Carlijn loves: SENSAI Silky Purifying

Al bijna twee jaar gebruik ik de huidverzorgingsproducten van SENSAI en ik kan wel zeggen dat dit het fijnste skincaremerk is dat ik ooit heb geprobeerd. Het prestigieuze merk dat veel kijkt naar Japanse rituelen en gebruiken, maakt producten die zachter dan zacht zijn en waar mijn huid echt van is opgeknapt door de jaren heen. Vandaag laat ik je een deel van de Silky Purifying-lijn zien.

carlijnlovessensai1

Dubbele reiniging
SENSAI gelooft in de double cleansing-methode. Deze methode heet ‘saho’ en is geïnspireerd op een traditionele Japanse theeceremonie. Door dubbel te reinigen en dubbel te hydrateren zou je volgens SENSAI de perfecte huid kunnen krijgen, zo’n huid waar je altijd van droomde. Toen ik dit hoorde, dacht ik nog: ja, da’s leuk, maar dan moet je al die potjes en flesjes dubbel kopen en dat kost een vermogen! Het is inderdaad zo dat ik mijn halve maandsalaris richting de SENSAI-counters breng, maar man o man, wat is het me dat waard.

carlijnlovessensai3

De reinigingslijn van Silky Purifying bestaat altijd uit twee stappen. De stap 1 verwijdert make-up op oliebasis, terwijl stap 2 meer een dieptereiniging is die je poriën grondig schoonmaakt en je zo weer een frisse teint geeft. Het is echt niet zo dat je gezicht niet schoon wordt van alleen stap 1, maar ik heb wel gemerkt dat de stappen elkaar versterken en dat het je huid echt ten goede komt als je beide stappen toepast. De stap 1 heb je in verschillende varianten. Ze doen hetzelfde (namelijk schoonmaken), maar de vorm is anders. Zo is er een milk, een olie, een balsem, een gel en een cream. Je kiest dus eigenlijk gewoon de vorm die jij het prettigst vindt. Ik zelf gebruik de olie en voorheen heb ik ook de balsem gehad. De olie heeft mijn voorkeur, omdat deze zo lekker vettig is en ik het idee heb dat ik daardoor echt goed alle make-up verwijder. De stap 1 ruikt superlekker naar oranjebloesem, ben helemaal weg van die geur! Nadat je stap 1 hebt ingemasseerd, spoel je de boel af en kun je met stap 2 aan de slag.

carlijnlovessensai5

Op je natte gezicht breng je vervolgens je stap 2 aan. Ook deze heb je in verschillende vormen: er is een Mud Soap, een Creamy Soap, Milky Soap en er is de Foaming Facial Wash. Ik gebruik momenteel de Creamy Soap, een superlekkere, volle, romige face wash met zijde-extracten. Iedereen die ik over SENSAI vertel, vertel ik over het zachte, romige schuim van dit product. Wanneer je de face wash mengt met wat water, ontstaat er een schuim dat lekker vol en (letterlijk!) zijdezacht is en waarmee je je huid heel fijn kunt masseren en reinigen. I LOVE IT! Na het afspoelen van stap 2 voelt mijn huid heel erg schoon en lekker zacht.

Dubbele hydratatie
Dan twee stappen die ik nog niet zo lang toepas en ook niet iedere dag trouw volg: de dubbele hydratatie. Hiervoor heeft SENSAI een lotion en een emulsie. In het begin begreep ik niks van deze stappen. Een lotion is toch een emulsie, en andersom? Ik kende alleen lotions die je op een wattenschijfje aanbrengt en waar je vervolgens de laatste make-uprestjes mee wegneemt, maar die van SENSAI is anders. SENSAI’s kijk op de lotion is dat je ‘m aanbrengt op de handpalmen en daar vervolgens je gezicht mee ‘dept’. Je drukt de lotion als het ware in je huid. Hetzelfde doe je met de emulsie, wanneer je huid nog een beetje vochtig is van de lotion. Je huid krijgt zo alle hydratatie en voedingsstoffen die het nodig heeft, en ook je moisturizer die daarna volgt, wordt veel beter opgenomen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze stappen vaak ietsje te veel gedoe vind en daarom maar oversla. Ook merk ik niet dat mijn huid er mooier, zachter of gehydrateerder van wordt. De flacons die ik nu heb, maak ik natuurlijk gewoon op, maar daarna hou ik het bij de reiniging.

