How to: snelle everyday smokey eye

Bij ‘smokey eye’ denk je al gauw aan dramatisch, donker en over the top. Dat zijn woorden die stuk voor stuk heel erg niet erg bij mij passen en daarom bedacht ik een variant die draagbaar is en waarmee je gerust een ommetje in de Albert Heijn kunt maken op klaarlichte dag. Deze look is ook nog eens heel erg simpel, want ik gebruik maar twee kleuren oogschaduw.

Voor deze look heb je een donkere en een lichte tint oogschaduw nodig. Donker kan donkergrijs zijn, maar ook zwart of bruin. De lichte tint pas je daaraan aan. Bij zwart staat zilvergrijs mooi, bij bruin kies je bijvoorbeeld voor ivoor of crème. Ik gebruik zelf een donkergrijze sparkle eyeshadow van Clarins, met als tegenhanger een zandkleurige tint uit het W7 In The Buff-palet.

everydaysmokeyeye1

Ik heb mijn basismake-up al gedaan en ook heb ik mijn wenkbrauwen bijgetekend. Ik draag hier:
– Guerlain Lingerie de Peau Beauty Booster BB Cream (klik voor review)
– Catrice Liquid Camouflage Concealer (klik voor review)
– MAC Pro Longwear Pressed Powder in kleur Light Plus
– Giorgio Armani Cosmetics Blush in kleur Attitude
– Dior Powder Eyebrow Pencil

everydaysmokeyeye15 everydaysmokeyeye16 everydaysmokeyeye3

De oogschaduw die ik als basiskleur gebruik voor deze everyday smokey eye is de Ombre Matte in kleur 05 sparkle grey van Clarins. Deze oogschaduw is in het potje crèmeachtig, maar verandert in een poeder zodra het in aanraking komt met de huid. Heel bijzonder! Ik heb deze mono eyeshadow al lang in bezit, maar eigenlijk nog nooit goed gebruikt. Ik heb ook nog een taupekleur, die is ook prachtig.

everydaysmokeyeye2

Check die pigmentatie. De Ombre Matte is echt geweldig van kwaliteit, vind je ook niet? De glitters zijn ook duidelijk te zien. Hij doet zijn naam eer aan: sparkle grey.

everydaysmokeyeye4

Voor deze look breng ik de oogschaduw aan met mijn vingers. Dit werkt het snelst. Ik ga over mijn hele ooglid en neem de huid nét boven de arcadeboog ook mee. Ga niet hoger dan dat, da’s niet zo mooi.

everydaysmokeyeye6 everydaysmokeyeye5

Dit ziet er dan zo uit. Ik heb de oogschaduw niet heel netjes uitgesmeerd, ik ga het zometeen toch nog blenden met een kwastje.

everydaysmokeyeye13

Uit het W7 In The Buff Natural Nudes Palet neem ik de kleur Sand. Met de MAC 217 Blending Brush breng ik die aan.

everydaysmokeyeye7 everydaysmokeyeye8

Ik verdeel de oogschaduw over de huid boven mijn arcadeboog, tot aan mijn wenkbrauwen. Ook breng ik een klein beetje aan in de binnenste ooghoek, voor een frissere oogopslag. Ik ga met de kwast heen en weer om de donkere oogschaduw wat uit te vagen en de lijnen minder hard te maken. Doe dit niet té veel, want dan wordt de grijze kleur te licht en dat is nou ook weer niet wat je wil.

everydaysmokeyeye14

Om het geheel af te maken nog wat mascara. Ik gebruik de BE Creative Lash Me Baby All-in-One Mascara.

everydaysmokeyeye9

Ik breng de mascara aan op mijn bovenste en onderste wimpers.

everydaysmokeyeye10everydaysmokeyeye12 everydaysmokeyeye11

Dit is ‘m dan: mijn everyday smokey eye. Snel, simpel en toegankelijk. Ik draag deze look graag wanneer ik nét ietsje meer wil dan mijn standaard natural look. Het belangrijkste is dat de donkere tint oogschaduw netjes op zijn plek zit, verder kan je met deze make-up niet zo snel de mist in gaan. De look is minder heftig dan een ‘echte’ smokey eye, waar ook nog eyeliner en oogschaduw onder het oog aan te pas komt. Ik heb die bewust achterwege gelaten om het geheel draagbaar te maken. Ook vind ik het fijn dat je maar één tint oogschaduw nodig hebt. Je hebt dus geen gedoe met een lichte tint over het gehele ooglid, een donkerdere tint in de arcadeboog en een nóg donkerdere tint in de buitenste ooghoek. Nope, geen poespas.

Wat vind jij van deze everyday smokey eye? Zou je ‘m zelf ook dragen?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

9 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Saskiareply
10/10/2015 at 11:58

Ja dit is zeker een look die ik zelf ook zou dragen. Lekker makkelijk en snel 🙂

Chinoukreply
10/10/2015 at 14:07

Wat een makkelijke en mooie look! Je hebt ook echt weer pracht foto’s gemaakt en zo duidelijk uitgelegd. Daar heb ik wat aan! Zelf draag ik ook heel graag zulke looks, maar dan met bruin tinten. Kan eigenlijk altijd en geeft een mooie definitie aan de ogen 🙂

Nesrinreply
10/10/2015 at 16:31

Wow de pigmentatie ziet er heel goed uit. Mooie look Carlijn het probleem is dat ik nog nooit oogschaduw op heb gedaan en bang ben dat ik er als een clown kom uit te zien 😉

Lillyshuidreply
10/10/2015 at 19:08

Heel erg mooi! Super simpel voor elke dag!

Martinareply
10/10/2015 at 19:24

Mooi! En inderdaad lekker snel!

Elinereply
10/10/2015 at 20:09

Gave ooglook! Net iets krachtiger dan een everyday look, maar ook niet zo superopvallend als een zware smokey eye. Erg mooi dus en lekker easy!

Lifesaboutreply
10/10/2015 at 21:35

Nice! Ik breng mijn oogschaduw nog steeds liever aan met mijn vingers dan met een kwast, dan voel ik wat ik doe 😉

Sanne Marlijnreply
11/10/2015 at 11:48

Je hebt het erg duidelijk uitgelegd, en wat super makkelijk is deze everyday smokey eye! Grijs staat je mooi en zacht. Het product van Clarins lijkt me erg fijn. Ik heb sindskort een oogschaduwstick van Bobbi Brown, dat werkt ongeveer net zo snel en makkelijk denk ik. Werkt goed als basis voor andere oogschaduws en op zichzelf is het ook al een mooie kleur.

samreply
11/10/2015 at 20:16

Staat mooi! Mooie kleur grijs ook

Leave a reply