W7 Hint of Bali vs. Benefit Benetint

Ik was een beetje een spuit 11 toen ik riep dat Benefit’s Benetint de beste uitvinding ooit is. Heel beautyland liep er al mee weg, maar ik was er nogal laat bij. Maakt niet uit, beter laat dan nooit, want inmiddels kan ik niet meer zonder. Benetint is een geweldige lip and cheek stain die de hele dag op je wangen blijft zitten. Maar hij is ook best prijzig, en dus was ik heel blij toen ik in de Op=Op Voordeelshop tegen een dupe aanliep: W7 Hint of Bali. Ik heb ze vergeleken en vertel je vandaag of W7 ermee door kan.

hintofbalivsbenetint1benefitbenetint2

Hier zie je beide lip and cheek stains. Allebei in een glazen flesje dat nog wel het meest weg heeft van een nagellakje.

hintofbalivsbenetint2benefitbenetint3

Het kwastje van zowel Benetint als Hint of Bali is vrij dun en flexibel. Brengt prima aan.

hintofbalivsbenetint4

Hier zie je W7 Hint of Bali (boven) en Benetint (onder) op mijn hand. Zoals je misschien ziet, is Benetint iets roder en intenser van kleur.

hintofbalivsbenetint6

Om de twee lip and cheek stains goed te kunnen vergelijken, breng ik op mijn ene wang (rechts voor de kijker) Hint of Bali aan en op mijn andere wang (links voor de kijker) Benefit’s Benetint.

Wat me gelijk opvalt is de geur van W7 Hint of Bali. Die is chemisch! Bah. Ik vind Benetint juist ook zo fijn omdat hij naar rozen ruikt. Verder is Hint of Bali iets natter.

hintofbalivsbenetint5

Hier zie je dus Benetint in actie. Ik heb er al eens eerder een review over geschreven. Als je ‘m terugleest, kun je lezen dat ik er héél enthousiast over ben en dat dit spulletjes geweldig uitsmeert en een nog geweldiger resultaat geeft.

hintofbalivsbenetint7

Het resultaat: rechts W7 Hint of Bali, links Benefit Benetint. Niet gek, toch?! Ik bedoel het minimale verschil dus hè. Ik kan echt niet zeggen dat Hint of Bali heel erg onderdoet voor Benetint. Ik draag hier Hint of Bali overigens ook op mijn lippen.

Maar… maar… kanttekening: ik heb om een intenser effect te bereiken (ik hou wel van een intense blush, niet zo’n laf kleurtje) wel twee laagjes Hint of Bali moeten aanbrengen, waarbij ik bij Benetint vaak genoeg heb aan één laag. Gelukkig is Hint of Bali goed op te bouwen, dus om te zeggen dat het echt een minpunt is? Mwah.

Wel is op de foto te zien dat Hint of Bali iets meer glanst en Benetint ietsje intenser is qua kleur. En die intensiteit heeft mijn voorkeur.

hintofbalivsbenetint8

Hier nog een close-up van W7 Hint of Bali.

benefitbenetint10

En een ‘oude’ foto uit mijn vorige Benetint-review, waarop je Benetint goed ziet op mijn wangen.

Nog iets over de houdbaarheid. Benefit’s Benetint gaat serieus de hele dag nergens naartoe. Ik zie ‘m ‘s avonds nog duidelijk op mijn wangen zitten. W7 Hint of Bali haalt het hier bijna bij. Ik heb mijn gezicht na een lange wandeling met A&M gecheckt en toen had ik nog duidelijk blosjes op mijn wangen. Iets later, rond een uurtje of 17.00 uur, was dit wel wat minder. Hoewel de houdbaarheid van Hint of Bali me niks tegenvalt, wint Benetint het hier toch op.

Verder wint Benetint het op intensiteit (maar het is nek-aan-nek) en geur/smaak. Ik zou Hint of Bali niet aanraden op je lippen, dankzij dat chemische is dat gewoon heel erg smerig. Ik gebruik Hint of Bali dus puur als cheek stain en niet voor mijn mond.

Persoonlijk zou ik Benefit Benetint toch meer aanbevelen dan W7 Hint of Bali. Puur vanwege de nét iets intensere kleur en de betere houdbaarheid. Maar heb je een beperkt budget dan is Hint of Bali helemaal geen verkeerde keuze. Voor die prijs is het echt een heel goed product.

Benefit Benetint koop je o.a. bij Douglas, hij kost €33 voor 10 ml. W7 Hint of Bali shop je bij Op=Op Voordeelshop of online via Makeupmusthaves.nl. Hij kost €4,99.

Naar welke lip and cheek stain gaat jouw voorkeur uit?

3 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
21/11/2016 at 07:30

Benefit Bentint wint het voor mij dan ook iets.. vooral dat chemische luchtje spreekt mij niet aan. Dat is natuurlijk wel omdat ik mezelf dit nu kan veroorloven. Als ik en jaar of 10 jonger was geweest, was ik blij met de W7 dupe!

Josanreply
21/11/2016 at 07:31

Eh ik ben waarschijnlijk ouderwets maar ik vind nattige producten voor wangen sowieso niet echt iets…Ik moet heel erg wennen aan het idee dat ik over mijn foundation zoiets zou moeten uitsmeren.

Yvonnereply
21/11/2016 at 10:17

Ha fijn, hier was ik al benieuwd naar! Voor die prijs goed genoeg voor de wangen dus, maar dat geurtje zou me ook echt tegenstaan want daar ben ik erg gevoelig voor. Misschien toch maar voor de betere versie gaan dan. Maar wel typisch weer dat er uiteindelijk niet veel verschil zit in duur versus goedkoop. Dat is toch vaak zo.

Leave a reply