Een bezoekje aan de Benefit Brow Bar in Tilburg

Zeg je Benefit dan zeg je brows. En aangezien mijn wenkbrauwen heilig voor me zijn en ik Benefit een tof merk vind, is de Brow Bar mijn favoriete bar van Nederland. Ik liet in Kuala Lumpur voor het eerst mijn wenkbrauwen waxen bij Benefit en was daar toen zo over te spreken dat ik snel een vervolgafspraak maakte. Dit keer bij Douglas in Tilburg, waar een Benefit-counter zit.

benefitbrowbartilburg2
Bij de Brow Bar van Benefit kun je terecht voor alles omtrent je wenkbrauwen: epileren, verven en waxen. Het leek me aanvankelijk doodeng m’n brows te waxen. Ik bedoel: wenkbrauwen zijn zo bepalend voor je gezicht. Eén verkeerd geplakte harsstrip en je wenkbrauwen zijn naar de filistijnen. Gelukkig weten de Benefit-dames wat ze doen, ze hebben een uitgebreide training gehad. Mijn browdame in Kuala Lumpur deed haar waxwerk zo snel en grondig dat ik het zaakje wel vertrouwde.

Op naar Douglas in Tilburg dus. Het verschil met mijn vorige bezoek aan Benefit was dat in dit Douglas-filiaal de waxbeurten worden gedaan door Douglas-medewerkers. Dit zijn algemene verkoopmedewerkers die door Benefit zijn getraind in het behandelen en dus ook waxen van wenkbrauwen. Eigenlijk vind ik dit wel jammer, maar goed, ik ga niet te snel oordelen want wie weet is mijn waxmevrouw een geboren talent.

benefitbrowbartilburg
Ik neem plaats op de stoel. Volgens de dame heb ik van mezelf al ‘prachtige wenkbrauwen’ en hoeft er op zich niet eens zoveel te gebeuren. Onder het mom ‘strakker kan altijd’ begint ze met het aftekenen van mijn wenkbrauwen. Zet zet een potlood tegen mijn neusvleugel aan om te bepalen waar mijn wenkbrauw zou moeten beginnen. Een soortgelijke move doet ze om vast te stellen waar het puntje van mijn brow moet eindigen. Ik krijg het idee dat de waxmevrouw een beetje onzeker is. Ze gaat niet heel stellig te werk, maar lijkt te twijfelen. Hmmm.

benefitbrowbartilburg5
Nadat mijn wenkbrauwen zijn afgetekend, komt er een dun laagje warme wax op de huid tussen mijn wenkbrauwen. Met een houten spateltje wordt deze wax aangebracht. De waxdame van Douglas drukt een dun stukje katoenen stof op de wax en trekt het stukje stof er met een vloeiende, snelle beweging af. Het doet geen pijn.

Dat was een makkie. Nu de huid onder mijn wenkbrauwen nog. Ik kan jammer genoeg niet goed zien wat er gebeurt want er hangt geen spiegel (en die krijg ik ook niet in mijn handen om mee te kijken, wat bij mijn vorige Benefit-afspraak wel was). Ik voel hoe de huid onder mijn wenkbrauwen wordt ingesmeerd met wax, steeds heel kleine stukjes. Ik denk dat er per wenkbrauw een stuk of vijf stukjes stof met wax zijn verwijderd.

Ook de huid boven de wenkbrauwen wordt geharst. Dit zorgt voor dat superstrakke effect. Zelf durf ik hier nooit aan te beginnen, de haartjes aan de bovenkant van de wenkbrauwen vind ik veel te tricky. Je verandert al snel de hele vorm van je brows als je daar een haartje te veel weghaalt.

benefitbrowbartilburg1
Na ongeveer 20 minuten zit het klusje erop. De huid rondom mijn wenkbrauwen is wel wat rood, maar dit wordt netjes gecamoufleerd met een concealer van Benefit. Ik kan dus normaal over straat.

Het is dat ik vergelijkingsmateriaal heb, ander vond ik deze waxbeurt vast geweldig. Maar de waarheid is dat mijn wenkbrauwen de vorige keer wat strakker waren dan dat ze nu zijn. Ik heb thuis hier en daar nog een haartje weggehaald met een pincet en ook wat lange haartjes bijgeknipt. Dat hoefde de vorige keer echt niet. Ook was de waxbeurt zelf minder overtuigend, ik kreeg echt het gevoel alsof de waxdame niet helemaal zeker was.

benefitbrowbartilburg6
Hier zie je mijn gewaxte wenkbrauwen. De huid rondom mijn wenkbrauwen is nog een klein beetje rood, deze foto is een uur na de waxbeurt genomen. Ik draag hier geen wenkbrauwpotlood o.i.d., dit zijn mijn natuurlijke (oké niet helemaal natuurlijk, m’n brows zijn geverfd) wenkbrauwen zonder make-up.

Het resultaat is dus oké, maar helemaal blown away ben ik dit keer niet. Ik denk dat dit heel afhankelijk is van wie je helpt. Het zegt niks over de Brow Bar of over Benefit. Of ik nog eens zal gaan? Ja, zeker. Maar dan geef ik wel aan dat ik mijn wenkbrauwen strakker dan strak wil en niets anders.

benefitbrowbartilburg7
Een brow wax bij de Brow Bar kost €22. Je kunt zonder afspraak binnen wandelen.

Heb jij ervaring met de Brow Bar?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

5 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Elinereply
02/06/2016 at 08:08

Jammer dat het een beetje tegenviel. Is inderdaad heel afhankelijk van wie je helpt natuurlijk. Ik heb er zelf verder geen ervaring mee, maar wel handig dat je gewoon zonder afspraak kunt binnenlopen.

Liset – Beautydagboekreply
02/06/2016 at 11:09

Hmm…jammer dat het lichtelijk tegenviel. Ik snap dat je er niet op zit te wachten om thuis de boel nog bij te werken met een pincet om het strakker te krijgen. Daarom vind ik dit soort behandelingen altijd reuze eng omdat het gewoon per persoon verschil hoe ze je wenkbrauwen shapen. Ik wil dan ook gewoon iemand die alles perfect doet en ook niet teveel weghaalt (heb ik wel eens gehad, dat was even schrikken in de spiegel!). Ik moet zeggen dat je wenkbrauwen er wel heel goed uitzien hoor!

Mieke | Mieksmindreply
02/06/2016 at 11:38

Ik was hier al super benieuwd naar en zat al te twijfelen om eens te gaan! Misschien eerst even rond vragen elke brow bar mensen als goed en fijn ervaren. Wanneer ik er voor betaal zit ik er niet op te wachten om thuis ook nog eens aan de gang te moeten, dan wil ik dat het perfect zit! Bedankt dus voor je ervaring te delen

Astridreply
02/06/2016 at 18:36

Ik ben er een keer langs gelopen, maar ik durf niet!! Ben zo bang dat ze mijn wenkies verprutsen… Bij jou vind ik het resultaat wel heel mooi geworden hoor!

Redhill beauty salonreply
05/12/2018 at 15:09

Avoid lotions with heavy fragrances and be make sure you find a moisturizer gentle enough for every day use with zero irritation.

Leave a reply