Beautyblender vs. Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Je hebt voorstanders van de kwast, van de good old vingers en van… het make-upsponsje. En dan niet zomaar een make-upsponsje, maar de spons der sponzen: de Beautyblender. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ‘m nog niet eens zo lang in bezit heb, maar lang genoeg om er iets zinnigs over te kunnen zeggen in vergelijking met een sponsje dat er wel erg op lijkt, de Miracle Complexion Sponge van Real Techniques. Ik heb me met beide sponsjes opgemaakt en laat je vandaag weten wat ik van beide vind.

beautyblendervsmiraclecomplexion4

Om te beginnen een korte vergelijking: de spons van Real Techniques is iets groter en bovendien anders van formaat. Hij heeft een afgeplat vlak, wat erg handig is voor het aanbrengen van foundation op grotere vlaktes, zoals je wangen. De Beautyblender is wat kleiner van formaat. Qua stevigheid lijkt de Miracle Complexion Sponge iets ‘harder’ te zijn. De Beautyblender is meer fluffy als je ‘m inknijpt.

Om goed te kunnen vergelijken, heb ik de rechterkant van mijn gezicht opgemaakt met de Beautyblender, voor de linkerkant heb ik de Miracle Complexion Sponge gebruikt.

beautyblendervsmiraclecomplexion6

Ik verdeel een beetje Skin Foundation van Bobbi Brown over de rechterkant van mijn gezicht en dep dit in met de Beautyblender. Dit gaat zoals ik dat gewend ben: soepel en snel. Ik heb de Beautyblender heel ietsje vochtig gemaakt, maar droog aanbrengen kan ook. Het is net wat je prettig vindt en wat voor resultaat je wil. Vochtig geeft de Beautyblender je een mooie glow, droog biedt hij een full coverage.

beautyblendervsmiraclecomplexion7

Onder mijn rechteroog komt concealer van Paula’s Choice. Dit dep ik in met het puntje van de Beautyblender. Sinds ik de Beautyblender heb (nu denk ik zo’n vier maanden) gebruik ik niks anders meer dan dit eivormige sponsje. Concealer aanbrengen ging nog nooit zo snel en vlekkeloos!

beautyblendervsmiraclecomplexion8

Dan de linkerkant. Ook hier gebruik ik de Skin Foundation van Bobbi Brown, die ik met een iets vochtige Miracle Complexion Sponge inblend. Ik wissel deppen en wrijven af.

beautyblendervsmiraclecomplexion9

Depper de dep. Ook onder mijn linkeroog komt de concealer van Paula’s Choice, aangebracht met het puntje van Miracle Complexion Sponge van Real Techniques.

beautyblendervsmiraclecomplexion10

Het resultaat: een opgemaakt gezicht, waarbij rechts de Beautyblender is gebruikt en links de Miracle Complexion Sponge. Qua resultaat zijn de verschillen heel klein. Het lijkt alsof mijn huid rechts iets meer glanst en of mijn kringen rechts nog ietsje meer zichtbaar zijn, maar dit kan ook aan de foto liggen. Of gewoon aan mijn hardnekkige kringen.

beautyblendervsmiraclecomplexion11

Hier het resultaat met ook de rest van mijn basismake-up gedaan (poeder, bronzer, concealer).

beautyblendervsmiraclecomplexion2beautyblendervsmiraclecomplexion3beautyblendervsmiraclecomplexion1

Tja, de resultaten… ik vind het dicht bij elkaar in de buurt komen! In het gebruik echter zijn er wat verschillen. Ik noem ze op, met daarbij ook de verschillen in specificaties.

Beautyblender:

  • Kleiner van formaat.
  • Zachter.
  • Brengt sneller aan.
  • Concealer is sneller en – vind ik – mooier ingeblend.
  • Duurder: de Beautyblender kost €19,95

Real Techniques Miracle Complexion Sponge:

  • Iets groter van formaat.
  • Stugger.
  • Goedkoper: de Miracle Complexion Sponge kost €5,99.

Het is dus een beetje wat je voorkeur heeft. Ik vind de Beautyblender absoluut prettiger in gebruik, met als hoofdreden dat-ie zachter en soepeler is. De Miracle Complexion Sponge is naar mijn mening net iets te stug. Daar betaal ik dan met liefde iets meer voor. Maakt het je niet zoveel uit dat de spons van Real Techniques wat steviger is? Of vind je dat juist prettig? Dan is het voor slechts €5,99 een heel goede keuze.

Ben jij bekend met deze twee sponsjes? Welke heeft je voorkeur?

9 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
05/09/2016 at 06:31

Ik zweerde altijd bij de Miracle Complexion Sponge van Real Techniques.. maar sinds ik de Beautyblender heb, gebruik ik eigenlijk alleen die nog maar.. Ik vind ze in gebruik eigenlijk hetzelfde, maar de Beautyblender is gewoon net wat zachter. Wel ‘vreet’ deze spons meer make-up dan de miracle complexion sponge.

Josanreply
05/09/2016 at 06:38

Ik heb een Beauty Blender en nog geen ervaring met de andere. Mij maat het tot nu toe niet zoveel uit. De kinderen willen ook zo’n sponsje en in dat geval vind ik 5,99 net een beter bedrag voor hun speelpartijtjes.

Saskiareply
05/09/2016 at 10:42

Allebei de sponsjes ken ik niet. Ik heb het geel lang gewoon met mijn vingers aangebracht, daarna een kwast van real techniques en momenteel gebruik ik de blender van maybelline. Bevalt ook prima 🙂 handig deze vergelijking!

Nesrinreply
05/09/2016 at 15:19

Ik zie ook meer glans aan de rechterkant. Als jij zou moeten kiezen tussen een spons, kwast of je vingers wat kies je dan?

Carlijnreply
05/09/2016 at 15:53
– In reply to: Nesrin

Voor foundation een kwast en voor concealer de Beautyblender. Vind ik het fijnst en ook het mooiste resultaat geven.

Ninareply
05/09/2016 at 16:12

Het sponsje van Real Techniques kende ik nog niet. Maar ik ben bang dat ik toch trouw blijf aan mijn Beautyblender. Ik heb er ook een reiniger bij gekocht. Prijzig, maar het goedje reinigt (vind ik) mijn spons en make-up kwasten perfect. Ik zal ‘m morgen, voor de verandering, eens droog gebruiken. Kijken wat het doet!

Jonna@Burgertrutjesreply
05/09/2016 at 18:21

De beautyblender is zo fijn!! Wil nooit meer zonder

Biancareply
07/09/2016 at 08:08

Beide zijn inderdaad prettig en fijn in gebruik, ik gebruik nu die van RT …wissel het een beetje met elkaar af 🙂 x

Gonnyreply
21/10/2016 at 12:41

Ik deed altijd alles met mijn vingers…
Maar ik las zo vaak over de RT spons dat ik die ook wilde proberen.
Ik merk dat ik met make-up nodig heb. Omdat het sponsje nogal wat opzuigt.
Maar brengt wel mooi aan. Heel natuurlijk… gen veegde.
Dus nu begin ik met mijn vingers. Om met de spons de finishing Touch te geven.

(Die andere heb ik nooit gebruikt)

Leave a reply