Wel eyeliner, geen mascara

De straat op gaan met alleen oogmake-up maar geen spatje foundation, concealer of blush? Nehhh. Andersom vind ik het wél heel leuk: alleen mijn basismake-up doen, maar de ooglook beperkt of achterwege laten. Er zijn dagen waarop ik alleen een lijntje eyeliner zet en dan dik tevreden ben met mijn look. Mascara, wat ik normaal gesproken ALTIJD gebruik, laat ik dan zitten. Hoe dat eruit ziet? Nou, zo.

Ik begin mijn ‘bijna-geen-oogmake-up-look’ zo: met een CC Cream (kan ook BB Cream zijn, of foundation, net waar ik zin in heb), concealer, poeder en blush. Ook heb ik mijn wenkbrauwen gedaan. Dat laatste is sowieso een must voor mij. Zonder bijgetekende wenkbrauwen voel ik me een beetje raar.

eyelinerzondermascara3

Ik breng een huidkleurige oogschaduwbasis aan op mijn oogleden. Ik gebruik Clarins Instant Light Eye Perfecting Base.

eyelinerzondermascara4

Mijn oogleden hebben zo een mooie egale kleur, zonder zichtbare adertjes.

eyelinerzondermascara5

Eyeliner zetten. Dit kan elke willekeurige eyeliner zijn die ik heb, ik gebruik nu toevallig MAC Superslick Liquid Eyeliner.

eyelinerzondermascara6

Links wel eyeliner, rechts niet. Zie je wat een verschil het maakt, zo’n lijntje?

Op beide wimperranden een lijntje. Het enige nadeel van eyeliner zonder mascara dragen, is dat je héél precies moet zijn, omdat je iedere misstap en oneffenheid ziet. Ik heb mijn eyeliner hier alles behalve perfect gezet en dat valt best wel op. Met mascara heb je dat minder.

eyelinerzondermascara1

Ik kan me best wel voorstellen dat veel mensen het helemaal niks vinden, een look met alleen eyeliner en geen mascara. Ik vind het wel wat hebben! Je hebt net wat minder een blote billengezicht door een lijntje te zetten, maar hebt toch niet die intense blik die mascara geeft en dat vind ik af en toe wel leuk. Soms laat ik de lijn ook wel achterwege, dan draag ik gewoon alleen foundation, concealer en blush. Lekker basic, maar toch verzorgd.

Draag jij ook weleens alleen je basismake-up?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

7 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Sanner Marlijnreply
09/11/2015 at 08:49

Je kan het best hebben, en toch blijf ik het wel een beetje apart vinden! Misschien zou ik dan nog een wing aan de eyeliner toevoegen ofzo, maar dan wordt het natuurlijk wel weer een wat extremere look en dat wil je juist niet. Ik zou voor mezelf toch liever kiezen voor een heel dun laagje mascara ipv eyeliner. Je wenkbrauwen zijn trouwens erg mooi en vol, I like it!

Carlijnreply
09/11/2015 at 12:46
– In reply to: Sanner Marlijn

Stiekem heeft een wing bij deze look ook mijn voorkeur hoor, maar ik ben daar geen ster in dus heb ‘m maar weggelaten voor de foto 😉

Ingeborgreply
09/11/2015 at 12:43

Ik moet er aan wennen maar vind het toch wel wat hebben. Het ziet er best wel fris uit en je oogt niet moe ofzo ondanks het ontbreken van de mascara.

Nesrinreply
09/11/2015 at 15:23

Ik vind jouw ogen sowieso prachtig met of zonder make-up zo een lijntje eyeliner geeft net dat beetje meer inderdaad. De laatste foto dat je naar beneden kijkt is erg mooi.

Floorreply
10/11/2015 at 22:52

Mooi! Knap dat je deze natuurlijke look zo mooi kunt maken. Ik ben slecht hierin. Ik ga in het weekend wel zonder make-up de straat op. En dan zegt iedereen dus “wat zie je er moe uit”. Dit is beter’

jeapiebelreply
11/11/2015 at 18:19

Ik vind het prima om alleen eyeliner en geen mascara te dragen. Eigenlijk ik vind dat alles moet kunnen..hahaha. Ik draag zelf zelden mascara. Ben gewend toen ik lenzen droeg en heel veel last heb met mijn oog en luiheid van schoonmaken. Ik vind wel dat iedereen moet doen waar ze zin in hebben. Wel of geen mascara. (nu spreek ik in mijn eigen voordeel) Wel of geen make-up. Wel of… Nu moet ik stoppen.

glamouristareply
12/11/2015 at 11:14

Hm, het is wennen… maar het heeft inderdaad wel wat!

Leave a reply