Friandries Chocolaterie: hotspot-to-be in Tilburg

Dit artikel heeft in de verste verte niks met cosmetica te maken. Ook niet met Amy en Maisie. Maar… als trotse (import-) Tilburgse en chocoliefhebber wilde ik toch heel graag aandacht besteden aan hetgeen ik jullie vandaag voorschotel. In het centrum van Tilburg opent binnenkort een geweldige chocolaterie, Friandries. Friandries zal gerund worden door de 24-jarige Dries Michels, een chocokunstenaar in hart en nieren. Klein obstakel: hij moet het geld dat hiervoor nodig is nog bij elkaar sprokkelen.

Via Indiegogo loopt er momenteel een crowdfundingcampagne om Dries’ droom werkelijkheid te laten worden. Een heel slim idee van hem, een unieke (en lekkere!) kans voor jou. Doneer je bijvoorbeeld €20, dan krijg je een doosje met zijn overheerlijke bonbons thuis gestuurd. En echt: ik heb ze geproefd en ze zijn amazing! Hoe hoger het bedrag waarmee je Friandries support, hoe groter en toffer de reward is die je krijgt.

Om je een beter idee te geven wie je eventueel gaat supporten, voelde ik Dries even aan de tand over zijn liefde voor chocola en zijn chocolaterie Friandries. Enjoy!

friandrieschocolatier2

Waar komt je liefde voor chocola vandaan?
“Ik heb tijdens mijn opleiding tot gespecialiseerd kok altijd al een gevoel gehad voor patisserie, maar leerde pas in mijn laatste jaar met chocolade werken. Ik heb gekozen voor de horeca omdat ik hierin mijn creativiteit kwijt kan. Toen ik chocolade ‘ontdekte’, merkte ik dat ik hier heel goed mijn creativiteit in kon stoppen. Mooie smaken combineren en in zoiets kleins als een bonbon stoppen, en het dan ook nog een stralend uiterlijk geven.”

Wat is er zo leuk aan het maken van bonbons?
“Chocolade is best een moeilijk product om mee te werken. Het is een uitdaging om telkens iets nieuws te maken. Ik vind het geweldig om mensen mijn creaties te laten proeven en hun reacties te zien.”

Op welke creatie ben je het meest trots?
“Dat is moeilijk, maar dan moet ik toch gaan voor de pure chocoladebonbon met een zachte gelei van rode biet en bergamot en daaronder een witte chocolade-ganache van basilicum en een crumble van rode biet. Dit is de bonbon waarmee ik in de finale stond van ‘De lekkerste bonbon van Nederland’. En dat terwijl ik pas net een maand was begonnen met Friandries!”

friandrieschocolatier3

Wat kunnen mensen verwachten van Friandries?
“Friandries staat voor hoge kwaliteit friandises en het gebruik van verse ingredienten. Wat ik wil overbrengen is een frisse kijk op chocolade. Behalve chocolade en bonbons komt er in de chocolaterie een ruimte om koffie en thee te drinken. Wat ik wil, is de beste koffie en thee serveren en dan natuurlijk met mijn friandises.”

Kun je in drie zinnen vertellen waarom mensen echt, echt, écht je crowdfunding campaign moeten steunen? 
“Mensen moeten mijn crowdfunding steunen omdat dit mij een geweldige kickstart kan geven om echt een winkeltje neer te zetten. Natuurlijk komt hier veel meer bij kijken, maar hierdoor zouden mijn plannen echt van de grond komen en kan ik me verder gaan ontwikkelen. Alleen al van alle reacties die ik tot nu toe heb gehad, heb ik nog meer zin om hiervoor te gaan knallen!”

friandrieschocolatier1

Ik denk dat iedere chocoliefhebber hier toch gewoon heel erg blij van wordt? Ik vind het te tof dat er in mijn stad een chocolaterie van dit niveau wordt geopend. En dat wordt-ie ook nog gerund door zo’n leuke, sympathieke gast. Sowieso vind ik het inspirerend om op 24-jarige leeftijd al zo’n doel voor ogen te hebben en er vol voor te gaan. Ik hoop echt dat Dries’ crowdfunding keihard van de grond komt (dat is het trouwens al gekomen, hij zit al op ruim 50% van zijn doel) en Friandries binnenkort wordt geopend. Leuk weetje: als je een donatie doet, komt je naam op de wall of fame in de chocolaterie.

Mocht je binnenkort eens in Tilburg zijn, sla dan de IJzerstraat niet over en loop even binnen bij Friandries. Krijg je geen spijt van, beloofd.

Meer lezen over Friandries? Check even zijn Facebook of bekijk hier zijn crowdfunding.

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

3 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Sax and the Prettyreply
28/11/2015 at 12:41

Leuke man die ook nog chocolaatjes maakt….wat wilde gij nog meer. x

Hanna @ eenbezigbijtjereply
28/11/2015 at 15:59

Het ziet er heerlijk uit. Ik kom niet zo snel in Tilburg maar als ik er een keer in de buurt ben dan zal ik het onthouden.

Sarareply
25/08/2017 at 13:32

Dat ziet er uit om op te eten. Veel succes gewenst met je droom.

Leave a reply