Paasbrunch-look met Clarins Garden Escape

Of het morgen of maandag nu eieren zoeken, uitgebreid brunchen of lekker lui op de bank hangen wordt: op ons paasbest eruit zien willen we sowieso. Het leek mij in het kader van Pasen leuk om een paasbrunch-look te maken. Een make-up look die niet al te veel tijd kost, die lekker fris en draagbaar is, maar toch eruit ziet alsof je ietsje meer moeite hebt gedaan dan normaal. Ik gebruikte het nieuwe Clarins Garden Escape Palette voor de ooglook, wat ik zelf een heel geschikt voorjaarspalet vind. Benieuwd naar de look? Scroll maar verder.

paasbrunchlook1

Als basis begin ik met een mix van de Armani Maestro Compact Foundation (ik heb kleur 5) en de Armani Fluid Sheer. Ik wilde een niet al te dekkende en vooral glowy basis, en daarvoor is Fluid Sheer héél geschikt. Het product is een beetje lastig uitleggen, ik denk dat ik het het beste een shimmery fluide kan noemen. Het idee is dat je de Fluid Sheer mengt met je foundation, zodat je van een matte foundation een meer glanzende foundation maakt. In de Fluid Sheer zitten heel fijne gouden glitterdeeltjes, ik vind het echt een prachtig product.

paasbrunchlook5

Ik haal mijn kwast eerst door de foundation en doe er daarna een pompje Fluid Sheer op. Wees wel zuinig met dit goedje, hij kan al gauw heel glitterig uitpakken en dat wil je liever niet. Tenzij je als een soort discobal aan de paastafel wilt zitten  😉

paasbrunchlook6

De foundation met Fluid Sheer breng ik met ronddraaiende bewegingen aan. Zo werk je de foundation het mooist in de huid.

paasbrunchlook7

Foundation zit erop, tijd om donkere kringen en een aantal oneffenheden weg te werken. Ik gebruik de Neutrogena Healthy Skin 3-in-1 Concealer en een volle concealer brush van Ecotools. Ik poeder heel lichtjes af met MAC Prep+Prime Powder. Bronzer en highlighter laat ik zitten voor deze look, ik vind dat de Fluid Sheer wel een hoofdrol verdient in deze basismake-up.

paasbrunchlook2

Voor de ooglook gebruik ik het Clarins Garden Escape Palette, uit Clarins’ voorjaarscollectie. Is het geen plaatje? Normaal ben ik niet zo van de groentinten, ik laat ze vaak links liggen. Mijn eerste gedachte was dan ook om iets te doen met het roze en bruin, maar ik besloot uit mijn comfort zone te stappen en lekker aan de slag te gaan met het groen. Het is immers Pasen!

paasbrunchlook3 paasbrunchlook4

De pigmentatie van het Clarins Garden Escape Palette is super. De oogschaduw is heel erg romig, geeft weinig fall out en laat zich heel fijn en mooi blenden. Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik van Clarins ook weleens anders gewend ben, heb ook paletjes waarbij de pigmentatie vele malen minder goed is. Gek eigenlijk, dat ze daarin niet zo consequent zijn.

paasbrunchlook8

Op het volledige bewegende ooglid breng ik de lichtste tint groen aan. Ik gebruik hiervoor een platte oogschaduwkwast van Zoeva, dit is de 234 Smoky Shader.

paasbrunchlook9

De donkere kleur groen breng ik op de bovenste wimperrand aan, als een soort eyeliner. Ik blend ‘m ietsje uit naar boven. Hiervoor gebruik ik de Petite Eye Shading Brush van Ecotools.

paasbrunchlook10

Ook onder de ogen komt deze donkere groene kleur.

paasbrunchlook11

Tijd om de look wat zachter te maken. Ik neem de donkerste roze tint uit het palet en breng die met een grotere blending brush aan in de arcadeboog, helemaal tot aan het wenkbrauwbot. Ik werk de kleur ook uit tot in de binnenste ooghoek, zodat het ‘harde’ van het groen wat afneemt en de kleuren wat zachter ogen.

paasbrunchlook12

In de binnenste ooghoek en onder de wenkbrauwen breng ik de zilverwitte oogschaduw aan. In de buitenste ooghoek, in de arcadeboog, breng ik de bruine tint aan, die ik blend met het groen en roze. Dan nog eyeliner (Rimmel Scandal Eyes Jumbo Liquid Eye Liner) en mascara (MAC False Lashes Waterproof) en de ooglook is af!

paasbrunchlook13

Op mijn wangen kwast ik de meest frisse tint blush die ik kon vinden: Bobbi Brown Pale Pink. Ik gebruik een volle blush brush, dit is Real Techniques Blush Brush. Als ik deze tint blush aanbreng met mijn MAC-blushkwast, dan is het effect veel knallender. Deze kwast verdeelt de blush wat subtieler.

paasbrunchlook14

Niet de meest charmante productfoto, ik geef het toe. Dit is een lippaletje van SENSAI, met acht heel mooie, super gepigmenteerde lipstickkleurtjes. Ik ga voor deze paaslook voor kleur IL 109, boven, de derde van links.

paasbrunchlook15

Ik breng de kleur aan met m’n vingers, voor een niet al te dekkend effect.

paasbrunchlook17paasbrunchlook16

Het resultaat van mijn paasbrunch-look! Ik vind het groen best wel wennen, ben zulke kleuren gewoon niet zo gewend. Toch vind ik het eindresultaat samen met het roze en bruin best oké.

Voor morgen: Happy Easter!!

Wat ga jij doen met Pasen? Draag je ook een speciale look?

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Nesrinreply
04/04/2015 at 09:50

Heel mooi en de eyeliner zit prachtig. Ik heb de fluid sheer in een rode kleur en heb er een halve druppel van nodig.

Happy easter.

Cindy | Life meets Beautyreply
05/04/2015 at 09:24

Een mooie frisse look die goed bij Pasen en het voorjaar past. Fijne Paasdagen!

Anoukreply
06/04/2015 at 12:56

Prachtige look! en hele mooie foto’s ook.

annareply
11/04/2015 at 21:38

Wat een prachtige naturelle look, wauw! Vind de lipkleur echt enorm mooi.

Leave a reply