Mijn look met geverfde wenkbrauwen en wimpers

Voorheen verfde ik mijn wimpers en wenkbrauwen alleen als ik op vakantie ging. Lekker makkelijk; geen omkijken naar hoe zwart je wimpers zijn en of je wenkbrauwen een beetje toonbaar zijn. Ik vond dat eigenlijk zo makkelijk en prettig dat ik besloot vanaf nu gewoon altijd mijn brows & lashes van een kleurtje te voorzien bij de schoonheidsspecialist. En dat je daarmee prima voor de dag kan komen zonder oogmake-up, maar mét basismake-up, laat ik je vandaag zien.

vervenwenkbrauwenwimpers1

Vorige week liet ik mijn wimpers en wenkbrauwen verven bij mijn favoriete salon aller tijden: Monifique in Tilburg. Ik heb mijn wenkbrauwen en wimpers ook weleens ergens anders onder handen laten nemen, maar het resultaat werd nooit zo mooi als bij Monifique. Mijn wenkbrauwen worden altijd best donker gemaakt. Direct na de behandeling schrik ik altijd een beetje, want dan zijn ze wel heel opvallend. Niet zo vreemd: mijn schoonheidsspecialiste mengt een kleine hoeveelheid zwarte verf door de bruine verf. Na een dag is dit heftige effect al afgezwakt en zijn mijn wenkbrauwen zoals ze moeten zijn.

Nu ik mijn wenkbrauwen geverfd heb, gebruik ik geen wenkbrauwpotlood of -poeder meer. Dit scheelt me ‘s ochtends toch zeker drie tot vijf minuten. Ik kam mijn brows alleen even snel door, maar that’s it. Met geverfde wenkbrauwen heb ik een minder blote billengezicht dan zonder geverfde wenkbrauwen. Ik voel me er gewoon wat completer door.

Hieronder ter vergelijking een foto waarop ik noch mijn wenkbrauwen heb geverfd en noch wenkbrauwpotlood draag (en mijn wimpers trouwens ook niet geverfd heb).

youngbloodmineralcosmetics5

Zo zie je dus maar wat een paar gekleurde wenkbrauwen doet voor je gezicht! Natuurlijk krijg je de boel wat strakker als je ze wel bijtekent, maar ik vind het niet per se nodig. Vind het gewoon heel prettig dat ik zo kan opstaan en de deur uit kan, bij wijze van.

Zelfde geldt voor mijn wimpers: deze laat ik nu zwart-blauw verven. Blauw klinkt vreemd, maar door het blauwe wordt het zwarte effect intenser en zijn je wimpers dus eigenlijk op z’n donkerst. Het effect van mascara wordt bij lange na niet gehaald, maar op sommige dagen vind ik dit niet erg en ga ik gerust zonder mascara maar mét geverfde wimpers de deur uit.

vervenwenkbrauwenwimpers3

Zoals je ziet, mis ik wel wat volume als ik geen mascara draag, maar mijn wimpers zijn wel degelijk donkerder, waardoor m’n ogen meer spreken.

Om toch toonbaar voor de dag te komen en niet als een bleek spook zoals op foto twee door het leven te moeten, breng ik op sommige dagen alleen mijn basismake-up aan. Dat ziet er dan zo uit als hieronder.

vervenwenkbrauwenwimpers2

Wat ik draag:

  • Foundation
  • Concealer
  • Poeder
  • Blush
  • Bronzer

Door de oogmake-up volledig over te slaan, bespaar ik mezelf tien minuten opmaaktijd en zie ik er toch best toonbaar uit (toch…?). Bottom line van dit artikel: als mommy in tijdnood doe je er goed aan je wenkbrauwen en wimpers eens in de zoveel tijd te laten verven. Je kunt je oogmake-up skippen en ziet er op ieder moment van de dag toch wakker uit, met sprekende ogen en wenkbrauwen. Ook voor de niet-mama’s is dit mijn ultieme tip. Ik ga mijn volgende tripje naar de schoonheidsspecialist binnenkort maar weer boeken 🙂

Verf jij je wenkbrauwen en wimpers weleens? Gebruik je dan wel of geen oogmake-up?

