Review: Keune Design voor een snelle haarstyling

Toegegeven: mijn haarroutine bestaat slechts uit mijn haren in een hoge knot gooien. Komt geen borstel (daar word ik een poedel van) of stylingproduct aan te pas. Maar soms doe ik eens gek en besluit ik dat het geen kwaad kan om wat serum in mijn haarpunten te kneden, of wat wax te gebruiken om mijn krullen meer definitie te geven. Vandaag review ik drie producten van Keune Design: de Keune Design Volume Powder, de Keune Design Press Wax en Keune Design Dry Shampoo.

keunehairdesignnieuwestyling1
Drie producten van Keune dus, waarvan ik er eentje regelmatig gebruik: droogshampoo. Niet van Keune hoor, maar van Balmain of Batiste. Keune ken ik als kappersmerk, ik ben er bij de kapper weleens mee gewassen en gestyled. Prima merk!

keunehairdesignnieuwestyling9
Dit ben ik met het kapsel dat je misschien van mij gewend bent: warrig, pluizig en geen land mee te bezeilen. Eens kijken of Keune daar verandering in kan brengen.

keunehairdesignnieuwestyling4keunehairdesignnieuwestyling5
Als eerste de Volume Powder. Dit poedertje zorgt voor geweldig volume vanaf de haaraanzet. Nu heb ik op zich niet erg veel behoefte aan volume, maar nieuwsgierig ben ik natuurlijk wel.

keunehairdesignnieuwestyling6
Het poeder dat uit de verpakking komt, is heel fijn en wit van kleur. Ik voel gelijk dat het heel erg stroef aanvoelt. Dat is goed, want het is juist die textuur die zorgt voor volume in je haar.

keunehairdesignnieuwestyling12
Het gebruik is simpel: strooi wat poeder op de haaraanzet en masseer met je vingertoppen in.

keunehairdesignnieuwestyling13
Gelukkig is er van een witte waas weinig te zien. Je dient het poeder wel goed te verdelen, anders is het wel zichtbaar, en da’s niet zo fraai want dan lijkt het net alsof je roos hebt. Zoals het poeder op mijn hand voelt, zo voelt het ook in mijn haar. Heel stroef! Ik kneed het poedertje in mijn haren, van voor naar achteren. Ik merk al gelijk dat mijn haar wat meer rechtop gaat staan. Helemaal goed beoordelen kan ik dit product niet, want ik ben niet helemaal de doelgroep met mijn volle, zware haar. Maar ik kan me voorstellen dat vrouwen met fijn haar hier inderdaad megaveel volume van krijgen. Het effect van Keune Design Volume Powder is trouwens langdurig. Je kunt gedurende de dag een beetje door je haar kneden en dan zul je zien dat het poeder nog steeds volume geeft. Voor 7 gram Volume Powder betaal je €15.

keunehairdesignnieuwestyling7
Heel af en toe gebruik ik een stylingproduct om in mijn haarpunten te kneden, zodat mijn krullen wat meer body en glans krijgen. De Keune Design Press Wax lijkt daar heel geschikt voor!

De Press Wax is een combinatie van haarlak en wax. Dit spul geeft je haar textuur en body zonder het te verzwaren of vet te laten lijken. Ik vind het erg prettig dat dit een wax in sprayvorm is, dit is veel makkelijker dan wax uit een potje. Bovendien plakt wax uit pot vaak  heel erg.

keunehairdesignnieuwestyling15
Ik spray de Press Wax tussen mijn haarlagen en in mijn haarpunten, waarna ik het in model kneed. Dat gaat heel soepel en goed.

keunehairdesignnieuwestyling11
Mijn haar is na gebruik minder pluizig en het heeft meer definitie. Ik ben tevreden! De Keune Design Press Wax kost €14,05, in de flacon zit 200 ml.

keunehairdesignnieuwestyling8
Dan een product dat ik vaker gebruik: droogshampoo. Die van Keune zit in een fles van 200 ml (kost €15,35) en ruikt superlekker en fris. Moet natuurlijk ook, want ik gebruik een droogshampoo ook vooral om op te frissen en mijn haar minder muf te laten ruiken na het een poosje niet gewassen te hebben.

keunehairdesignnieuwestyling14
Ik spray de droogshampoo op de haaraanzet, waarna ik de droogshampoo door mijn haar verdeel door het te een beetje te kneden. Ik voel gelijk dat dit een stroevere droogshampoo is dan ik gewend bent. Na gebruik lijkt mijn haar ook wat voller. Mooi, twee vliegen in één klap: schoon én vol haar. Op het moment dat ik de droogshampoo gebruik, heb ik mijn haar een kleine week niet gewassen. Niet schrikken hoor, dat doe ik wel vaker. Mijn haar wordt minder snel vet dan dunner haar, waardoor ik het niet zo heel vaak was. Maar ik wil het natuurlijk wel een beetje fris houden. Vanwege tijdgebrek in de ochtend gebruik ik dus regelmatig droogshampoo om de wasbeurt wat te rekken.

keunehairdesignnieuwestyling2

De drie producten van Keune Design zijn prima producten die je snel een frisse, mooie en volle coupe geven. Zelf ben ik het meest te spreken over de droogshampoo, vooral vanwege de frisse geur en de goede absorberende werking, maar dat is natuurlijk ook omdat de andere twee producten minder op mijn haar van toepassing zijn. Ik kan me voorstellen dat iemand met wat minder dik haar heel blij wordt van de Volume Powder, die lekker stroef is en veel volume geeft.

Keune is te koop bij geselecteerde kapsalons, maar ook online via o.a. Haarshop.nl.

Wat gebruik jij om je haar in model te brengen?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

5 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
16/05/2016 at 08:46

Volgens mij zijn het allemaal fijne producten, vooral de Press Wax klinkt goed. Ik gebruik ook regelmatig droogshampoo want wil mijn haar 1/2 keer per week (het liefst 2 x per 1,5 week) wassen!

Shannon Sheilareply
16/05/2016 at 11:27

Ik was mijn haar ook niet elke dag hoor, is vooral door mijn haarlengte echte een gedoe anders. Mooie producten! Ik zou de Press Wax ook weleens uit willen proberen.

Elinereply
16/05/2016 at 15:27

Ik gebruik ook altijd droogshampoo. Ik was mijn haar ook max.2x in de week en dan is het vaak na 3 dagen wel even nodig om droogshampoo te gebruiken. Zorgt net voor dat extra beetje volume en frisheid. Ik denk dat ik deze de volgende keer ga proberen!

Nesrinreply
16/05/2016 at 16:58

De Press Wax klinkt erg goed. Fijn dat de volume poeder geen witte waas achterlaat. Ik wil dit soort producten graag gebruiken want I love volume alleen mijn hoofdhuid raakt meteen van slag 🙁

Astridreply
16/05/2016 at 22:17

Ik heb eczeem op mijn hoofdhuid en gebruik daarom bijna geen haarproducten buiten shampoo. Soms alleen wat haarlak als ik voor een feestje graag wil dat mijn kapsel in model blijft, maar daar krijg ik geheid last van.

Leave a reply