De ultieme zomergeur: Lancaster Sol da Bahia

Ik liet me voor het artikel over deze geweldige zomergeur inspireren door het actiefoldertje van Etos. Want ik zag tot mijn vreugde dat je daar momenteel Lancaster Sol da Bahia voor een prikkie kan kopen. Nieuw is deze eau de toilette allang niet meer, maar wat maakt het uit, als je dé ultieme zomergeur hebt gevonden?

lancastersoldabahaia1

Lancaster Sol da Bahia is niets anders dan een flinke dosis zonnestralen in een flesje. Dit ruikt gewoon naar de zomer! Sol da Bahia is nu voor het derde jaar op rij mijn favoriete zomergeur, en niet op de laatste plaats omdat je ‘m in de zon kan dragen. Over het algemeen wordt afgeraden parfum te dragen wanneer je de zon in gaat; dat kan witte vlekken veroorzaken. Lancaster Sol da Bahia is zonneproof, heel fijn. Hoe dat kan? In veel parfums zit fuccomarine, dit zijn toxische moleculen die UV-stralen absorberen en chemische reacties op de huid kunnen veroorzaken. Het gevolg daarvan zijn die lelijke witte vlekken. Het spreekt voor zich dat Lancaster aan Sol da Bahia geen fuccomarine heeft toegevoegd. Je kan deze eau de toilette dus met een gerust hart dragen als je naar het strand gaat of gewoon een dagje in de zon vertoeft.

lancastersoldabahaia2

De fles heeft wat weg van Oilily, vind je ook niet? Sol da Bahia is geïnspireerd op Brazilië, dat zie je meteen. In de flacon zit 100 ml, daar kun je dus met gemak een zomer mee doen (of drie zomers, zoals ik doe, wat volgens mij ook niet al te best is voor het behoud van een geur… maar ach).

lancastersoldabahaia3

Maar dan… de geur zelf. Waar ruikt dit naar? Ja, naar zomer dus. Maar hoe leg je dat uit? In Sol da Bahia zitten onder andere kokos, citrusvruchten, vanille en muskus. Het is een frisse, fruitige geur die toch ook wat warms heeft. Ik vind ‘m echt fantastisch. Door de kokos krijgt de geur wat tropisch, wat heel erg bij dit seizoen past. Hou je van zware, zwoele geuren? Dan zou ik deze overslaan.  Dit is echt meer een licht en fris parfum.

Ik kreeg Lancaster Sol da Bahia al in 2014, maar besteedde er nooit aandacht aan op mijn blog omdat ik dacht dat-ie niet meer te koop zou zijn. Tot ik dus het foldertje van Etos doorbladerde. De geur is daar tot en met 7 augustus voor maar €15 te shoppen. Da’s toch geen geld?! Ik ben al aardig door mij flacon heen en ga deze aanbieding zeker weten scoren. Als ik jou was, zou ik dat ook doen 🙂

Ken jij deze zomerse geur? Wat is jouw eigen zomerfavoriet?

Share:

6 Comments

 1. Shirley 30/07/2016 / 09:28

  Klinkt goed. Ik heb sinds kort een nieuwe zomerfavoriet: Prada Candy Kiss. Op ieder vlak maak je mij blij met zoetigheid en snoep.
  Shirley recently posted…Hamburg in 77.397 stappenMy Profile

 2. Femke 30/07/2016 / 09:58

  Oké, je begrijpt vast dat je mij nu wel héél nieuwsgierig hebt gemaakt naar deze geur! Mijn favo zomergeur is op dit moment Anna van Anna’Yake!
  Femke recently posted…Schoonheissalon: een oase van rustMy Profile

  • Carlijn 03/08/2016 / 09:07

   O die ken ik nog helemaal niet! Lijkt hij op Sol da Bahia? Vind ze ieder jaar lekker eigenlijk 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge