3 manieren van concealer aanbrengen

Concealer. Ik gebruik het iedere dag en kan niet zonder. Er gaan wat stipjes rond mijn ogen om kringen te verdoezelen, ik verberg er onregelmatigheden in mijn gezicht mee en werk schaduwen rond mijn neus netjes weg. Vandaag laat ik je drie manieren om concealer aan te brengen zien en geef ik wat tips & tricks voor het mooi aanbrengen van concealer, waarbij ik me focus op concealer voor onder de ogen.

driekeerconcealer1

Concealer: hoe en wat
Een concealer is een product waarmee je heel precies plekjes in het gezicht kunt verdoezelen. Denk: onzuiverheden, kringen onder de ogen en roodheid. De meeste concealers zijn huidkleurig, maar je hebt ook groene concealers (werkt roodheid weg) en oranje concealers (werkt blauwheid weg). Waar een foundation bedoeld is voor het gehele gezicht en vooral gericht is op het verkrijgen van een egale huid, breng je concealer heel plaatselijk aan en geldt zelfs het gezegde ‘overdaad schaadt’. Te veel concealer gaat in de fijne lijntjes rondom de ogen zitten, waardoor het effect alles behalve mooi wordt. Ook zoiets: de kleur. Neem te allen tijde liever een te lichte tint concealer dan een te donkere kleur. Ook raad ik aan concealer óver de foundation aan te brengen, omdat je je concealer anders uitveegt wanneer je aan de slag gaat met foundation.

Aanbrengen met een volle concealerkwast

driekeerconcealer14

Dit is mijn favoriete manier van concealer aanbrengen. De kwast die ik hiervoor gebruik, is van Ecotools. Hij heeft volgens mij geen naam of nummer, er staat alleen ‘conceal’ op. Deze mini met kort handvat is qua haren lekker vol, heel prettig. Met deze concealerkwast kan ik mijn concealer heel snel, natuurlijk en fijn aanbrengen.

driekeerconcealer2 driekeerconcealer3 driekeerconcealer4

Bij deze manier zorg ik ervoor dat ik de concealer in drie of vier stippen heb aangebracht onder mijn ogen. Dit is trouwens mijn favoriete concealer van het moment, de Neutrogena 3-in-1 Concealer for Eyes, in voor mij de perfecte tint. Omdat de kwast zo vol is, kan ik de concealer heel mooi in de huid deppen. Dit werkt echt heel goed. Het resultaat is natuurlijk en ik zie echt nergens een spoortje concealer meer na er één keer overheen te zijn geweest met de kwast. Ik werk altijd van binnen naar buiten toe, dit vind ik het prettigst en eigenlijk ook wel het meest logisch.

driekeerconcealer5

Hier heb ik rechts concealer aangebracht met de kwast van Ecotools, links zit nog niks. Zie je het verschil? Rechts is minder blauwheid te zien, vooral in de binnenste ooghoek.

Aanbrengen met een traditionele concealerkwast

driekeerconcealer15

Een manier om concealer onder de ogen aan te brengen, is met een traditionele concealerkwast. Ik heb zelf de MAC 195. Dit is een stevige, platte kwast gemaakt van synthetische haren. Met deze kwast werk je de concealer vrij precies in de huid, wat voor een dekkend resultaat zorgt.

driekeerconcealer6 driekeerconcealer7 driekeerconcealer8 driekeerconcealer9

Ook hier breng ik de concealer eerst in stipjes aan onder mijn ogen. Met de kwast werk ik dan vervolgens het product uit. Omdat de MAC 195 best wel klein is, is deppen lastig en komt het er in de praktijk op neer dat ik toch al gauw aan het vegen ben. Hierdoor ontstaan er soms lelijke strepen die ik dan alsnog met de vingers moet vervagen voor een natuurlijk resultaat. Het ís dus een manier om concealer aan te brengen, maar voor mij werkt het niet.

Aanbrengen met de vingers

Ik denk toch wel de meest gebruikelijke manier van concealer aanbrengen, gewoon met de vingers. Deze manier is snel, goedkoop en werkt hartstikke goed. Op dagen dat ik echt heel veel haast heb, laat ik mijn kwast liggen en kies ik ervoor concealer aan te brengen met mijn vingers.

driekeerconcealer10 driekeerconcealer11 driekeerconcealer12 driekeerconcealer13

Concealer breng je bij voorkeur aan met je ringvinger. Dit is even onwennig (ik switch al gauw naar mijn wijsvinger als ik even niet oplet), maar wel aan te raden, want je oefent er de minste druk mee uit en daar is de huid rondom je ogen heel blij mee. Breng de concealer met kloppende bewegingen aan, je drukt de concealer dus echt in de huid in plaats van dat je gaat smeren. De dekking is hiermee het best en ook is het effect het meest natuurlijk.

driekeerconcealermetconcealer

En tadaa: mijn gezicht met onder beide ogen concealer. Ik zie stukken minder blauwe huid! Gelukkig, want kringen verdoezelen is mijn hoofddoel als ik concealer gebruik.

Extra tips & tricks
– Breng een oogcrème aan voordat je in de weer gaat met concealer. Een oogcrème hydrateert de huid rondom de ogen, waardoor de kans kleiner is dat je concealer in de (droogte)lijntjes rondom je ogen gaat zitten.
– Pak liever te weinig concealer dan te veel en neem liever een te lichte tint dan een te donkere. Je wilt verdoezelen, maar het product zelf niet laten opvallen.
– Neem als het even kan een concealer in een tube. Dit is hygiënisch omdat het product dan niet in aanraking komt met de huid en daardoor bacteriën. Er zijn ook talloze concealers in potjes of stickvorm, maar laat ze liever liggen. Komt jouw alltime favorite niet in een tube? Zorg er dan voor dat je altijd met schone vingers werkt, om het risico op bacteriën te verkleinen.
– Kun je je ideale tint niet vinden? Mix verschillende kleuren met elkaar tot jouw perfecte kleur.
– Misschien een inkoppertje, maar breng concealer aan in daglicht en niet in de badkamer (kunstlicht) of wanneer het donker is. Je wilt wel dat het effect realistisch is en dat bereik je alleen door te werken in daglicht.

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn manieren van concealer aanbrengen te zien. Ben heel benieuwd welke manier jouw voorkeur heeft! Laat een berichtje achter bij de comments.

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

10 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

EminasLifestylereply
04/05/2015 at 07:58

Handige tips! Ik ben inderdaad ook erg van het mixen van kleuren.

Delphinereply
04/05/2015 at 08:34

Thx voor dit bericht. Ik ben niet zo goed met concealer. Ik bracht het op alledrie de manieren aan maar mijn ik krijg droge stukjes huid rond mijn ogen. Wel een handige tip om het eerst met een créme te proberen. Dit kan de redding brengen!

Nesrinreply
04/05/2015 at 09:20

Handige tips, helder uitgelegd met goede foto’s. De eerste conceal kwast lijkt mij heel fijn in gebruik.

Elinereply
04/05/2015 at 16:47

Handig zeg! Ik gebruik eigenlijk altijd mijn vingers, maar misschien is een kwast ook wel een goed idee!

Irmareply
04/05/2015 at 18:13

Handig die tips! Ik ben zelf toch wel van even snel aanstippen met mijn vingers. Net zo makkelijk en altijd bij de hand!

saskiareply
04/05/2015 at 20:49

Wat handig dat kleine concealer kwastje. Zelf wissel ik een beetje af met een kwast van Real Techniques en met mijn vingers.

indian2dayreply
05/05/2015 at 22:22

Wat een fijn artikel! Leuk en duidelijk uitgelegd. Meestal gebruik ik mijn vingers, maar af en toe wissel ik dit af met een kwast.

Sanne | PS:blogreply
06/05/2015 at 12:53

Wat een fijne tips, ik ga ze ook uitproberen! Liefs Sanne

Vanessareply
19/05/2015 at 14:12

Goede tips! Ik breng concealer aan met een sponsje of met mijn vingers.

Emeralreply
03/11/2015 at 20:14

Full Cover Make Up For Ever, een fijne concealer die de meest extreme oneffenheden kan verbergen, zelf tatoeages.

Leave a reply