4 favoriete lentegeuren

De tijd van zware, zwoele geuren heb ik achter me gelaten. Zodra het maart wordt, heb ik zin in frisse lentegeuren. Parfums waar ik vrolijk van word en waarbij ik denk aan zonnestraaltjes en verse bloemen. Kijk mee naar mijn favoriete voorjaarsgeuren van dit jaar.

voorjaarsgeuren1

CHANEL Chance Eau Fraîche heb ik al een hele poos in mijn verzameling. Ik kreeg ‘m, samen met CHANEL Chance, cadeau van vriendlief. Gewoon samen, in een tasje. Een van de beste cadeaus ooit voor een Chance-liefhebber, want nu kan ik de iets zwaardere original afwisselen met de frissere variant Eau Fraîche. Chance Eau Fraîche ruikt hemels, het is echt één van mijn alltime favorieten. Het is een bloemige geur, maar niet zoet bloemig. Eerder fris bloemig. Daarnaast heeft de geur ook veel warmte, dat komt door de amber en de muskus die erin zitten. Ik vind dit echt een geweldige combinatie en ik kan er maar geen genoeg van krijgen.

voorjaarsgeuren4

Topnoten: citroen en cederhout
Hartnoten: jasmijn, roze peper en waterhyacint
Basisnoten: patchouli, iris, amber, vetiver, teakhout en witte muskus

Lancôme La Vie Est Belle is misschien wat zwaar om door te gaan voor een voorjaarsparfum, maar toch vind ik ‘m voor dit seizoen heel geschikt. Komt denk ik omdat-ie wat zoeter is dan ik gewend ben. La Vie Est Belle is ook een bloemengeur, maar duidelijk warmer en zwoeler dan bijvoorbeeld CHANEL Chance. Deze geur draag ik ’s avonds tijdens de warmere maanden. Of gewoon wanneer ik zin heb ik een iets zoeter parfum.

voorjaarsgeuren3

Topnoten: zwarte bessen en peer
Hartnoten: iris, jasmijn en oranjebloesem
Basisnoten: patchouli, tonkabonen, vanille en pralinévulling (huh?)

Het zomerse zusje van nog één van mijn alltime favorieten is Marc Jacobs Daisy Dream. De originele Daisy maakt al heel lang onderdeel uit van mijn stash, ik heb zelfs een flacon in mijn bureaula liggen voor het geval ik ’s ochtends vergeten ben een geur op te spuiten. Daisy Dream kwam vorig jaar uit en heeft sindsdien ook een plekje in mijn hart veroverd. Deze variant van mijn geliefde Daisy is wat frisser, energieker en lichter en juist daardoor vind ik ‘m heel erg geschikt voor de lente en de zomer. Als je Marc Jacobs Daisy lekker vindt, dan ben je vast ook fan van Daisy Dream!

voorjaarsgeuren6

Topnoten: bramen, grapefruit en peer
Hartnoten:
blauwe regen, lychee en jasmijn
Basisnoten:
muskus, witte houtsoorten en kokoswater

Tot slot een geur die ik vorige maand past ontdekte en waarover je al hebt kunnen lezen op m’n blog: Roberto Cavalli Paradiso. Ik had niet verwacht dat ik zo te spreken zou zijn over dit parfum, want normaal is Cavalli niet zo mijn ding. Maar zoals ik toen ook al zei, zou Paradiso best weleens dé geur van zomer 2015 kunnen worden voor mij. Ik vind Cavalli Paradiso heel fris en fruitig en ik krijg er echt een instant zomergevoel van. Als ik mijn ogen sluit, zie ik de zonnestraaltjes doorbreken en hoor ik de vogels fluiten.

voorjaarsgeuren5

Topnoten: bergamot, mandarijn en citrusfruit
Hartnoten:
wilde jasmijn
Basisnoten:
laurier, pijnboom en cipres

voorjaarsgeuren2

Dit waren mijn favoriete lentegeuren! Ben benieuwd naar die van jou. Deel ze bij de comments.

Share your thoughts