carlijnlovessensai6

Extra’s
Een echte SENSAI-fan zoals ik moest natuurlijk ook de ‘extra’ producten in huis halen. Met extra bedoel ik producten die ik niet iedere dag gebruik, maar één tot twee keer per week toevoeg aan m’n routine. Dit zijn Silky Purifying Peeling Powder en het Peeling Mask, beide een exfoliant. Vooral de Peeling Powder is bijzonder, dit product ga ik nog eens apart reviewen. Even in het kort: Silky Purifying Peeling Powder is een poeder dat je met water schuimend maakt en waarmee je vervolgens je gezicht masseert. De enzymen in het poeder weken de dode huidcellen van je huid af. Wat overblijft, is een frisse, gezonde, gladde huid. Het masker heeft ook een exfoliërende werking: dezelfde enzymen als in het poeder zorgen ervoor dat je huid vrij wordt gemaakt van dode huidcellen. De Peeling Powder gebruik ik ongeveer één keer in de week, het masker eens in de anderhalve week. Vind ze beide geweldig, heb ook echt het idee dat ze een goede toevoeging zijn op de rest van de Silky Purifying-lijn.

carlijnlovessensai8

Ken jij SENSAI al? Naar wel product ben je nieuwsgierig?

8 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Cindy | Life meets Beautyreply
24/02/2015 at 21:19

Ik heb ooit een SENSAI workshop bij Douglas gevolgd en vond dit super interessant. Ik heb toen een aantal producten gebruikt, maar uit het oog verloren. Een tijd geleden heb ik stap 1 en 2 gekocht en wat een zaligheid. Niets anders dan lof!

Suzannereply
04/03/2015 at 12:25

Dit ken ik helemaal niet, waar kan je dit kopen?

Carlijnreply
04/03/2015 at 12:28
– In reply to: Suzanne

Hoi Suzanne. Sensai is o.a. te koop op douglas.nl en op deBijenkorf.nl. Ook kun je de producten vinden in het Bijenkorf-filiaal in Den Haag, misschien is dat in de buurt voor je. Succes en geniet ervan 😉

Margotreply
21/04/2015 at 23:17

Hoi, na een aantal weken de reiniging van sensai met proefjes te hebben gebruikt wil ik het nu ook echt gaan kopen want deze reiniging is super! Maar gebruik jij bij deze reiniging ook gewoon dag/nachtcrème van een ander merk? En je gebruikt hier verder geen lotion bij? Dus na de reiniging, serum en creme opbrengen? Of hoe doe jij dit?

Carlijnreply
22/04/2015 at 09:09
– In reply to: Margot

Hoi Margot! Ik gebruik momenteel de hele lijn, dus reiniging, lotion, emulsie en daarna de dagcrème van SENSAI. Hierbij gebruik ik dan geen tonic of een serum. Maar ik heb de reiniging voorheen ook gebruikt met een andere moisturizer en een serum en dat ging net zo goed. Als je de spulletjes wil gaan gebruiken, zou ik sowieso de reiniging (stap 1 en stap 2) adviseren, die is echt het lekkerst. De lotion en emulsie vind ik helaas niet heel veel toevoegen. Hopelijk heb je hier iets aan! Veel SENSAI-plezier 😉

Review: SENSAI The Silk Eau de Parfum – Carlijn Biesemaat Copy & Beautyreply
02/09/2015 at 05:02

[…] uit te pakken dan toen ik SENSAI The Silk ontving. Het Japanse SENSAI is sinds twee jaar mijn favoriete skincaremerk, ik kan echt niet meer zonder. De cleansers en crèmes op basis van zijde maken mijn huid […]

Mijn beautyfavorieten van oktober – Carlijn Biesemaat Copy & Beautyreply
03/11/2015 at 05:04

[…] die ik in oktober heb (her)ontdekt of in gebruik heb genomen. Mijn standaard favorieten als de hele skincarelijn van SENSAI zie je hier niet, die gebruik ik immers al een jaar lang iedere […]

3x nieuwe SENSAI-bodyproducten – Carlijn Biesemaat Copy & Beautyreply
14/03/2016 at 06:02

[…] ik iedereen die het goede antwoord weet op ‘wat is Carlijns favoriete skincaremerk?’ 100 euro zou moeten geven, dan zou ik hartstikke blut zijn. NATUURLIJK is SENSAI mijn favoriete […]

Leave a reply