Vroege cadeautip IV: CHANEL N°5 L’EAU

Goed nieuws uit Frankrijk: CHANEL brengt een frisse variant van haar iconische geur N°5 uit. Dat is fijn voor iedereen die het origineel een tikkeltje te zwaar vindt, maar net zo leuk voor echte verzamelaars die deze variant aan hun verzameling willen toevoegen. Want een must-have is het zeker. En omdat niet iedereen zichzelf zomaar trakteert op een zwart-wit tasje vind ik deze geur hét perfecte item voor in de reeks met vroege cadeautips.

nieuwechanelno5

Toen ik het persbericht van deze nieuwe geur binnenkreeg dacht ik: waarom heeft CHANEL dit niet eerder bedacht? N°5 L’EAU is een geur waar menig vrouw om staat te springen, dat weet ik zeker. N°5, het origineel dus, is geen alledaagse geur en voor velen te specifiek of te zwaar. Een frisser zusje vind ik een goede toevoeging en persoonlijk ben ik heel blij met deze introductie.

nieuwechanelno51

Het woord ‘frisheid’ is essentieel bij deze nieuwe geur. Want dat is wat N°5 L’EAU typeert. Om dit frisse karakter neer te zetten, gebruikte CHANEL citrusvruchten in de topnoten en in de hartnoten jasmijn, ylang-ylang en rozen. De geur wordt afgemaakt met warmere geurnoten van cederhout en vetiver. Dit stemt mij heel gelukkig, want ik ben dol op de combinatie van fris en licht houtachtig. Op de wishlist ermee, dus!

nieuwechanelno51

Ook de flacon heeft een ander uiterlijk gekregen. Hij oogt frisser (daar heb je dat woord weer) en is transparant. En ja, boegbeeld Lily-Rose Depp is sowieso een fris type, dat zal er ook wel aan bijdragen dat ik deze geur heel erg lekker vind.

CHANEL N°5 L’EAU is inmiddels al te shoppen. Een flacon eau de toilette van 50 ml kost €95, 100 ml kost €135.

Zou N°5 L’EAU iets voor jou zijn of houd je het bij de klassieke geur van N°5?

5 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Sanne Marlijnreply
05/11/2016 at 10:50

Deze MOET ik ruiken! Ik ben echt dol op alle geuren van Chanel, behalve de no5. Dat wil zeggen, ik vind ‘m lekker, maar niet voor mezelf. Als ‘ie me aanstaat komt dit exemplaar zeker op mijn wishlist.

Annekereply
05/11/2016 at 13:26

Ik heb sowieso de 5 in huis. Heerlijk vind ik hem! Maar ik houd sowieso van de geurtjes van Chanel, ik heb er al een redelijke verzameling van 😀 Deze komt dus ook op mijn wishlist!

Charèlreply
06/11/2016 at 10:28

Daar ben ik heeeeel benieuwd naar! N 5 vind ik zelf namelijk niet zo lekker

Nesrinreply
06/11/2016 at 14:08

Ik ben helemaal verliefd op dit geurtje. In september geprobeerd maar toch laten staan in de winkel want ouch Chanel prijzen doen pijn.

Als de geurtjes thuis op zijn mag ik 😉

Gonnyreply
14/11/2016 at 14:13

Lijkt me inderdaad het perfecte sint of ketst cadeau!

Leave a reply