Haartrends 2015 volgens Salon B

Zelf ben ik geen heldin als het om haar en kapsels gaat. Ik heb een enorme bos pluizige krullen waar geen land mee te bezeilen is. Vaak doe ik mijn haar daarom in een hoge knot, lekker makkelijk. Juist omdat ik met mijn eigen kapsel zo weinig kan, vind ik het super om naar foto’s van mooie kapsels te kijken en te fantaseren hoe mij zo’n coupe zou staan. Salon B, de prestigieuze kappersschool met tevens verschillende salons door heel Nederland, presenteerde onlangs de haartrends van aankomend seizoen. Kijk mee en laat je vooral inspireren.

haartrends2015salonb5

Zachte finish
Als het aan Salon B ligt, gaan we in 2015 voor het luxe jaren 70-gevoel, zonder té retro te zijn. Wat daarbij hoort? Een soft focus-finish. Krullen worden losjes uitgeborsteld en het volume is vooral heel natuurlijk. Zacht en glanzend zijn tevens twee steekwoorden voor dit seizoen. Het haar mag heus wel wat rommelig zitten, maar altijd met een vrouwelijke glans.

haartrends2015salonb2

Botte lijnen
Hoe je je haar ook laat knippen – in een bob, in een lange bob of een nog langere lengte – zorg ervoor dat je kapper de onderkant bot knipt. Dit zorgt ervoor dat je haar voller oogt en je krijgt er gelijk een gezonde uitstraling van. Alsof je net de schaar in je haar hebt laten zetten (wat dus ook zo is  ;-)). Wil je extra vorm in je kapsel, laat er dan interne lagen in knippen. Op deze manier krijg je meer body in het haar zonder dat de lagen zichtbaar zijn.

haartrends2015salonb8

Volume in de breedte
Doen bovenstaande kapsels je aan de jaren zeventig denken? Dat klopt. Een decennium daarvoor was het juist belangrijk om volume op de kruin te creëren, maar in de jaren zeventig verplaatste dit volume zich naar de zijkanten. Om helemaal on trend te zijn in 2015 draag je je haar wat voller naar de zijkanten toe. Eventueel kun je dit accentueren met een slag in je haar. Dit kun je doen door met een diffuser aan de slag te gaan, of om er wat wax in te kneden.

haartrends2015salonb10

Subtiele highlights
En qua kleur? We zien op het gebied van haartrends 2015 vooral heel veel natuurlijke, zachte tinten. Salon B noemt ze bijvoorbeeld Cool beige of Baby blonde. Overduidelijk aanwezige highlights zijn al sinds 1999 niet meer in geweest, dus hou het vooral natuurlijk en subtiel. Door een zachte techniek toe te laten passen, ziet je haar er veel gezonder en ook dynamischer uit. Vraag bij je kapper naar de balayagetechniek. Bij deze manier van highlights zetten, wordt geen folie gebruikt. Er worden als het ware vegen aangebracht in het haar, alleen aan het oppervlak. Het resultaat is meer diepte en meer dimensie. Zogenaamde babylights zijn perfect als je lichtblond haar hebt. De highlights worden heel fijn op het haar ingezet, waardoor je eigen haarkleur gelift wordt en het een sunkissed finish geeft.

haartrends2015salonb4

Wat een geweldige kapsels heeft Salon B gecreëerd, vind je ook niet? Ik vind vooral de messy coupe met glans (de bovenste foto) prachtig. Het enige kapsel wat ik niet zo voel, is het korte kapsel met volume aan de zijkanten. Ik zou dolgraag een foto mee willen nemen naar mijn eigen kapper, maar ik weet inmiddels dat ook hij van mening is dat er weinig met mijn weerbarstige lokken valt te beginnen. Wat ik deze zomer wél ga doen, is highlights laten zetten. En dan dus volgens de trend die Salon B schetst, met de balayagetechniek. En mocht mijn kapper me dan heel vreemd aankijken, dan weet ik dat het tijd is voor een tripje naar Salon B…

Credits: Salon B (www.salonb.nl)

Welke haartrend spreekt jou aan?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

10 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Gabriëllereply
08/04/2015 at 10:10

Prachtig! Ik ben weleens bij Salon B geweest, topkappers werken daar. Vind de onderste foto het mooist, heel vrouwelijk.

Juliareply
08/04/2015 at 10:31

Met mijn haar is ook niks te beginnen.. misschien neem ik wel een keertje een plaatje mee van deze kapsels, je weet maar nooit

Cindy | Life meets Beautyreply
08/04/2015 at 11:59

Ik sta op het punt om Salon B te bellen voor een afspraak. Ik ga denk ik voor subtiele highlights of balayage. Ik denk dat ik ben hen wel op de goede plek ben. Ik heb al een stuk van mijn haar af, wat bot is geknipt, maar wil iets nog ietsiepietsie af eigenlijk. Ik wil altijd volume die wie weet zijn interne lagen iets voor mij. Ik ga me laten adviseren!

Carlijnreply
08/04/2015 at 13:26
– In reply to: Cindy | Life meets Beauty

Spannend! Ben benieuwd naar je nieuwe coupe dan. Zit er een SalonB bij jou in de buurt?

Shirleyreply
08/04/2015 at 12:15

Ik denk dat balayage mooi zal staan bij je haar. Ik laat één keer per jaar highlights zetten en laat ze daarna uitgroeien (dat wordt nooit een trend denk ik). Toevallig heb ik net een afspraak bij de kapper gemaakt. Ik twijfel over balayage, maar waarschijnlijk wordt het toch weer traditiegetrouw highlights.

Carlijnreply
08/04/2015 at 16:41
– In reply to: Shirley

Ah jawel joh, highlights uit laten groeien wordt vast een trend als jij dat stug blijft volhouden. Ik doe dat zelf trouwens ook, alleen valt het bij mij niet zo op vanwege mijn slag/krullen.

BeautyblogLaurareply
08/04/2015 at 21:43

Die highlights vind ik super leuk maar voor de rest pas ik toch maar liever xx

Lesleyreply
09/04/2015 at 20:41

Salon B is echt top volgens mij! Ze hebben daar altijd leuke kapsels. Ik vind de onderste foto echt gaaf! Ik knipte vorig jaar mij haar van lang naar een bob (mede omdat mijn haar uitviel) nu het weer voller wordt staat het echt helemaal gaaf! Heel gek maar door dat korte koppie heb ik af en toe het idee alsof ik heel de wereld aan kan haha

Carlijnreply
09/04/2015 at 21:03
– In reply to: Lesley

Wat stoer om je lange haar af te knippen. Misschien een persoonlijke vraag hoor, maar had het uitvallen van je haren te maken met waar je op jouw blog over schrijft, over je ziekte? Ik vind je coupe in ieder geval prachtig!

annareply
09/04/2015 at 21:03

Balayage is zo mooi!

Leave a reply