Everyday make-up stash opruimen

Sinds ik in mijn huidige huis woon (nu anderhalf jaar) maak ik me op in onze ‘kledingkamer’. Hier is goed licht, staat een garderobekast met grote spiegel en heb ik een mooi kastje waarop ik mijn dagelijkse make-upspulletjes heb uitgestald. Of nou ja, uitgestald… Erop geknald en amper meer naar omgekeken is een betere omschrijving. Afgelopen week merkte ik dat ik steeds vaker mijn favoriete mascara, die ene kwast of een bepaald oogschaduwpaletje niet kon vinden. Heel irritant. En dus besloot ik de boel eindelijk eens een beetje te organizen. Ik laat je vandaag zien hoe ik dat deed!

stashopruimen1stashopruimen7

Zie hier de toestand zoals-ie al ruim een jaar is. Volledig ongecensureerd en niks aan verplaatst of gestyled 😉 De spullen die je hier ziet, zijn make-upjes die ik vrijwel dagelijks (of in ieder geval regelmatig) gebruik en binnen handbereik wil hebben. In de lades van de kast zelf heb ik make-up en huidverzorging opgeborgen die ik minder frequent gebruik. Ook mijn back-ups liggen hier. Zoals je ziet is het nogal een chaotisch geheel. In de rode mandjes rechts liggen kwasten, mascara’s, concealers, foundations en eyeliners door elkaar, in de drie toilettasjes zitten random spulletjes en in de grote CHANEL-tas liggen oogschaduwpaletten en items die ik minder vaak gebruik. En wat helemaal erg is: in die mooie zwart met witte tas vind ik af en toe een item waarvan ik alweer vergeten was dat ik het had… Hoog tijd voor een grote schoonmaak dus!

stashopruimen3 stashopruimen2

Als eerste sorteer ik al mijn poeders, bronzers en highlighters. Die liggen nu kriskras over de kast uitgestald en deels in de toilettasjes. Ik gebruik een SKUBB-bakje van Ikea om hierin de poederdoosjes op te ruimen. Deze bakjes van textiel zijn bedoeld om je ladekasten efficiënt mee in te ruimen, maar ik vind ze ook prima kunnen óp de kast.

Hetzelfde doe ik met mijn blushes, die ook overal en nergens te vinden zijn. Ik stapel ze op in een bakje en zet ze naast het bakje met poederdozen. Tot slot sprokkel ik al mijn foundations, BB Creams en primers bij elkaar. Ook deze gaan in een SKUBB-bakje.

stashopruimen11

Dan… tijd om de rode mandjes uit te ruimen. Hierin liggen kwasten samen met oogpotloodjes, een verdwaalde tampon samen met een mascara en parfumsamples met verschillende concealers. Uhuh… logica is ver te zoeken. Ik gooi beide mandjes op de kop en besluit een indeling te maken waarbij ik het ene mandje gebruik voor kwasten (en niks anders Carlijn, níks anders!) en de andere voor mascara’s, eyeliners en wenkbrauwpotloden. Dit zijn allemaal producten die lang zijn en daardoor prima kunnen staan i.p.v. liggen.

stashopruimen5 stashopruimen4
Tadaa: logisch ingedeeld en een stuk opgeruimder!

Tijd voor de ‘kleinere’ oogschaduws. Dit zijn voornamelijk mono-oogschaduws en oogschaduwpaletjes met vier tot zes kleuren. Deze haal ik vooral uit de toilettasjes en uit de grote CHANEL-tas. Van de mono’s van Lancôme en Clarins was ik dus al bijna vergeten dat ik ze had…

stashopruimen10

Ik verzamel alle producten en stop ze in de zwarte leren toilettas. Misschien kan ik er zo iets minder makkelijk bij dan wanneer ik ze in zo’n Ikea-bakje stop, maar ik vind het goed genoeg zo.

stashopruimen18

Lipproducten heb ik in mijn everyday stash niet heel veel. Ik heb vooral veel lipproducten in mijn handtassen zitten. Scheelt weer opruimen. Alle lipsticks en -glossjes stop ik in een toilettasje van Clinique.

stashopruimen12 stashopruimen13

Als laatste geef ik de grotere paletten die ik regelmatig gebruik een plekje.

stashopruimen17

Ik kon niet echt een tasje of een bakje vinden om ze in te doen, dus heb ik ze maar uitgestald voor de bakjes. Staat best leuk, al zeg ik het zelf.

Na een half uurtje opruimen en uitzoeken, heb ik dan eindelijk een opgeruimde kast. Fijn zeg, wat orde in de chaos en nooit meer iets hoeven zoeken!

stashopruimen19 stashopruimen15 stashopruimen21 stashopruimen20

Alle items die nu in bakjes, mandjes en in de toilettassen zitten, zijn producten die ik met enige regelmaat gebruik. Ik vind het fijn om ze bij de hand te hebben en niet te hoeven bukken om ze uit een la te vissen.

