Van Miss Sporty tot Chanel: mijn beauty firsts

Cosmetics were my first love… and they will be my last. Nee hoor, zo diep is de liefde nou ook weer niet. Maar opvallend is wel dat ik me veel van mijn eerste beautyproducten nog als de dag van gisteren herinner. Ik heb als het op make-up en skincare aankomt gewoon een heel goed geheugen, waarschijnlijk omdat ik op beide zo gek ben. Vandaag vertel ik je meer over my firsts: mijn eerste make-upje, mijn eerste luxeproduct, eerste geurtje etc. etc.

Wat is je eerste make-upherinnering?
Een verhaal uit de oude doos: ik ging als 5- of 6-jarig meisje spelen bij een vriendinnetje dat zo’n opmaakpop had. Weet je wel, zo’n plastic hoofd dat je zelf kon opmaken. Bij de pop zat een make-upsetje, met onder andere een mascara, rode lipstick en blauwe oogschaduw. Ik weet nog dat ik extreem veel interesse had in de mascara, maar dat mijn vriendinnetje dat niet mocht gebruiken, omdat haar moeder had gezegd dat dit gevaarlijk was. Dat wakkerde mijn interesse natuurlijk alleen maar meer aan. Ik kan me herinneren dat ze helemaal in tranen was toen ik de mascara open had gemaakt, omdat ‘ze het nu nooit meer kon gebruiken’ (ja ja, de herinneringen zijn levensecht). Tot op de dag van vandaag snap ik niet wat ze daar nou mee bedoelde.

cremepuffmaxfact

Ook een herinnering: als klein meisje – ik was denk ik 6 of 7 – kan ik me herinneren dat ik met veel interesse rond neusde in het badkamerkastje van mijn moeder. Daarin stond haar make-uptasje, met daarin onder andere de Crème Puff van Max Factor, dat kan ik me nog zoooo goed herinneren. Voor mij is dit product dus een echte klassieker. Volgens mij gebruikt mijn moeder dit poeder nog steeds, grappig toch?!

Wat is je eerste eigen gekochte make-upproduct?
Of ik het zelf gekocht heb of toch gekregen heb, weet ik niet meer, maar ik weet nog dat ik veel nagellakjes van Miss Sporty had. In van die ronde flesjes met een blauwe dop. Vooral die met veel glitters vond ik mooi. Waarschijnlijk was nagellak de eerste make-up die ik had, omdat ik nog geen andere make-up mocht dragen op jonge leeftijd. Hoe oud ik was, weet ik niet exact meer, maar dit zal dan een jaartje of 10 zijn geweest. Ik had vroeger trouwens altijd abonnementen op tijdschriften, eerst de Tina, later de Fancy en daarna Yes. Als welkomstcadeau koos ik altijd de make-upsetjes. Zo kreeg ik bij de Fancy een keer een set van het merk Manhattan, kent iemand dat nog?

manhattanlakjes

Wat is je eerste herinnering aan huidverzorging?
Poe, lastig. Mijn liefde voor skincare kwam pas op latere leeftijd, ik denk vanaf een jaartje of 14. Daarvoor was make-up natuurlijk veel interessanter, want dat is tastbaarder en zichtbaarder. Ik weet wel dat ik de crèmepjes van mijn moeder vaak opsmeerde, toen gebruikte ze Oil of Olaz vaak. Of Nivea.

cliniquedriestappen1

Wat is je eerste eigen huidverzorgingsproduct?
Het 3-stappenplan van Clinique kreeg ik bij een abonnement cadeau, ik weet niet meer bij welk magazine, maar ik moet toen een jaartje of 14 zijn geweest. Ik zat in ieder geval in de tweede klas van de middelbare school en mijn vriendinnen destijds snapten er niks van dat ik zoiets interessant vond. Ik weet nog dat ik de lotion enorm naar alcohol vond ruiken (vind ik nog steeds) en dat ik de DDML eigenlijk helemaal niet fijn vond. Mijn eerste kennismaking met wat luxere producten was dus best een tegenvaller haha.

