2x budgetconcealers van Catrice en Miss Sporty

Mijn hart gaat uit naar luxueuze cosmetica, maar wanneer ik een goedkoop alternatief tegenkom dat net zo goed blijkt te zijn, ben ik de beroerdste niet en ga ik weleens overstag. Ik las de afgelopen weken veel over twee budgetconcealers, van Catrice en Miss Sporty. Merken waar ik doorgaans niks van gebruik. Daar komt nu verandering in met de Miss Sporty Perfect Stay 10HR Liquid Concealer en de Liquid Camouflage High Coverage Concealer van Catrice. Ik heb ze getest en vergeleken.

budgetconcealers5

Zo op het eerste gezicht is al te zien dat de concealer van Miss Sporty wat geler en donkerder is. Niet dat hij heel geel is hoor, de concealer van Catrice is gewoon heel erg licht.

budgetconcealers8

Dit verschil in kleur is ook te zien in de swatches. Boven is de Miss Sporty Perfect Stay 10HR Liquid Concealer, onder de Liquid Camouflage High Coverage Concealer van Catrice. Zie je dat die van Miss Sporty wat geler oogt?

Van Miss Sporty heb ik de lichtste variant, kleur 001 Light. Er is ook nog een tint die wat donkerder is, maar ook deze vind ik aan de lichte kant. Voor getinte dames is deze concealer van Miss Sporty niet geschikt dus.

budgetconcealers7

De Miss Sporty Perfect Stay 10HR Liquid Concealer zit in een huls met sponsapplicator. Dit brengt makkelijk en snel aan. Ik vind dit alleen niet zo heel hygiënisch werken, omdat je het product telkens in aanraking brengt met de huid. Mijn favoriete concealer van MAC, de Select Cover-Up, zit in een tubetje en dat heeft toch wel mijn voorkeur.

budgetconcealers2

Met de applicator zet ik een aantal stippen rondom mijn oog. De concealer dep ik vervolgens met mijn vingers in de huid. Dit gaat heel makkelijk want de concealer is romig en absoluut niet droog. De Miss Sporty Perfect Stay 10HR Liquid Concealer voelt prettig aan op de huid en ziet er gelijk na het aanbrengen goed uit. Hij droogt niet in, zoals ik dat weleens heb met concealers. Dit heeft de concealer absoluut te danken aan de vollere substantie. Het is een beetje alsof je een getinte oogcrème aan het uitsmeren bent.

budgetconcealers6

Dan de Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer. Ook hier een sponsapplicator.

budgetconcealers3

Voor een goede vergelijking heb ik de Liquid Camouflage High Coverage Concealer van Catrice onder mijn rechteroog (voor jullie links) aangebracht, die van Miss Sporty zit al onder mijn linkeroog.

Na zo’n positieve ervaring met de Miss Sporty-concealer had ik niet verwacht dat Catrice dit zou kunnen overtreffen. Niks blijkt minder waar. De Liquid Camouflage High Coverage Concealer is nóg voller en laat zich nog beter in de huid werken. Dat had ik niet verwacht. Nog veel fijner vind ik dat deze kleur geschikter is voor mij. Hij is licht, en dan bedoel ik ook echt licht. Miss Sporty Perfect Stay 10HR Liquid Concealer in 001 Light blijkt toch wat te geel voor mij. Deze van Catrice heeft dat gele niet en dat past beter bij me.

budgetconcealers4na

Hier heb ik de Miss Sporty Perfect Stay 10HR Liquid Concealer rechts aangebracht en de Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer links. Op zich niet een heel groot verschil, mijn donkere kringen zijn aan beide kanten een stuk minder opvallend. Ik vind het effect van Catrice net iets mooier, mijn oogopslag oogt frisser en opgewekter. Dit heeft denk ik echt te maken met het feit dat de concealer zo licht is. Hij lijkt een soort highlightend effect te hebben. Ik vind het erg mooi!

budgetconcealers9 budgetconcealers11

Ook met de rest van mijn make-up gedaan vind ik dit fijne concealers. Ik heb bij beide wat poeder aangebracht onder mijn ogen, hierdoor glim ik net wat minder en oogt het geheel mooi mat. En ook hier zie je dat de concealer van Catrice oplichtend werkt en beter dekt.

