CHANEL Vitalumière Loose Powder Foundation

Goed nieuws voor iedereen die de voorkeur geeft aan een lichte, natuurlijke finish (wie niet?) en graag een losse poederfoundation gebruikt: voor het eerst in de make-upgeschiedenis van CHANEL komt het prestigieuze beautymerk met een poederfoundation. CHANEL gaat – zoals we van CHANEL gewend zijn – een stapje verder en brengt dé ideale poederfoundation uit. Ideaal omdat de verpakking net even anders is, er een kabukikwastje bij zit en omdat de formule uniek is.

chanelvitalumierefoundation4

CHANEL positioneert haar nieuwe Vitalumière Loose Powder Foundation als een poederfoundation met de finish van een vloeibare foundation. Mat als een poeder, maar wel met een prachtige glans. De foundation zelf bestaat uit een mix van poeders die de huid glad maken en imperfecties doet verdoezelen. De minerale pigmenten reflecteren het licht en geven zo een gezond glowy resultaat.

Heel prettig is dat de Vitalumière Loose Powder Foundation met een mini-kabukikwast komt. Heel handig als je die zelf nog niet hebt, of gewoon in het bezit wil zijn van z’n hebberigmakende, schattige CHANEL-kwast. Of de haren natuurlijk of synthetisch zijn, kon ik niet vinden, maar ik vermoed dat het een brush van synthetische haren is. Prima! De kwast is zo ontworpen dat-ie fijn overal bij kan en de poeder perfect opneemt en weer verdeelt over je huid.

chanelvitalumierefoundation2

Over het algemeen vind ik een poederfoundation maar rommel geven. Tik je op de achterkant van het doosje, zit je hele doosje vervolgens vól met poeder. Ga daar maar eens doorheen met je kwast zonder een stuivende poederwolk te veroorzaken en product te verspillen. CHANEL zou CHANEL niet zijn als ze daar niet iets heel slims op hadden bedacht. Over de opening van het poederdoosje zit een soort gaasje gespannen dat de poeder heel handig doseert. Hou het doosje heel even ondersteboven, tik op de onderkant en open ‘m dan. Nu ligt er precies genoeg poeder bovenop het gaasje om je gezicht mee te bedekken en pak je nooit te veel. Doordat de poeder door de kleien gaatjes van het gaasje komt, ligt niet je hele deksel vol met poeder. Veel merken hebben dit idee uitgevoerd in de vorm van gaatjes in het plastic dekseltje boven het poeder, maar dit lijkt me toch weer wat prettiger werken.

chanelvitalumierefoundation1

Hoe je de foundation aanbrengt? Pak met je kabukikwast het poeder uit het doosje en ga met ronddraaiende bewegingen over je gezicht. Begin aan de binnenkant en werk zo door naar buiten. Door rondjes te draaien met de kwast werk je de foundation op subtiele wijze in de huid. Het resultaat is een soort air brush-effect: heel gezond, fris en subtiel. Ik heb de CHANEL Vitalumière Loose Powder nog niet geprobeerd, maar de foto’s die ik voorbij heb zien komen op andere (internationale) blogs zijn stunning. Fijn is ook dat de poederfoundation uit de Vitalumière-familie verzorgende ingrediënten bevat, zoals vitamine E en zelfs hyaluronzuur.

chanelvitalumierefoundation3

CHANEL Vitalumière Loose Powder Foundation is verkrijgbaar in vijf tinten, van N10 tot en met N50. De poederfoundation komt in een verpakking van 10 gram, bevat SPF15 en is vanaf 11 augustus te shoppen bij de luxe parfumerie, waaronder ook de Bijenkorf. CHANEL Vitalumière Loose Powder Foundation gaat €65 kosten.

Wat is jouw indruk van deze nieuwe foundation van CHANEL?

Share your thoughts