juicytubes

Wat is je eerste luxeproduct?
Ohhh dat weet ik nog goed! De Juicy Tubes van Lancôme! Deze lipgloss moest en zou ik hebben. Ik vond de naam mooi, vond ze er superleuk uitzien en ze hadden prachtige kleurtjes. Daar ging ik hoor, naar de Douglas in de stad. Ik kocht er eentje die naar watermeloen rook en smaakte, de kleur was subtiel roze. Heb ‘m allang niet meer, maar ik koester warme herinneringen aan mijn eerste make-upje van een luxer merk.

Wat is je eerste parfum?
Het eerste geurtje dat ik kreeg, is Calvin Klein Be One Summer. Deze frisse zomervariant van CK Be wordt nog steeds gemaakt, maar ieder jaar in een iets ander jasje. De flacon die ik had, was groen met blauw. Ik heb de geur niet meer, maar zou ‘m zo opnieuw kopen.

favorietewintergeuren4

En je eerste echte luxe parfum?
Een flacon Chanel Chance, gekocht via Marktplaats. Haha, ja echt. Het was wel the real deal hoor, geen namaak. Iemand bood een halflege flacon aan voor 30 euro, die heb ik toen opgehaald ergens in Tilburg. Blij dat ik was! Inmiddels ben ik aan mijn tweede flacon Chance toe, dit keer wel gekocht bij de parfumerie 😉

Wat is je eerste beautymiskoop?
Alles wat ik kocht toen ik onder de 14 jaar was, kan ik bestempelen als miskoop: lelijke kleuren oogschaduw, goedkope mascara’s waar ik spinnenpotenwimpers van kreeg, te donkere foundations, zwarte kleurspoeling (leek me mooi toen ik 13 was, ik heb het stiekem in die kleur geverfd, want van mijn moeder mocht het niet. Gelukkig pakte het amper op mijn donkerbruine haar) en glitternagellak.

Wat is je eerste beautyblunder?
Die is makkelijk, want dat weet ik als de dag van gisteren. Ik schoor toen ik in groep 8 van de basisschool zat mijn armharen met het scheermesje van mijn moeder. Ik wilde weten of het pijn deed en of het echt werkte, zo’n scheermes. Nou, dat werkte hoor. Binnen de kortste keren had ik kale armen, om me een paar dagen later een hoedje te schrikken omdat mijn armharen ineens veel donkerder waren. Tot op de dag van vandaag pluk ik daar de zure vruchten van, want ik heb dus heel donkere armharen, nog steeds…

Dit waren ‘my firsts’, hoop dat je het leuk vond om te lezen.

Wat is jouw eerste beautyherinnering? 

15 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
02/05/2016 at 06:55

Ohw geweldig dit. Ik herken een hoop dingen, zoals het opmaken van een opmaakpop. Ik denk dat De Juicy Tubes van Lancôme ook mijn eerste, luxe product was. Ik kreeg ‘vroeger’ ook wel eens voor mijn verjaardag of Sinterklaas zo’n groot oogschaduwpalette, waar ik vervolgens niks mee deed maar persé wilde hebben. Wat ik nooit zal vergeten zijn die Hema oogschaduwpotjes, die je op elkaar kon draaien haha!

Katrienreply
03/05/2016 at 15:40
– In reply to: Femke

Haha leuk! Opmaakpop ja, daar heb ik de haren en wimpers van geknipt! En van Miss Sporty had ik blauwe mascara.. En eerste geurtje Oililly en daarna Maroussia.. Oh en ik kreeg van een vriendje ook een geurtje, toen zat ik in groep zeven.. Kom niet op de naam, maar stinken dat t deed!!

Carlijnreply
03/05/2016 at 15:42
– In reply to: Katrien

Hahahaha Maroussia! Jaaaa goede herinneringen aan, die pikte ik altijd van m’n moeder, vond ‘m destijds heel lekker.