9 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Josanreply
08/08/2016 at 06:46

Ik heb nog nooit min wenkbrauwen laten verven. Ik denk ook niet dat ik dat nodig heb. Mara als ik eerlijk ben, vind ik het resultaat erg subtiel.

Carlijnreply
08/08/2016 at 07:21
– In reply to: Josan

Heb jij zeker niet nodig 🙂 Ja gelukkig wel subtiel, al was dat de eerste dagen na het verven wel anders. Nu lijkt het alsof ik m’n wenkbrauwen toch iets heb aangezet

Femkereply
08/08/2016 at 06:56

Je ziet er zeker toonbaar uit. Ik heb mijn wenkbrauwen één keer laten verven bij de schoonheidsspecialiste en was best onder de indruk van het resultaat. Mijn wenkbrauwen leken van nature voller. Mijn wimpers heb ik nog nooit laten verven, met die blonde haren zou ik best nieuwsgierig zijn naar het resultaat.

Sanne Marlijnreply
08/08/2016 at 07:33

Ik vind het je erg goed staan. Je hebt mooie wenkbrauwen. Ik zou dit ook wel willen maar weet niet of het me lukt om dat iedere zoveel weken bij te houden ivm tijdgebrek. Vorig jaar liet ik geregeld mijn wenkbrauwen verven maar toen kon James als baby nog mee in de kinderwagen. Hij lag dan lekker te slapen tijdens mijn behandeling. Nu zou hij de tent afbreken vrees ik.. Maar eens op zoek naar een schoonheidsspecialiste die ‘s avonds open is.

Jonna@Burgertrutjesreply
08/08/2016 at 09:38

Staat heel mooi!! Zelf heb ik dit nog nooit gedaan, maar ik snap dat dit een ideale oplossing is 🙂
Scheelt toch weer tijd in de ochtend

Yvonnereply
08/08/2016 at 21:34

Ik ga altijd met zo’n borsteltje over mijn wenkbrauwen (eigenlijk niet echt nodig want ik heb redelijk donkere wenkbrauwen). Meer om ze in model te houden. Kost geen tijd. Bijtekenen, wat veel beautybloggers volgens mij doen, lijkt me vreselijk. Al die tijd ‘s morgens inderdaad.

Wimpers verven heeft bij mij geen zin want ze zijn al zwart. Ik doe altijd mascara op voor het volume. Ga, ondanks dat mijn wimpers dus al zwart zijn, niet zonder mascara de deur uit.

Wat mij veruit de meeste tijd kost is het aanbrengen van de concealer op oneffenheden. Daar ben ik zo 5-10 minuten mee bezig 🙁 Ik zou echt willen dat het niet nodig was, al is het gelukkig de laatste tijd veel minder (nog maar een paar minuten).

Lesleyreply
08/08/2016 at 21:42

Ziet er super mooi uit. Net dat beetje extra aan je gezicht. Ik heb laatst zelf geprobeerd mijn wimpers te verven dat ging helaas niet zoals gewenst. Ga het binnenkort echt een keer laten doen. Die van mij zijn mega licht dus zonder heb ik niks. Wenkbrauwen doe ik altijd bij de Brow bar 🙂

Anita H.reply
08/08/2016 at 22:09

Resultaat bij de wenkbrauwen houdt helaas niet zo lang stand. Ik verf de wenkbrauwen altijd zelf. Scheelt behoorlijk in de kosten. Ziet vlak na het verven niet uit, doordat hier en daar ook de huid gekleurd is. Kwestie van strategisch moment kiezen. Na 2 a 3 dagen is dat verholpen.

Carlijnreply
08/08/2016 at 22:47
– In reply to: Anita H.

Haha kom je dan drie dagen de deur niet uit? 😉 Waarmee verf je het zelf? Lijkt me ook wel wat, maar weet niet of ik durf

Leave a reply