Mijn favoriete make-upkwasten

Van een paar goede, frisse kwasten word ik blij. Heel blij. Ik heb er in mijn stash een handjevol (of eigenlijk twee handjes vol) die ik dagelijks gebruik. Van poeder tot blush en van blendingkwast tot wenkbrauwpenseel. Ik kan ze niet missen! In dit artikel laat ik je mijn favoriete kwasten voor gezicht en ogen zien.

mijnkwastengezicht1Als eerste de make-upkwasten voor het gezicht die ik (bijna) dagelijks gebruik. Mijn basismake-up bestaat vrijwel altijd uit foundation of BB Cream, concealer, poeder en blush. Soms voeg ik daar nog bronzer aan toe. De kwasten die ik daarvoor gebruik zijn voornamelijk van MAC, maar ik heb sinds kort ook een heel fijn KiKo-penseel dat ik gebruik voor mijn foundation.

mijnkwastengezicht5De MAC 187 gebruik ik niet iedere dag. Ik gebruik ‘m voor het aanbrengen van foundation, wanneer ik een iets luchtigere dekking wil. De kwast die je daaronder ziet, de KiKo 107, gebruik ik voor foundation als ik meer dekking wil. De haartjes van deze kwast staan dichter op elkaar, het is echt een bufferkwast. Zelf vind ik dit toch wel heel fijn aanbrengen. De stippling brush van MAC doet ‘t ook prima, het resultaat is gewoon net iets anders.

mijnkwastengezicht4
Mijn absolute favorieten: de MAC 150 en 116, voor respectievelijk poeder en blush. Deze kwasten heb ik echt al jaren en ik gebruik ze letterlijk íedere dag. De poederkwast (150) is lekker groot en zacht en brengt poeder heel prettig aan. De haartjes vallen ook totaal niet uit. Deze kwast kocht ik ergens in 2008 of 2009 en hij gaat nog steeds mee. Zo ook de 116, die ik dagelijks voor mijn blush gebruik. Deze brush is niet te groot, maar precies goed om je wangen mee aan te zetten.

mijnkwastenogen1Een bekentenis: echt goede oogschaduwkwasten gebruik ik pas sinds twee, drie jaar. Daarvoor droeg ik amper oogschaduw, en als ik het dan al aanbracht, was het met de applicator die in het paletje zit. Oeps. Sinds ik een aantal fijne in mijn bezit heb, snap ik serieus niet waarom ik daar zolang mee heb gewacht. Een ooglook ziet er gewoon echt veel mooier uit wanneer-ie is aangebracht met de juiste kwasten. Mijn favoriete oogschaduwkwasten zijn van MAC en Zoeva, hieronder zie je ze.

mijnkwastenogen5Twee platte oogschaduwkasten voor het aanbrengen van kleur op het bewegende ooglid: de MAC 213 en Zoeva 234. Die van MAC was mijn allereerste oogschaduwkwast en heeft daardoor toch wel een beetje een speciaal plekje in mijn stash. Zowel de kwast van MAC als die van Zoeva brengen oogschaduw heel prettig aan op de ogen, al moet ik zeggen dat die van MAC toch wel de voorkeur heeft, omdat deze net wat zachter is.

mijnkwastenogen4Blendingkwasten! Om gelijk maar even met de deur in huis te vallen: de MAC 217 zou iedere beautyliefhebber in huis moeten hebben. Deze zachte blendingkwast doet echt waar hij het beste in is, namelijk oogschaduwkleurtjes blenden. Ik gebruik deze bijna dagelijks als ik oogschaduw draag, om meerdere kleuren in elkaar te laten overlopen. De MAC 286 loopt meer taps toe en heeft haartjes die wat verder uit elkaar staan. Dit werkt net wat minder fijn vind ik, maar alsnog is de 286 een prima penseel voor het blenden van oogschaduw.

mijnkwastenogen6De Petite Eye Blender (223) van Zoeva is een stevige pencil brush voor het aanzetten van oogschaduw in de arcadeboog. Ik zet er vaak mijn oogschaduw mee aan in de crease, en gebruik dan mijn blendingkwast om de boel te vervagen. Werkt perfect! De kwast daaronder is heel klein en fijn, nog kleiner dan hij op de foto overkomt. Hij zat in een giftbox van Make-Up Studio die ik ooit kreeg, maar op het penseel staat geen merknaampje, dus of hij echt van Make-Up Studio is, durf ik niet te zeggen. In ieder geval gebruik ik dit kwastje om oogschaduw onder mijn ogen, op de onderste wimperrand, aan te zetten. Hiervoor werkt een klein kwastje het meest precies.

mijnkwastenogen3Als laatste mijn concealerkwast van MAC en de Wing Liner van Zoeva. Een concealerkwast heb ik nog niet zo heel lang in mijn stash, omdat ik concealer eigenlijk altijd met m’n vingers aanbracht. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik dat op luie dagen nog steeds vaak doe, omdat het werken met een kwast gewoon net wat langer duurt. De MAC 195 vervaagt concealer wel heel mooi, dus een fijn penseel is dit zeker. De Wing Liner van Zoeva (sorry voor de onscherpe foto…) gebruik ik enerzijds voor het aanbrengen van gel-eyeliner, maar eigenlijk nog veel vaker voor het aanzetten van mijn wenkbrauwen. Dit kwastje loopt schuin af en heeft stevige haartjes, perfect om de wenkbrauwen mee in te kleuren. Hoe ik dit doe, kan je trouwens lezen in dit artikel.

mijnkwastengezicht2mijnkwastenogen2Ik vertrek trouwens deze week naar New York, waar ik zeker op zoek wil naar meer fijne kwasten. In NYC is cosmetica over het algemeen veel goedkoper en aangezien ik waarschijnlijk heel hebberig ga worden van kwasten voor spotprijsjes, neem ik er ongetwijfeld een paar mee. Tips zijn welkom!

Welke kwasten zijn voor jou onmisbaar?

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Cindy | Life meets Beautyreply
20/02/2015 at 13:56

Zo te zien een echte MAC fan wat kwasten betreft! 😉 Ik heb veel bekende voorbij zien komen en gebruik ook veel dezelfde kwasten. De laatste tijd heb ik Zoeva ontdekt. Zo fijn en zo betaalbaar!

Carlijnreply
21/02/2015 at 12:18
– In reply to: Cindy | Life meets Beauty

Hoi Cindy! Leuk dat we zoveel overlap hebben in kwasten 🙂 Zoeva is inderdaad geweldig, vooral vanwege de prijs. Ga er binnenkort nog een paar inslaan..

Leave a reply