Aussie Miracle Shine en 3 Minute Miracle Frizz Remedy tegen pluishaar

Het is een zoektocht die ik never ever opgeef: die naar het perfecte middel om mijn pluizenbol in bedwang te houden. Ik heb dik haar met slag dat als een gek pluist, ik word er vaak helemaal gek van. Zolang ik me kan herinneren, zoek ik naar producten die mijn haar glad en glanzend krijgen. Tot nu toe tevergeefs. Er is gewoon geen land mee te bezeilen! Twee weken geleden kwam ik een conditioner en haarmasker tegen van Aussie. Dit zou weleens iets kunnen zijn, dacht ik gelijk. Het zijn de Ultimate Shine Conditioner en de 3 Minute Miracle Frizz Remedy. Houden ze me pluisvrij?

aussiefrizzremedy4

Over Aussie had ik al vaak gelezen. Zo weet ik dat Sanne van LaViesagista er dol op is. Maar ja, alle dames die erover schrijven, hebben totaal ander haar dan ik. Dat van Sanne is mooi glad en gezond, dat van mij stug, droog en dor. Toch wilde ik Aussie heel graag een kans geven, omdat ik het merk toch best hoog heb zitten. Het is mijn eerste kennismaking met Aussie.

aussiefrizzremedy3

Als eerste besloot ik de 3 Minute Miracle Frizz Remedy te gebruiken. Deze ‘deep treatment’ kan je zien als een haarmasker dat in korte tijd – het hoeft één tot drie minuten in te werken – wonderen doet voor je haar. Althans, da’s wat Aussie belooft. Op het etiket laat Aussie weten dat de ingrediënten aloë vera en jojoba verzorgend zijn en ervoor gaan zorgen dat je straks een pluisvrije coupe hebt. Wat ze niet op de voorkant vermelden, maar waar je pas achterkomt als je het volledige etiket uitpluist, is dat dit product ook vol silicone en parabenen zit. Nu weet ik dat er veel tegenstanders zijn, maar zelf heb ik nooit zoveel problemen met siliconen in haarmaskers. Het is het enige stofje dat ervoor zorgt dat mijn haar echt glad wordt. Niet zo vreemd: siliconen leggen een soort laagje om je haar, waardoor het gladder oogt. Op de langere termijn schijnen siliconen minder relaxed te zijn. Ze kunnen je haar beschadigen. Ik let er dus wel op dat ik dit niet te vaak en langdurig gebruik.

Aussie 3 Minute Miracle Frizz Remedy is een romige, dikke conditioner die je in een grote hoeveelheid in je gewassen haar dient te smeren. Dat doe ik dus. Onder de douche neem ik een flinke dot die ik over mijn volledige haar verdeel, van wortel tot punten. Ik ga mijn tanden poetsen, benen scheren en ik zeep me in. Na dit ritueel dat zeker 10 minuten duurt, spoel ik de boel uit. Voor mij dus een 10 Minuten Miracle, geen 3. O, nog iets over de geur: dit heeft wat weg van zoete kauwgomballen. Moet je van houden, ik vind het in ieder geval erg lekker.

Ik voel bij het uitspoelen gelijk dat mijn haar heel zacht is. Dit heb ik vaker bij het uitspoelen van siliconenbevattende producten. Heerlijk, eindelijk kan ik er met mijn handen doorheen zonder dat mijn vingers halverwege in de klitten blijven steken.

Het duurt even voordat mijn haar droog is; pas dan kan ik beoordelen of dit iets voor me gedaan heeft. Wat blijkt? Mijn haar is heel zacht, het valt soepel en het oogt veel gladder. Maar echt pluisvrij? Nee, dat ben ik nog steeds niet. Mijn haarpunten zijn nog steeds droog en de onderkant van mijn haar bevat nog evenveel pluis als voorheen. Toch moet ik zeggen dat het me al heel veel waard is dat mijn haar voor de verandering zijdezacht aanvoelt en soepel valt. Dat is ook weleens anders! Ik weet bijna zeker dat de siliconen hiervoor verantwoordelijk zijn.

aussiefrizzremedy2

De Miracle Shine komt uit een andere lijn dan de 3 Minute Miracle. Enige wat de naam gemeen heeft, is dat dit product ook wonderen belooft. Miracle Shine zou het haar glanzend en gezond moeten maken, en wordt aangeraden voor ieder haartype dat dof oogt. Ik meld me!

Qua ingrediënten weet Aussie me te vertellen dat in de Miracle Shine Conditioner parelpoeder en ginseng zitten. Echter staan deze vrijwel onderaan de ingrediëntenlijst, wat inhoudt dat hier niet zoveel van in zit. Wat er juist meer in zit? Alcohol, siliconen en parfum en linalol. De geur van Miracle Shine is net zo zoet als die van de 3 Minute Miracle, al is deze iets subtieler en zoeter.

