Mijn kerstmake-uplook 2015

Kerst is voor mij de gelegenheid om nét wat meer tijd en aandacht aan mijn haar en make-up te besteden. Ik treed zelden buiten mijn comfort zone als het om make-up gaat, met kerst ook niet. Dat zou gewoon niet bij me passen. Dit jaar ga ik voor goud, een vette eyeliner en rood-oranje lippen. O en een goede shimmer op de wangen, want ik wil wel twinkelen bij kaarslicht natuurlijk.

kertmakeuplook9

Binnen mijn kerstmake-uplook is dit paletje van MAC (Bare my Soul) verantwoordelijk voor de gouden glitters rondom mijn ogen. Ik ga voor een redelijk neutrale oogopslag wat betreft oogschaduw. Op het bewegende ooglid breng ik de bruine tint linksboven aan, onder mijn ogen komt de gouden kleur rechtsboven. Behalve de oogschaduw zet ik een dikke eyelinerlijn met MAC Superslick Liquid Eye Liner en gebruik ik Lancôme Grandiôse als mascara.

kertmakeuplook1

Dat ziet er dan zo uit. Het goud is in het echt intenser, op de foto valt het wat weg.

kertmakeuplook7

In de wintermaanden gebruik ik doorgaans een donkerdere, warmere blush. Dit is Clarins Blush Prodige in 07 Tawny Pink. Deze rood/bruine blush vind ik eigenlijk ietsje te donker naar mijn smaak, maar voor deze look vind ik ‘m juist wel mooi. Hij warmt mijn teint wat meer op.

kertmakeuplook2

Mijn basis draag ik op deze foto al. Ik heb een primer van MAC gebruikt, de Kiko Blur CC, Guerlain Lingerie de Peau BB Cream, Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer en Opalescence Poudre Teint & Blush van Clarins. Zo!

kertmakeuplook3

Als de blush erop zit, ga ik glans aanbrengen op mijn jukbeenderen met de Kiko Radiant Touch Creamy Stick Highlighter. Dit is zo’n geweldig product. Ik reviewde ‘m vorige week al, klik hier voor het artikel.

kertmakeuplook8

Mijn lipstick wordt de kleur Rouge Intense IL 110 (rechtsboven) van SENSAI.

kertmakeuplook4

Ik kies er bewust voor deze lipstick met mijn vingers aan te brengen. Dit geeft een subtieler effect dan wanneer je het met een kwastje aanbrengt. (Of uit de huls natuurlijk, maar zoals je ziet is er van een huls geen sprake bij deze lipstick.)

kertmakeuplook5

Dit is dan mijn kerstmake-uplook voor dit jaar! Je kunt het niet zo goed zien, maar ik draag een zwarte jurk met rood-goud draad erdoorheen. Deze kleurtjes komen nu mooi terug in mijn ogen en lippen.

kertmakeuplook6

O ja, ook niet onbelangrijk: de juiste geur. Dior Midnight Poison draag ik zelden, ik vind ‘m behoorlijk zwaar. Maar met de feestdagen mag dat, vind ik. Midnight Poison it is dus over twee dagen.

Hoe ziet jouw feestlook eruit dit jaar?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Daniellereply
23/12/2015 at 10:25

Oh mooie look hoor! Ik denk dat ik voor een wat heftigere ooglook ga met simpele lippen op 1e kerstdag en felle lippen op 2e kerstdag :)!

Nesrinreply
23/12/2015 at 12:03

Je hebt een mooie look en die wing is prachtig. Midnight Poison is inderdaad een zwaar maar met Kerstmis mag dit helemaal.

May the wings of your eyeliner always be even especially on Christmas day 😉

saskiareply
23/12/2015 at 22:09

Gaaf en heel mooi met dat goud. Ik ga dit jaar voor een dikke zwarte eyeliner. Waarom weet ik niet, heb er gewoon zin in 🙂

Floorreply
02/01/2016 at 23:49

Oh ik hou heel erg van wings, mooi!

Leave a reply