3x lekkere powerontbijtjes

Na een nacht slecht slapen, snak ik vaak naar een kop koffie. Maar omdat ik op alleen cafeïne niet kan leven, heb ik sinds kort een aantal powerontbijtjes ontdekt die ik graag maak en waarmee ik met gemak de hele ochtend doorkom. Ik deel mijn powerontbijtjes graag met je. Ook lekker trouwens voor niet-moeders die van lekker en gezond houden!

1. Magere kwark met superfoods en blauwe bessen

powerontbijt4

Van alle zuivelsoorten is kwark de beste optie. Het bevat aminozuren en zogenaamde langzame eiwitten, versterkt je botten en voorkomt spierafbraak. Niet zo gek dus dat kwark veel wordt gegeten door sporters. Ik vind dit een fijn ontbijt omdat het lekker fris is en het ligt niet te zwaar op de maag. Om mijn kwark te upgraden, gooi ik er Superfood Muesli van Body&Fit Shop in, een handje gebroken lijnzaad, wat blauwe bessen en een aantal snufjes kaneel. Met de kwark heb je gelijk een goede portie eiwitten binnen, die heb je nodig op een dag. De superfoods zorgen voor de nodige gezonde vetten en de blauwe bessen dragen bij aan je dagelijkse twee stuks fruit en zitten bovendien bomvol antioxidanten.

powerontbijt2

2. Eieren met gerookte zalm, kipfilet en bieslook

powerontbijt3

Denk je altijd dat gebakken eieren ongezond zijn? Echt niet! Dit recept voor gebakken eieren is hartstikke gezond en powerful. Ik bak mijn eitjes in kokosolie, de gezondste vorm van bakvet. Voorheen gebruikte ik altijd olijfolie (ook niks mis mee), maar kokosolie schijnt nog een tikkeltje gezonder te zijn. Ik heb kokosolie van de Aldi en van Body&Fit Shop, met beide ben ik hartstikke tevreden. De eitjes zelf beleg ik met gerookte zalm (bron van goede vetten) en kalkoenfilet (lekker mager). Om de boel wat op te leuken, strooi ik er verse bieslook overheen. Ook dit powerontbijt is een bron van eiwitten. Ik zeg trouwens ‘ik’, maar de waarheid is dat ik dit ontbijt nog nooit zelf heb gemaakt. Mijn allerliefste keukenprins maakt dit namelijk voor me klaar. Wat een luxe hè 🙂

3. Havermout met appel en kaneel

powerontbijt5

Ik ben gek op havermout. Het is snel te maken, mager, gezond en zit vol met goede koolhydraten die langzaam worden opgenomen door je lichaam, waardoor je honger voor langere tijd wordt gestild. Deze variant maak ik met gekookt water, maar je kunt ook warme melk gebruiken. Ik neem 50 gram havermoutvlokken en laat deze tien minuutjes weken in gekookt water. In tussentijd snijd ik een appel in kleine blokjes. Na tien minuten gooi ik de appel bij de havermout, strooi ik er flink wat kaneel overheen en tadaaaaaa: klaar is je powerontbijt. Het ziet er niet echt smakelijk uit, maar van de drie ontbijtjes is dit toch echt mijn favoriet. De appel maakt dit ontbijt superfris!

powerontbijt1

Wat ontbijt jij het liefst? Deel je (power)ontbijtjes vooral, wie weet halen we er allemaal wat inspiratie uit!

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

Share:

8 Comments

 1. Shirley 08/09/2015 / 07:51

  Goedzo! En dan ben ik al trots op mezelf dat ik na jaren niet ontbijten weer ontbijt, wel pas op mijn werk. Ik eet een kom met gesuikerde muesli en daar 3 eetlepels extra gezoete yoghurt als dressing bovenop. Dat kan zeker niet aan jouw ontbijtjes tippen 😉

  • Carlijn 08/09/2015 / 10:55

   Haha dat klinkt als een echt Shirley-ontbijt!

 2. Nesrin 08/09/2015 / 10:01

  Dit ziet er allemaal super lekker uit. Een eitje bakken in de ochtend zal ik niet snel doen maar als lunch lijkt het mij delish.
  Heeft Aldi kokosolie??

  • Carlijn 08/09/2015 / 10:55

   Ja! In een witte pot, van het merk Mama Natuur.

 3. Sarrine 08/09/2015 / 13:27

  Heerlijke ontbijtjes! Het tweede ontbijtje heb ik echter nog nooit gegeten omdat ik ‘s ochtends het liefst zoet ontbijt maar ‘t ziet er wel lekker uit.
  Het derde ontbijtje neem ik vooral in de winter, maar ik denk dat ik ‘m wel weer lust met dit weer. Ik gooi er dan ook vaak amandelen / cacaopoeder / cranberry’s door. Zo lekker! Waar ik ook gek op ben is yoghurt/kwark met banaan en walnoten of andere noten.

 4. saskia 08/09/2015 / 13:54

  Lekker! Havermout met appel en kaneel is ook heerlijk!

 5. Lindsey Beljaars 10/09/2015 / 12:01

  Klinkt alle drie heerlijk! Ik ga iedere ochtend voor de magere kwark, met muesli en aardbeien en blauwe bessen! Heerlijk! 🙂

 6. Flaviena 29/09/2015 / 12:11

  Havermout gaat er altijd in, heerlijk! Ik ga deze variaties zeker eens proberen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge