CHANEL Collection L.A. Sunrise (Spring 2016)

Het jaar 2016 is nog amper een week oud en de ergste kou moeten we nog krijgen, maar menig cosmeticamerk heeft haar voorjaarsmake-upcollectie al klaar liggen. Zo ook CHANEL, die vanaf volgende week haar L.A. Sunrise-collectie lanceert. Om alvast wat lentekriebels op te wekken, laat ik je vandaag de collectie zien.

chanelspring2016

Voor de lentecollectie 2016 zocht CHANEL haar inspiratie in de Californische ochtenden. Wat CHANEL over de collectie zegt:

“De zon komt nog maar net op boven de baai,
en er schijnt al een stralend licht over de bijzondere natuur
en architectuur van Los Angeles. De schemering
verlicht de hemel, de horizon is omgeven met een veelkleurige
stralenkrans, de oceaan glinstert in talloze tinten,
en gebouwen weerspiegelen elkaars schittering…
Elke kleur wordt sprankelender en expressiever
in het euforische voorjaarslicht.”

chanelspring20163

Een nagellak die straalt als het Californische voorjaar, dat is Sunrise Trip. De kleur is niet echt blauw, en ook niet helemaal paars. Heel bijzonder! De Le Vernis heet officieel ‘Nail Gloss’, wat aanduidt dat deze nagellak volop glanst. Sunrise Trip is een limited edition en kost €25.

chanelspring20164

Voor mij persoonlijk is dit hét topstuk uit de voorjaarscollectie van CHANEL. De multifunctionele, veelzijdige Sunkiss Ribbon bevat vleugjes fuchsiaroze, zacht koraalrood, intens rood, koper beige en frisroze. Je kunt de blush gebruiken over het hele gezicht (alle kleurtjes gemengd), voor een natuurlijke, frisse look, maar je kunt ‘m ook gebruiken als blush (neem dan alleen de rozetinten) of als contour voor de jukbeenderen en slapen. Sunkiss Ribbon is een limited edition en kost €57.

chanelspring20165 chanelspring20166

Van alle CHANEL-lipstick is Rouge Coco Shine denk ik het beste op zijn plek in een voorjaarscollectie. Deze fijne lipsticks van CHANEL zijn iets minder dekkend en op en top glanzend. Ik vind ze heerlijk. In de L.A. Sunrise-collectie vind je drie tinten: Shipshape (bovenste foto, oranje), Mighty (links, roze) en Energy (rechts, intense framboostint). De Rouge Coco Shine-lipsticks uit de L.A. Sunrise-collectie kosten €35 per stuk.

 

chanelspring20167

Wow! Wat een gedurfde combinatie dit. Zeker voor CHANEL. De Les 4 Ombres dit voorjaar is een combinatie van stralend turquoise, glanzend paars, diep violet en beige met een zilverkleurige parelmoerglans. CHANEL zoekt met dit palet de fusie met de natuur op, als het ochtendlicht in de baai en als de bodem van de oceaan. Les 4 Ombres Tisse Beverly Hills kost €51.

chanelspring20168

Wie kent ze niet? De Illusion d’Ombres van dit voorjaar luisteren naar de namen Moonlight Pink (limited edition), Griffith Green en Ocean Light (limited edition). Ik vind deze mono eyeshadows heel erg fijn; ze zijn enorm gepigmenteerd, glanzen mooi en blijven urenlang zitten. En je doet een eeuwigheid met een potje. De Illusion d’Ombres uit de L.A. Sunrise-collectie kosten €32 per stuk.

chanelspring20169

Nog meer moois voor de ogen: Stylo Yeux Waterproof. Met dit trio wordt iedere blik voorzien van de energie van de Amerikaanse westkust. Je kunt dit voorjaar kiezen voor Purple Choc, Fervent Blue of Pacific Green. Deze luxe potloodjes kosten €26 per stuk.

Ik vind dat CHANEL met de L.A. Sunrise-collectie een best gedurfde collectie neerzet. Kijk eens naar dat oogschaduwpalet, wow! Veel merken kiezen voor een wat zachtere lentecollectie, maar CHANEL knalt echt met dat turquoise en paars. Ik zou het zelf niet zo snel dragen, maar ik kan het Les 4 Ombres-palet zeker waarderen. Waar ik dan weer wel warm voor loop, is de fantastische blush Sunkiss Ribbon. Die gaat zéker op mijn to buy-lijstje. De Rouge Coco Shine-lipsticks vind ik ook alle drie even prachtig.

CHANEL L.A. Sunrise is vanaf 15 januari te shoppen bij de CHANEL-counters.

Wat vind jij van deze nieuwe CHANEL-collectie? Wat gaat er op jouw wishlist?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

jeapiebelreply
06/01/2016 at 09:53

Turquoise en paars zijn best wel interessante kleuren. Vroeger zou ik dat ook niet dragen. Maar nu vind ik het prima. De collectie belooft wel wat. Ben benieuwd hoe ze er in het echt uitzien.

Nesrinreply
06/01/2016 at 19:58

Wat een aparte maar mooie kleuren. Ik krijg niet meteen een all Summer gevoel, behalve bij Sunkiss Ribbon, maar het is prachtig. Ik vind de nagellak echt heel mooi, must try! Ik ben heel benieuwd of andere merken deze kleuren ook gaan gebruiken, vast wel. Was het niet Chanel die blauw nagellak een succes maakte?

Chahrazadreply
08/01/2016 at 09:20

De blush moet ik dus zeker uitproberen! Ziet er super gaaf uit.

Lesleyreply
13/01/2016 at 14:06

Wat een mooie dingen zitten erbij! Ik vind net als jij de blush en het oogschaduw palet het mooist 🙂

Leave a reply