Zowel de concealer van Catrice als die van Miss Sporty zijn heel goede budgetconcealers. Ik kies de Liquid Camouflage High Coverage Concealer van Catrice als winnaar omdat deze kleur voor mij perfect is en ik de dekking net wat beter vind, maar qua substantie en het aanbrengen ervan zijn ze nagenoeg gelijk. Ik zou vooral kijken naar welke kleur voor jou het meest geschikt is en daar je keuze op baseren. Wat betreft kwaliteit en dekking zit je sowieso goed.

Beide concealers van deze budgetmerken hebben mijn verwachtingen overtroffen. Zo’n fijne substantie en zo’n goede dekking had ik simpelweg niet verwacht, zeker niet voor die prijs. Ik heb concealers die vele malen duurder zijn maar qua kwaliteit niet eens in de buurt komen bij deze toppers. Tja, misschien toch wat vaker bij het make-upschap in de drogist kijken…

Miss Sporty Perfect Stay 10HR Liquid Concealer kost €2,99 en is te koop bij de Etos.
Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer koop je voor €3,59 bij Kruidvat.

Ga jij voor high-end of budget als het om concealers gaat?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

Share:

14 Comments

 1. Nesrin 24/09/2015 / 11:21

  Jouw ogen zijn echt heel mooi Carlijn.

  Ik heb lang naar de foto gekeken want ik dacht geen verschil te zien maar links ziet er inderdaad beter uit, het lijkt wat ‘zachter’ dan rechts. Ik neem Catrice mee de volgende keer en jouw topper van Bobbi Brown moet nog even wachten helaas.

 2. Sarrine Reinderink 24/09/2015 / 13:34

  Fijne review! Ik heb veel producten van Catrice, ik vind het een erg fijn merk, maar de concealer had ik nog niet. Ik denk dat ik deze nu ook ga aanschaffen!

 3. Chinouk 24/09/2015 / 16:03

  Wat een goede review, zo uit gebreid en duidelijk. Mooie foto’s ook! Die concealer van Catrice lijkt me wel wat, wat een goede dekking!

 4. Saskia 25/09/2015 / 07:52

  Fijn zo’n review. Ik ken deze beide concealers niet. Weet wel dat catrice meerdere fijne concealers heeft!

 5. jeapiebel 25/09/2015 / 10:11

  Wat goed dat ik je review ben tegenkomen, ik heb altijd last van donkere kringen. Ik ga ze uitproberen en ben echt benieuwd! Het werkt goed bij jou, het belooft wel wat. 😉

 6. Ellemieke 25/09/2015 / 13:29

  Ziet er goed uit, bedankt voor de tip!

 7. Vlijtig Liesje 25/09/2015 / 13:48

  Ik koop eigenlijk nooit concealers. Maar ik zou vooral kijken wat goed werkte denk ik.

 8. Annelies 25/09/2015 / 14:07

  Low budget! Die concealers zijn prima! Wel kies ik vaak voor een wat duurder merk foundation. Ook omdat ik van veel goedkopere merken rode bultjes krijg. De essence cover up stick is trouwens ook erg fijn!

 9. Lilussh 25/09/2015 / 19:48

  Budget concealers! L.A GIRL PRO CONCEAL is heeeel goed, iets duurder dan deze twee maar alsnog budget.

  • Carlijn 28/09/2015 / 07:11

   O thanks voor de tip, die ken ik nog niet!

 10. Lifesabout 26/09/2015 / 10:17

  Ik heb er eentje van Maybelline, die met dat sponsje. Heel fijn en absoluut niet duur. Deze zien er ook prima uit overigens!

  • Carlijn 28/09/2015 / 07:11

   Die ken ik niet, ga eens kijken in de drogist deze week 🙂

 11. Mieke 27/09/2015 / 19:14

  Oh thanks! Ik ga binnenkort even langs het Catrice schap! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge