Review: SENSAI Silky Design Rouge (Six Shades of Red)

Het luxe merk (en tevens mijn all time favoriete skincaremerk) SENSAI is ervan overtuigd dat er voor iedere vrouw een perfecte kleur rood is. Voor op de lippen, welteverstaan. Met SENSAI Silky Design Rouge heeft het merk zes nieuwe kleuren rood geïntroduceerd waarbij het onmogelijk is daar géén kleurtje tussen te vinden die je aanspreekt. Volgens SENSAI zijn het dé zes perfecte kleuren die iedere vrouw zouden moeten bedienen. Ik heb de zes lipsticks voor je getest.

sensaisixshadesofred7
Het setje zoals je die hierboven ziet, is niet in de winkel te koop. SENSAI verkoopt de lipsticks los. Ze kosten dan €36,95 en je vindt ze o.a. bij Douglas.

De lipsticks zitten in een smalle huls die je moet draaien om de lipsticks tevoorschijn te toveren. Zo op het eerste gezicht lijken alle lipsticks op elkaar, het is van de buitenkant niet te zien welke kleur je te pakken hebt. Daarvoor moet je op het stickertje op de achterzijde kijken.

Je zult het zometeen gaan zien op de foto’s met swatches, maar wat mij gelijk opviel, is dat de meeste kleuren rood een best wel bruine ondertoon hebben. Het zijn geen kleuren rood die mij gelijk aanspreken. Ze zijn te donker, te bruin en niet heel erg fris – iets waar mijn voorkeur naar uitgaat. De enige kleur die wel lekker fel en fris is, is DR01 Soubi. De lichtste tint is nude-roze, dat is DR06 Nisemomoiro. De kleuren daartussenin – DR02 tot en met DR05 – zijn bruin-rood, van licht naar donkerder.

sensaisixshadesofred6
Dit is DR06 Nisemomoiro, een zachtroze nudekleur. Ik vind dit een heel toegankelijk, gangbaar kleurtje. Maar echt rood? Mwah.

sensaisixshadesofreddr06sensaisixshadesofreddr06-2
Niet heel opvallend, wel erg mooi en subtiel. Dit is een tintje die ik elke dag zou kunnen dragen.

sensaisixshadesofred5
Hier zie je DR05 Beniukon. Je ziet dat het al iets meer de bruinige kant op gaat hè?

sensaisixshadesofreddr05sensaisixshadesofreddr05-2
Dit is eigenlijk het iets donkerdere broertje van DR06 Nisemomoiro. Ook heel draagbaar, alleen niet zo mijn smaak.

sensaisixshadesofred4
Dit is DR04 Koubainoi. In de huls is hij een beetje taupe-oudroze.

sensaisixshadesofreddr04sensaisixshadesofreddr04-2
Hij lijkt best op DR05, al is deze ietsje lichter en minder bruin. Vind ik mooier!

sensaisixshadesofred3
Ja, dit is al echt donkerder. Hier zie je DR03 Hiiro.

sensaisixshadesofreddr03sensaisixshadesofreddr03-2
Wauw! Als je op zoek bent naar een vampy lipstick, dan is dit zeker een goede keuze.

sensaisixshadesofred2
Dan DR02 Ibicha, een kleur die wat meer naar paars-bruin neigt en niet per se heel rood is.

sensaisixshadesofreddr02sensaisixshadesofreddr02-2
Ook deze is aan de heftige kant, vind ik. Niet echt mijn ding helaas.

sensaisixshadesofred1
De roodste van allemaal: DR01 Soubi. Ja, dit is echt rood! Hier wachtte ik op.

sensaisixshadesofreddr01-2sensaisixshadesofreddr01
En ook op mijn lippen oogt dit echt als rood, niet meer en niet minder.

De zes kleuren SENSAI Silky Design Rouge hebben mij niet allemaal weten te overtuigen, maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Ik ben al niet zo’n lipstickdrager en dan al helemaal geen opvallende tinten, dus aan SENSAI ligt het niet bepaald. Toch vind ik dat de keuze ietwat beperkt is en niet heel erg uiteenlopend, dat vind ik wel jammer. Ik had het leuker gevonden als er meer tinten rood-roze tussen zouden zitten. Nu neigt het bijna allemaal naar bruin. Voor mij springen DR06 en DR01 eruit: de lichtste en felste. DR06 is heel draagbaar, een tint die op mijn eigen lipkleur lijkt, maar dan mooier. DR01 zou ik kiezen voor naar een feestje, of als ik op zoek ben naar een klassieke tint rood.

Over de kwaliteit van de lipsticks ben ik zonder meer te spreken. Ze zijn zacht en romig en brengen heel precies aan, omdat de punt van de lipstick aan de kleine kant is (wat dat betreft is dit meer een kruising tussen een lipstick en -potlood). Silky Design Rouge voelt heel prettig aan op de mond, totaal niet uitdrogend. Of ze lang meegaan? Ik heb DR01 als laatste geswatcht en ben daarna wat gaan drinken en eten. Het felle was er een beetje af, maar de lipstick zat nog prima op zijn plek! Pas na een uurtje of vijf was hij echt verdwenen. Niks mis mee dus!

Zoals je bovenaan al kon lezen, kosten de lipsticks €36,95 per stuk. Je vindt ze bij onder meer Douglas.

Wat is jouw mening over deze ‘six shades of red’?

3 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Astridreply
30/06/2016 at 21:31

De lipsticks zien er wel heel mooi en luxe uit. Ik denk alleen niet dat ik het geld er voor over zou hebben.

Nesrinreply
01/07/2016 at 11:23

Het ziet er heel mooi uit, alleen de verpakking al. Ik zou dan niet zo snel dat geld neerleggen voor een lipstick maar dit alleen omdat ik niet zo een lipstick fan ben.

Sanner Marlijnreply
08/07/2016 at 08:37

Ik vind het leuk om jou eens met rood op je lippen te zien, ik weet dat je normaalgesproken meer van onopvallende kleuren houdt. Maar het staat je goed! Heel fris en súper vrouwelijk. De laatste kleur vind ik het mooist. Wel een duur grapje, die lipsticks van Sensai. Toch snap ik dat je het ervoor over hebt als verder alle eigenschappen van de lipstick je bevallen.

Leave a reply