De inhoud van mijn handtas

Ik neem het niet zo nauw als het gaat om het regelmatig bijhouden van de inhoud van mijn tas. Sterker nog: het is er een zooitje. Het leek me wel leuk om jullie een kijkje te geven in mijn tas. Volkomen onvoorbereid, volkomen ongecensureerd. Ik heb mijn tas op zijn kop gezet, er NIKS uitgehaald of bij gelegd en de boel op de foto gezet. Dan krijg je dus dit.

whatsinmybag2

Mijn tas is een wirwar van de nodige zaken (portemonnee, sleutels, haarborstel (ja dat is nodig, heel erg nodig), paspoort), rommel (een verdwaald bonnetje, een zakje waar ooit een linnen boodschappentasje in heeft gezeten, oude batterijtjes en een handje Jelly Beans) en cosmetica. Vooral cosmetica blijf ik maar in mijn tas stoppen, want ik vergeet telkens dat er al een geurtje, zonnebrand en lipgloss in zit.

whatsinmybag3

Qua cosmetica tref je aan:

 • Een oude oogschaduw van Catrice, gekregen van een oud-collega. Nooit gebruikt en dat ga ik ook niet doen, hij ging de prullenbak in.
 • Twee nagellakjes, vorige week geshopt bij Kruidvat maar nog niet opgeborgen.
 • Twee varianten van Clarins UV Plus, de SPF 40 (van twee jaar geleden, wordt niet meer verkocht en zou eigenlijk ook weg moeten, want SPF van twee jaar geleden doet zijn werk niet meer) en de SPF 50.
 • Verschillende geurbuisjes, onder andere van  Narciso Rodriguez en Dior.
 • Een purse spray van D&G The One.
 • Een tampon (oké dat is eigenlijk geen cosmetica…)
 • Colgate-tandpasta.
 • Lipgloss, lippenbalsem en lipsticks van philosophy, Laqa & Co. Barry M en SENSAI.
 • Desinfecterende handgel met Tijgetje erop, gekocht in Kuala Lumpur.
 • Handcrème van SpaRitual.
 • Zonnebrand van Shiseido.

whatsinmybag5

Verder nog mijn haarborstel van CHI, die moet ik echt altijd bij me hebben. Ik rij terug als ik ‘m vergeet, geen grap. Ook een zonnebril zit altijd in mijn tas. Die van Ray-Ban is het lichtst en compacts dus die neem ik meestal mee als ik wegga (ik zie trouwens in de weerspiegeling van de brilglazen dat het lijkt alsof ik sta te fotograferen zonder broek aan én alsof ik olifantenbenen heb. Geen van beide is waar). Ook sleutels zijn nodig, anders kom ik m’n huis niet meer in. De USB-stick zit ook altijd in mijn tas, weet eigenlijk niet zo goed waarom. Voor de haarknip geldt hetzelfde; die draag ik echt nooit.

whatsinmybag6

Mijn portemonnee, paspoort, de zakdoekjes en het pakje kauwgom zijn het enige wat ik van bovenstaande gebruik. Verder vooral rommel: een bonnetje van een pakketje dat ik heb afgegeven bij PostNL, een wegwerplepel-en-vork-in-één, oude batterijtjes in een zakje en een blauw hoesje waar ooit een linnen tasje in zat. O ja, en een folder van een massagepraktijk in Tilburg. Gebruikt ter inspiratie voor een copywriteklus voor een andere massagesalon.

whatsinmybag1

So far de niet-in scène gezette inhoud van mijn tas. Het kan erger, toch? Normaal neem ik mijn iPad Mini ook mee als ik op pad ga, maar die zat er nu niet in omdat ik gewoon thuis was en ‘m daar gebruikt had. Deze blogpost heeft trouwens ook opgeleverd dat ik gelijk mijn tas maar ben gaan ordenen. De rommel ging eruit, een aantal make-upjes gooide ik weg en de nagellakjes heb ik uitgestald tussen de andere lakjes.

Wat mag er nooit ontbreken in jouw handtas?

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
03/09/2016 at 07:39

Ik herken dit van een hele tijd terug. Toen had ik altijd en tas vol met dingen die ik er nog niet had uitgehaald haha. Tegenwoordig heb ik echt een super nette tas.. Ik hou die namelijk goed bij en er zit alleen in wat ik echt nodig heb.. al moet ik zegge dat ik soms wel eens iets mis haha :-).

Yvonnereply
03/09/2016 at 09:46

Heel herkenbaar! Mijn vriend noemt mijn tas altijd de Bermudadriehoek, omdat hij er niets in terug kan vinden. Ik wel trouwens hoor! Meestal….
Overigens ruim ik mijn tas(sen) wel ALTIJD op voordat we op vakantie gaan. Dat is een tic van me. Dat moet echt. Op die manier blijft het ook vrij overzichtelijk allemaal aangezien we toch zo’n 3 x per jaar op vakantie gaan.

Astridreply
03/09/2016 at 19:20

Ik ben precies zo met mijn tas. Bij mij zitten er ook vaak iets van 10 lipsticks in… Oops haha!

Nesrinreply
03/09/2016 at 22:39

Het kan inderdaad erger. Geloof me 😉 I beat Mary Poppins.

Ik vind het heel leuk dat jij volkomen ongecensureerd de inhoud van je tas hier laat stralen.

Leave a reply