Van alle cosmetica op de bovenste twee foto’s heb ik een paar items in de lades gelegd, zijn er wat spullen naar de badkamer verhuisd én heb ik wat verpakkingen en zooi weggegooid.

stashopruimen16
Zonnebrand, lege doosjes, een haarspray en een verdwaalde tampon… Alles wat niet met make-up te maken heeft, hoort niet thuis op mijn kastje, was m’n motto 😉

Het organizen van mijn everyday make-upkastje was een klusje waar ik al even tegenaan hikte, maar nu ik het gedaan heb, ben ik heel blij. Ik kan alles makkelijk vinden en alle spulletjes liggen op een logische plek bij elkaar. En dat in een half uur tijd. Mission accomplished!

Hoe ziet de plek waar jouw everyday make-up stash ligt eruit? Is het zooitje of juist netjes?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

13 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Ingeborgreply
03/06/2015 at 08:02

Dat ziet er weer netjes uit. Wat een verschil!

Iris | Todayslipstickreply
03/06/2015 at 08:14

Ik vind het zo fijn als ik alles georganiseerd heb! Werkt een stuk prettiger. Wat een prachtige producten zie ik voorbij komen in je stash <3
Liefs, Iris

Nesrinreply
03/06/2015 at 09:17

Oh Carlijn wat een mega stash! Heerlijk om te zien. Netjes opgeruimd.

Ehm mijn “stash” zit in één toilettasje. Ik ben nog altijd op zoek naar een mooie kaptafel en zie nu al voor mij hoe ik de mooiste producten (lees collectie Chanel parfum & bodycream) neer ga zetten.

Liset – Beautydagboekreply
03/06/2015 at 09:19

Wat leuk om naar te kijken! Heerlijk dat je zoveel make-up hebt om uit te kiezen. Ik heb eigenlijk alles opgeborgen in een clear cube (super handig!) en heb een grote make-uptas waar ik mijn dagelijkse spullen in heb zitten. Op een gegeven moment puilt hij uit en ga ik alles weer sorteren en bijvullen :).

Deisyreply
03/06/2015 at 10:10

Wauw, jij hebt wel echt een hele prachtige stash haha! En mooi resultaat zeg nadat je helemaal hebt uitgezocht. Doet mij ook weer herinneren dat ik weer eens moet kijken wat ik van mijn make up wil houden en wat niet 😉 X

Chahrazadreply
03/06/2015 at 14:18

Wat een mooie stash zeg! Ook goed opgeruimd. Bij mij zit alles opgeborgen in toilettasjes. Ik hou er niet zo van om dingen op mijn bureau te hebben.

Michaelareply
03/06/2015 at 18:01

Wat ziet het er weer mooi uit, moet binnenkort mijn stash ook maar eens gaan opruimen!

Carlijnreply
03/06/2015 at 18:02
– In reply to: Michaela

Jaaa ik wil van jou wel een stash-post zien, volgens mij gebruik je prachtige producten en merken

bymarlaynereply
03/06/2015 at 20:11

Leuk om te zien! 🙂

saskiareply
04/06/2015 at 19:35

Ooh wauw, ik word hier helemaal opruimerig van. Vind het zelf altijd zo fijn als alles weer netjes opgeborgen is!

Floorreply
05/06/2015 at 12:17

Heb ik ook laatst gedaan ivm de verhuizing, erg fijn om alles nu direct te kunnen vinden. Mijn absolute favorieten zitten in een doorzichtig hema tasje die ik overal mee naartoe sleep ( en om die reden al meerdere keren ben kwijtgeraakt ). Nu wordt het nog de kunst om alles zo te houden!

Beautyjufreply
05/06/2015 at 16:29

Wat heerlijk om in jouw stash te mogen snuffelen. De eerste paar (rommelige) foto’s vind ik geweldig om te zien. Al werkt het prettiger wanneer het er overzichtelijker uitziet. Je hebt het heel mooi opgeruimd!

Chinoukreply
11/06/2015 at 20:13

Ahh, dat ziet er weer beter uit! Wat een fijn plekje heb jij om je op te maken zeg, lijkt me heerlijk. Ik maak me op in de vensterbank, dus ik heb naast mijn bureau een karretje staan met make-up. Ik noem het karretje omdat het volgens mij normaal gebruikt wordt om voorraad (bijv. in de keuken of voorraadkast) in op te slaan, het rijdt ook. Dat werkt voor mij ook prima!

Leave a reply