Sanne Marlijnreply
02/05/2016 at 07:22

Haha heel nice dit artikel. Bij mij was ook iedere aankoop voor mijn 14e een miskoop. Ik droeg vanaf de middelbare school een blauw lijntje onder mijn oog en af en toe lipgloss. Mijn moeder stond er ook niet om te springen dat ik mij opmaakte. Wel heb ik veel geëxperimenteerd met haarkleuren en stijlen, dat mocht dan weer wel. En Chanel als eerste luxe geur, wauw. Leuk dat je deze nog steeds draagt. Mijn oma gebruikt ook nog steeds de creme puff van Max Factor, zeker een klassieker.

Marijkereply
02/05/2016 at 08:20

Haha herkenbaar, miss sporty en glitternagellak. BEEN THERE! Haha een van mijn eerste luxe parfums was ook chanel. Heerlijk!

Sannereply
02/05/2016 at 11:31

Leuk om ook andermans eerste beauty’s te lezen! Mijn eerste dure make-upjes kreeg ik op mijn 16e verjaardag: een lancome jucytube in een framboosroze kleur en de mascara hypnose met glitters, jaja. En mijn eerste dure parfum was Dior Miss Cherie. Die Max Factor poeder gebruik ik ook standaard, nooit een ander.

Carlijnreply
02/05/2016 at 22:04
– In reply to: Sanne

Mascara met glitters? Hahaha die had ik ook gewild! Disco-wimpers 😉

Nesrinreply
02/05/2016 at 12:16

Oh ja die Juicy Tubes van Lancôme 😉 Good old times.

Mijn eerste beautyherinnering is mijn eerste mascara die ik kocht toen ik 14 was. Ik deed het op en schaamde mij kapot want het voelde heel gek. Uiteindelijk heb ik niet gebruikt. Toen ik 16 was kocht ik mijn eerste fles Allure van Chanel en hier heb ik toen heel hard voor gewerkt maar met liefde aan Chanel uitgegeven 😉

Mariskareply
02/05/2016 at 16:01

Denk dat dat van je armhaar niet per se door het scheren komt hoor :O met leeftijd veranderen dat soort dingen ook wel. M’n haar (op m’n hoofd danwel) heeft een heel andere structuur dan toen ik klein was. Best leuk om zo het begin van alles te lezen!

Carlijnreply
02/05/2016 at 22:03
– In reply to: Mariska

Klopt. Maar ben bang dat dit toch wel echt door dat stomme scheerapparaat komt, kan geen toeval zijn dat die haartjes een paar dagen later donker waren… 🙁

Saskiareply
02/05/2016 at 21:59

Hahaha die armharen heb ik dus precies hetzelfde! Verschrikkelijk, zo veel donkerder en langer, echt not fun. Maar heel leuk dit artikel, is het een bestaande tag?

Carlijnreply
02/05/2016 at 22:02
– In reply to: Saskia

Heb je je armen ook geschoren of ben je van nature gezegend met donkere haartjes? Nee, geen bestaande tag, heb de vragen zelf bedacht. Maar je mag ‘m natuurlijk altijd overnemen met vermelding!

Saskiareply
08/05/2016 at 15:53
– In reply to: Carlijn

Ja ik ga het overnemen! Van het scheren ook 🙁

Moniekreply
05/05/2016 at 21:33

Manhattan ik ken het ook! Ook ik had lippenstift van Miss sporty in zo’n blauwe verpakking. En ik had zo’n heel lichte kleur, zeg maar nude maar dan heel fout en btje metallic finish (iiiieee) en geloof ook nog een wat bruinachtig lippotlood er omheen. Nou kan ie wel weer he haha.

Carlijnreply
05/05/2016 at 21:35
– In reply to: Moniek

Haha mooie tijden hè? Je herinnert me ineens aan iets: ik had ook een bruinachtige lipstick van Miss Sporty, en een bruin lippotlood omdat ik gelezen had dat dat beter was in combinatie met lippenstift. Bruin! Why?!?

Leave a reply