten werken. Deze teksten omschrijven hoe de beautyexpert de producten dient te gebruiken en wat ze voor de huid doen.

2010-2013

freelance journalist publieksmagazines

Van 2010 tot 2013 ben ik werkzaam geweest als freelance journalist voor magazines als Flair, Viva, Libelle, Grazia en CosmoGIRL. Zo interviewde ik voor Flair een vrouw wier kind veel te vroeg geboren werd en kwam te overlijden, zat ik voor Viva tegenover een mantelzorger en een vrouw die rond haar twintigste al onvruchtbaar bleek en voor CosmoGIRL! maakte ik invulverhalen, stelde ik leuke weetjes op en schreef ik over jongens, BFF’s en school. Een selectie van mijn werk is hiernaast te bekijken. Interesse om een leesbare PDF te ontvangen? Mail me gerust.

Kabrita

Iets minder cosmeticagerelateerd, wél iets anders waar ik veel affiniteit mee heb: schrijven over kindjes. Als moeder van een tweeling ben ik wel thuis in de wereld van babyvoeding. Voor Kabrita schreef ik over het leven van mijn tweeling (1,5 jaar) en tevens leverde ik verschillende blogs aan over babykwaaltjes zoals luieruitslag, verkoudheid en doorkomende tandjes.

Aleeza

De eigenaresse van Aleeza Cosmetics klopte bij mij aan. Of ik blogs voor haar wilde schrijven? Op de website van Aleeza staan een aantal artikelen van mijn hand, over het krijgen van een mooie huid, maar ook over het geweldige product van Aleeza: de Glowing Beauty Oil. Ik schreef over deze olie tevens een blogartikel voor mijn eigen blog.

Rawa Secrets

Voor het onlangs gelanceerde merk Rawa Secrets redigeerde ik het handboek met richtlijnen voor de beautyconsulenten. Ook herschreef ik de websiteteksten en plaatste ik een advertorial over Rawa Secrets op mijn eigen blog.

Multilind

Als tweelingmoeder weet ik alles van huidkwaaltjes bij babys’s. Eczeem, luieruitslag, babyacne… ik heb er bijna allemaal mee te maken gehad. En dus vond Multilind mij wel een geschikte copywriter voor het schrijven van artikelen over huidproblemen bij baby’s en kinderen. Mijn artikelen voor Multilind vind je onder andere op deze website.

Copywriter en vertaler LUSH Fresh Handmade Cosmetics

LUSH Fresh Handmade Cosmetics brengt vier keer per jaar Fresh Matters uit, een magazine waarin alle heerlijke producten van LUSH staan opgenomen. Voor Fresh Matters voorzag ik alle producten van een pakkende tekst. Als echte Lushie weet ik als geen ander waar de producten naar ruiken, welke ingrediënten ze bevatten en wat ze voor je huid en haar doen.

Behalve een omschrijving van het complete Lush-assortiment staan in Fresh Matters elk kwartaal een aantal redactionele artikelen. De originele verhalen zijn geschreven in het Engels, dus ik zette ze om naar begrijpelijke en prettig leesbare Nederlandse artikelen.

The Senze

The Senze is een beauty- en massagesalon in Tilburg. May, de eigenaresse, benaderde mij met de vraag of ik haar website eens tekstueel onder handen wilde nemen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik herschreef de welkomsttekst op de site en schreef de teksten over de verschillende behandelingen.

Mom's Health

Aan het platform Mom’s Health ben ik verbonden als twin mom contributor. Op de website van Mom’s Health vind je verschillende blogs over het tweelingmoederschap. Tevens schreef ik voor dit online magazine verschillende beautyartikelen, zoals deze.

Kosmetiek

Studio Kosmetiek vroeg mij hun complete websiteteksten te (her)schrijven. Ik leverde copy aan voor onder de pagina’s ‘ons team’ en ‘behandelingen’. Daarnaast maak ik iedere drie maanden de e-mailnieuwsbrief voor Kosmetiek, met als doel zoveel mogelijk klanten naar Kosmetiek te trekken.

Fouzia.nl

Fouzia Niemeier is een wenkbrauwstylist uit Den Haag. Vier jaar geleden vroeg ze mij haar websiteteksten te verzorgen. Tevens interviewde ik haar voor een Haags magazine, wat resulteerde in een mooie publicatie waarin haar salon goed uit de verf kwam.

2013-2015

Beauty editor deBijenkorf.nl

Voor deBijenkorf.nl schreef ik van 2013 tot 2015 beautyblogs. Ik testte make-up en skincare, maakte foto’s van de producten en schreef er een blog met commerciële inslag bij. Daarnaast coördineerde ik verschillende beautyproducties: ik regelde voor shoots en tutorials de modellen, visagist en fotograaf/cameraman en maakte er samen met het team een aantrekkelijke productie van.