Make-uptrends SS16 volgens MAC Cosmetics

Zelf volg ik ze niet zo nauw, maar in beautyland is het een big deal: de trendpresentatie van MAC. Een poosje geleden werden de SS16-trends gepresenteerd. Nu de lente er langzaamaan (toch? Ja, vind ik wel) aankomt, leek het me leuk jullie alvast de lentekriebels te bezorgen en de trends volgens MAC Cosmetics te laten zien. Hou je vast, sommige zijn lekker controversieel.

macss16trends8

De meest kleurrijke trend van het aankomende seizoen heet Crayon. Binnen deze make-uptrend draait het om bonte kleurtjes, bij voorkeur felle primaire kleuren. Vooral op de ogen zien we vrolijke, felle kleuren als neongeel, blauwe, rood en groen terug, al dan niet glitterend. Volgens MAC is kleur niet specifiek retro, het is juist helemaal van nu.

macss16trends3

Ook fel, maar toch wat meer draagbaar is de trend Aquatic. Volgens MAC is dit dé voorjaarskleur voor op de ogen. Je kunt kiezen voor kobaltblauw, of juist voor azuur. Blauw geeft de ogen een urban twist, vindt MAC. En dan maakt het niet uit of je kiest voor eyeliner, oogschaduw of mascara; alles mag, zolang het maar blauw is!

macss16trends4

Rode lippen, natuurlijk. Ieder seizoen zien we wel een rode lip of een afgeleide hiervan terug. Dit seizoen heet de trend Hot Cherry en als het even kan, draag je je rode lipstick op een verder onopgemaakt gezicht. De texturen en kleuren zijn heel uiteenlopend, van mat tot extreem glanzend.

macss16trends5

Deze is heftig: Broken Doll. Dit seizoen zijn de wimpers behoorlijk onorthodox. In plaats van netjes met je mascara overweg te gaan, vindt MAC het nu tijd om lekker te kliederen met je mascararoller, voor een edgy gevoel. Is het jouw ding? Mijne niet echt…

macss16trends7

The Face heet de trend waarbij het juist níet draait om een dikke laag aanwezige foundation en poeder. Binnen deze beautytrend mag de huid gezien worden. De techniek is minder ‘makeup artist’ en meer ‘normale vrouw’, waarbij gebruik is gemaakt van weinig producten. Soms zelfs net iets meer dan je moisturizer, met alleen maar een touch of concealer.

macss16trends6

Een matte huid waarbij met glans een nadruk wordt gelegd op bepaalde delen van het gezicht. Dit is de trend Lustre. De make-up an sich is naturel en vrouwelijk, deze trend draait echt om de glans en glow. Kijk maar naar de jukbeenderen van deze modellen. Prachtig toch? Een trend naar mijn hart.

macss16trends9

Raw Refined, een trend waarbij het draait om make-up die eruit hoort te zien als een tweede huid. Zo natuurlijk en puur mogelijk. Charlotte Tilbury zegt over deze trend dat het key is om te spelen met licht, om de huid een dromerige, godin-achtige uitstraling te geven. Je hoort er in principe opgemaakt uit te zien, maar dan heel minimaal.

macss16trends1

Ik vind het altijd heel interessant en leuk om te zien wat ons staat te wachten op beautygebied. Toch zie ik in het dagelijkse straatbeeld maar weinig terug van make-uptrends. Jammer eigenlijk, zou het wel lachen vinden als ik een dame zie met wimpers à la Broken Doll. Van alle trends heb ik het meest met Lustre en Raw Refined, al vind ik Aquatic ook heel erg tof. Een azuurblauw lijntje zou ik zeker kunnen dragen. Nog steeds erg veilig, maar hé, mijn straat is geen catwalk, waar deze dames overheen paraderen om de trends te showen. Verder hebben deze trends me ook geïnspireerd om meer met glitters te doen, zoals je ziet bij Crayon. Erg mooi!

Volg jij de beautytrends of doe je je eigen ding? Welke van deze trends volgens MAC vind je wat?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

8 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Nesrinreply
30/01/2016 at 14:39

Niet echt mijn ding. Wel vind ik het mooi dat de volle wenkbrauw aanwezig is.
De kleuren zijn mooi maar ik vraag mij af wie zich zo gaat opmaken en van zo een living scary broken doll zal ik alleen maar schrikken.

saskiareply
30/01/2016 at 21:54

Broken doll is ook niet echt mijn ding. De rode lippenstift en aguatic passen iets beter bij mij. Leuk om zo de trends eens te zien.

Lesley\reply
31/01/2016 at 11:32

Lustre trend vind ik zelf cool. Ik hou van glitter dus dit is helemaal mijn ding. Die Broken Doll ding is nou niet echt mijn ding. Kan me niet voorstellen dat je zo de straat op gaat. Al hoe wel, die meiden van Snog Marry Avoid zullen deze trend met alle liefde dragen 😉

Mariskareply
31/01/2016 at 12:09

Ik volg trends meestal niet zo, hoewel ik wel ben meegesleept in de highlight trend 😛 Leuk om dit te lezen maar die gekke mascara ga ik niet aan doen.

Marushireply
01/02/2016 at 15:17

Tsja…leuk om te zien maar ik denk dat ik deze trends maar even oversla! 😉 -x-

Sax and the Prettyreply
01/02/2016 at 19:18

Lustre is cool!!!! Van een paar van de trends hoop ik dat ik ze nooit ga volgen hihi 😉 X

Nina Simplynspecialreply
04/02/2016 at 15:58

Lustre vind ik wel heel gaaf <3 Die glow!

Jessicareply
05/02/2016 at 08:12

Zelf volg ik nooit echt de trend ik doe lekker mijn eigen ding, want daar voel ik me goed bij.

Leave a reply