En dan… het resultaat. De Miracle Shine Conditioner maakt mijn pluizenbol ook iets gladder en soepelvallender, maar aanzienlijk minder dan de 3 Minute Miracle Frizz Remedy. Mijn coupe glanst iets meer, maar het resultaat is allesbehalve verbluffend. Het is een prettige conditioner hoor, begrijp me niet verkeerd, maar hij verricht voor mij geen wonderen.

aussiefrizzremedy1

Echte voor- en na-foto’s heb ik niet gemaakt, jullie moeten het doen met bovenstaand plaatje waarop mijn haren net droog zijn geworden nadat ik ze heb behandeld met de 3 Minute Miracle Frizz Remedy. Het oogt wat gladder en het voelt superzacht aan, maar zoals je ziet ben ik niet pluisvrij.

Voor mensen met ‘gewoon’ wat pluis lijken me dit prima producten. Ik ben ook wel een gevalletje apart, dus zoveel kan Aussie hier niet aan doen. Ik zou de producten afraden als je heel fijn en dun haar hebt, daar zijn deze middeltjes te zwaar voor. Waarschijnlijk maken ze fijn haar veel te slap en zwaar. Voor dikker haar kan dit juist een uitkomst zijn.

Het enige wat mij waarschijnlijk helpt, is een keratinebehandeling. Daarover zit ik de laatste tijd serieus na te denken. Zouden jullie het leuk vinden daar een review van te zien? Met resultaatfoto’s?

Ik kocht de Aussie Miracle Shine Conditioner en de 3 Minute Miracle Frizz Remedy bij de Big Bazar, samen voor €7. Het schijnt dat Miracle Shine verder niet in Nederland wordt verkocht, alleen in het buitenland. Als je toch op zoek bent naar de Miracle Shine zou ik zeker even binnenwandelen bij Big Bazar.

Heb jij de ultieme tip tegen pluishaar voor me? GRAAG! 

8 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
15/08/2016 at 06:38

Ik had eerlijk gezegd de resultaten van deze producten met jouw haar verwacht. Zelf ben ik ook nog steeds op zoek (alleen niet heel hard) naar een product die mijn haren niet veel zwaarder maakt, maar wel pluis laat afnemen. Nu moet ik van alles met mijn dikke, volle bos haar doen om ervoor te zorgen dat het niet te veel pluist. Die Keratinebehandeling, yes.. en dan natuurlijk met een goede review :-)!

Josanreply
15/08/2016 at 16:47

Wij gebruiken krul creme van de Kruidvat. Ik weet niet of dat voor jouw haar ook werkt

Carlijnreply
15/08/2016 at 16:50
– In reply to: Josan

Werkt dat goed tegen pluis? Klinkt in ieder geval als een goedkopere oplossing!

Ninareply
15/08/2016 at 21:52

Ik wacht de review van de keratine behandeling af. Niets aan te doen dat de Aussie producten voor jou niet voldoende werkten! En o, ga je de tip van Josan ook proberen? Ik ben nog steeds het spoor bijster op het gebied van haarverzorging. Waarschijnlijk omdat mijn haar al maanden erg uitvalt, voorheen was ik ook gezegend met een flinke bos haar.

Carlijnreply
16/08/2016 at 21:52
– In reply to: Nina

Ja ga ik wel proberen! Alles wat ook maar enigszins kan helpen grijp ik aan 😉

Carmenreply
15/08/2016 at 22:50

Heb zelf ook enorm dik en pluizig haar met slag. Ik word er namelijk ook gek van en stijl het altijd, maar dat is slecht voor mijn haar natuurlijk. Ben ook nieuwsgierig naar een keratinebehandeling, maar is niet goedkoop veronderstel ik en als het dan niet opbrengt… dus ik ben zeker voorstander van een review! Steeds leuke blogposts ook! Groetjes uit België!

Jonna@Burgertrutjesreply
15/08/2016 at 23:05

Ik heb deze producten ook geprobeerd en werkte ook onvoldoende naar mijn zin. Nu gebruik ik argan olie. Werkt perfect, maar eerst nog een koude winter afwachten haha

Annekereply
16/08/2016 at 10:55

Jammer dat het toch niet de resultaten geeft die het beloofd.
Wat mij enigszins wel helpt is de oil-in-melk van Elsève die je gewoon in het Kruidvat haalt (flashy oranje flesje). Het is een crème die ik na het wassen in mijn haar kneed en die m’n haar z’n natuurlijke krul geeft en minder frizé 😉
Oh, en uitspoelen met koud water. Helpt ook al veel! En je bent meteen wakker. Bonus. 😉

Leave a reply