Cosmetica die minimaal een half jaar ongeopend/ongebruikt in de kast ligt

Of ik niet al genoeg zooi heb?! Dat is de vraag die David me weleens stelt als ik weer een drogist of parfumerie in wil. Eh… jawel hoor, maar er is altijd ruimte voor meer. Totdat ik door mijn ‘voorraadkast’ ga en ontdek dat ik wel erg veel producten heb liggen die nog nooit met een vinger zijn aangeraakt. Ja, hoogstens om er even aan te snuffelen of om ze op de foto te zetten voor m’n blog. Verder ligt het er rustig te wachten tot ik het eindelijk eens ga gebruiken (ja maak je maar geen zorgen hoor, alles gaat gebruikt worden… ooit). Vandaag een greep uit de producten die al minimaal een half jaar ongeopend of ongebruikt in mijn kast liggen.

ongebruiktindekast1

Gekregen of gekocht, luxe- of drogisterijmerk, van lipstick tot facewash. Er ligt nogal niet wat te verstoffen in mijn kast. Of nou ja, verstoffen.  Dat klinkt heel oneerbiedig. Eerlijker is: rustig te wachten tot ik het ga gebruiken. Want de waarheid is dat ik gewoon te veel spulletjes heb en dat ik simpelweg aan veel nog niet ben toegekomen. Miskopen zitten er niet tussen. Producten waarbij mijn wenkbrauwen overeind gingen staan toen ik ze kreeg opgestuurd ook niet. Ik heb gewoon te veel keus! Een luxeprobleem, ja ik weet het.

ongebruiktindekast2

Ik ben niet zo trouw in het insmeren van mezelf. Om die reden ligt Jasmine & Vanilla Body Oil nog ongeopend in de kat. Rechts daarnaast zie je een blikje Jelly Scrub, ook van Etos Botanical Boost. Ik scrub mezelf niet zo heel vaak, dus ook die ligt nog ongeopend te wachten op me.

ongebruiktindekast3

Ongebruikte crèmes heb ik heel veel. Meestal gebruik ik iets en staat er daarna gelijk iets nieuws op me te wachten, om te testen. Deze van Lancaster heb ik nog nooit gebruikt omdat het er nog  niet van gekomen is. Als straks al  mijn potten leeg zijn en ik niets meer te testen heb, is Skin Therapy Perfect aan de beurt. Als er dan tenminste niets nieuws tussendoor is gekomen…

ongebruiktindekast4

Qua make-up valt het trouwens mee met dat ongeopende en opgebruikte. Hoogstens een aantal lipsticks, zoals van BE Creative, Armani en Lancôme. Ik geef ook weleens lipsticks weg aan mijn moeder, omdat ik toch weet dat ik ze niet ga gebruiken. Hier op de foto zie je verder nog een peeling powder (gekocht in Kuala Lumpur, begin van dit jaar. Nog nooit gebruikt omdat ik nog twee bussen peeling powder van SENSAI heb staan), een vitaminecrème van Marbert (gekocht bij TK Maxx, vorig jaar november. Nooit gebruikt om dezelfde reden waarom Lancaster nog nooit gebruikt is) en een body scrub van Lush.

ongebruiktindekast5

Ook face washes en cleansers heb ik te over. Deze van Neutrogena vind ik heel erg fijn, ik kocht deze eind 2014 (!!!!) in Duitsland maar heb ‘m nog niet gebruikt omdat ik telkens de voorrang gaf aan andere merken. Hij is letterlijk nog nooit open geweest, dus hopelijk is hij nog goed.

Ik ben geen blogger die uitpuilende kasten producten heeft, dat moge duidelijk zijn als je deze toch best beschaafde verzameling ziet. Hoewel… dit is van minimaal een half jaar oud. De producten die ik het afgelopen half jaar heb gekocht en gekregen, zitten hier niet bij en dat zijn er ook aardig wat. Ach ja, ik hou me maar vast aan het idee dat ik ooit alles ga gebruiken. Heb er nu al zin in 😉

Hoe is het met jouw verzameling ongebruikte producten gesteld? Heb je veel wat nog niet geopend is?

6 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
08/09/2016 at 06:34

Oefff mijn verzameling ongeopende product begint ook te groeien. Oeps. Ik probeer er wel op te letten dat ik producten met een houdbaarheidsdatum, zoals die van Lush, echt ga gebruiken :-)!

Biancareply
08/09/2016 at 07:43

Eigenlijk zonde he? Ik heb laatst heel die verzameling uitgezocht en veel weggeven aan familie en vriendinnen, en ik mag nu pas iets nieuws openmaken als het oude op is. Alleen als ik iets aan het testen ben, dan maak ik natuurlijk wel een uitzondering x

Saskiareply
08/09/2016 at 08:27

Leuk idee voor een artikel 🙂 ik heb een bak ik. De badkamer staan met heel veel ongeopende producten. Ik moet van mijzelf tegenwoordig eerst daar in kijken voordat ik iets koop 🙂 Ook heb ik nog een grote lade van een kast met allemaal spullen die ik opgestuurd krijg, die zijn ook allemaal dicht tot ik ze ga testen.

Desiréereply
08/09/2016 at 09:31

Ik heb ook echt een ontiegelijke verzameling aan producten maar probeer er wel een systeem in te houden anders wordt het helemaal chaos. Alles wat al eens gebruikt zit en in pot zit doe ik na enkele maanden weg wegens hygiëne. De andere producten zoek ik uit of ik het echt met mijn huid/haar/tint kan gebruiken en anders geef/doneer ik het zo snel mogelijk weg aan anderen 🙂

Armandereply
08/09/2016 at 22:15

Hah, eindelijk iemand die erger is dan ik! Eigenlijk moet ik weggooien wat ik niet gebruik, want vaak is het al superoud.

Yvonnereply
09/09/2016 at 19:20

De laatste tijd ben ik wat kritischer geworden. Hoe graag ik ook een ander merk wil proberen ik moet eerst dat andere opmaken tenzij het echt niet bevalt. Het lukt me redelijk goed.

Leave a reply