Hoe ik mijn wenkbauwen ‘doe’

Confession: ik ontdekte pas anderhalf jaar geleden dat een wenkbrauwpotlood ook voor mij was weggelegd. In de dertien make-upjaren daarvoor plukte ik alleen met mijn pincet en haalde ik af en toe een kammetje door mijn wenkbrauwhaartjes heen. That’s it. Tot ik vorig jaar in de make-upstoel van make-up artist Bas Hokke (voormalig Bobbi Brown-artist) zat. Hij liet me zien hoe mijn wenkbrauwen eruit kunnen zien als ze iets zijn aangezet. Wow. Sinds die bewuste dag in de Bijenkorf Amsterdam werk ik braaf mijn wenkbrauwen bij. Hoe ik dat doe, laat ik je vandaag in dit artikel zien.

wenkbrauwenmodelleren1

Mijn Tweezerman is me heilig. Vrijwel dagelijks haal ik overtollige haartjes onder mijn wenkbrauwen weg. Boven de wenkbrauwen kom ik nooit en ook bijknippen van te lange haartjes laat ik aan de expert over. Mijn wenkbrauwen hebben in principe een prima vorm, daar hoef ik weinig aan te manipuleren. Het enige wat ik ‘fake’ met mijn wenkbrauwpotloodje of –gel is de lengte: ik trek het uiteinde van mijn wenkbrauwen ietsje verder door.

Voordat ik aan mijn oogmake-up begin, kam ik mijn wenkbrauwen in model. Hiervoor gebruik ik een schone spooly.

Ik dip een plat kwastje in mijn wenkbrauwgel du moment: MAC Fluidline Brow Gelcreme in kleur Deep Dark Brunette. Het kwastje dat ik hiervoor gebruik is Zoeva 317 Wing Liner. Dit schuin afgewerkte penseel heeft de ideale vorm om wenkbrauwen bij te werken, vind het heel prettig in gebruik. Ik gebruik ook weleens een wenkbrauwpotlood, maar kan met de gel in combinatie met het kwastje een veel strakker resultaat bereiken.

wenkbrauwenmodelleren2

Ik begin aan de onderkant van het dikste gedeelte van de wenkbrauw, het dichtst bij de neus dus. Ik zet een dun streepje, zodat ik weet dat ik niet voorbij dat streepje moet komen. Dan breng ik de gel aan tussen de haartjes door heel kleine streepjes te zetten. Bij het dikste gedeelte ben ik iets royaler met de gelcrème en naarmate ik naar het dunnere gedeelte toewerk, gebruik ik steeds minder. Door streepjes te zetten, vul ik de ‘lege ruimtes’ tussen de wenkbrauwhaartjes op.

howtobrowsverzorgen1

Bij het uiteinde, vanaf de boog naar beneden, zet ik met het schuine deel van het penseel voorzichtig een streep. Mijn natuurlijke wenkbrauwen is aan het uiteinde erg dun, er zitten gewoon niet zoveel haartjes. Door een streep te trekken maak ik het uiteinde van mijn wenkbrauw wat voller en langer.

howtobrowsverzorgen7

Zo! De gelcrème zit erop. Met een spooly borstel ik de haartjes nog even goed door, zodat de wenkbrauwgel beter wordt verdeeld en het effect iets milder en minder hard wordt.

howtobrowsverzorgen2

Hieronder zie je links een naturel wenkbrauw en rechts mijn wenkbrauw zoals ik ‘m heb ‘gedaan’ volgens bovenstaande stappen. Het verschil is niet zo mind blowing als je weleens ziet bij blondines; mijn wenkbrauwen zijn van zichzelf al ietsje donkerder.

howtobrowsverzorgen4 howtobrowsverzorgen3 howtobrowsverzorgen5

Hoe werk jij je wenkbrauwen bij? Geef je de voorkeur aan een potloodje, gel of nog een ander product?

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Emeralreply
02/01/2016 at 20:45

Perfecte wenkbrauwen krijg je met Aqua Brow van Make Up For Ever.
Bestellen? http://www.emeralbeautylife.nl/

Hoe ik mijn wenkbrauwen doe II – Carlijn Biesemaat Copy & Beautyreply
18/01/2016 at 06:02

[…] een jaar geleden schreef ik al eens over de manier waarop ik mijn wenkbrauwen ‘doe’. Deze post is echter verouderd en niet […]

Leave a reply