Lekker eten in New York – foodfoto’s deel II

Van de bagels, barbecue, sushi en broodjes van $1 van vorige week, door naar nog veel meer eetavonturen in The Big Apple. Kijk mee naar waar en wat we allemaal aten tijdens ons tripje twee weken geleden.

Eileen’s Special Cheesecake

eileenscheesecake5

Zeg je Amerika, dan zeg je cheesecake. Maar… waar eet je nou de allerlekkerste? Ik had zo’n idee dat je in iedere diner wel een cheesecake op het menu zou aantreffen, maar wilde natuurlijk geen genoegen nemen met de eerste de beste. Ik deed voor vertrek uitgebreide research naar de beste cheesecakes van New York en kwam zo terecht bij Eileen’s Special Cheesecake, die serieus in elke Google-hit naar boven kwam. Daar moest ik zijn! Eileen’s Special Cheesecake is een heel klein tentje in Soho, aan Cleveland Place. Er is plek voor zo’n zes man om te zitten. De cheesecake is verkrijgbaar in hele taarten en als kleine ‘tarts’. Eileen heeft wel vijftien verschillende soorten, kiezen is moeilijk.

eileenscheesecake4

Ik bestelde een tart met frambozen, vriend David ging voor banaan-chocola. Een echte cheesecakekenner zal ik mezelf niet noemen, maar oh oh deze was lékker. Heel romig en luchtig, zoet maar niet té en met een lekkere koekbodem. Eileen staat zelf ook in de zaak, ze maakte nog een praatje met ons en vond het zo leuk dat we haar helemaal vanuit Nederland bezochten. Als souvenir kregen we een Eileen’s Special Cheesecake-taartmes mee van haar, hoe lief is dat?

eileenscheesecake2 eileenscheesecake3 eileenscheesecake1
Eileen krijgt bestellingen vanuit heel Amerika. Dit stond klaar om bezorgd te worden. Niet normaal toch?

Ik had me voorgenomen nog veel meer cheesecakes te eten bij andere zaakjes, maar dat is er niet van gekomen. Adresjes die ik nog had genoteerd en wilde bezoeken, zijn Two Little Red Hens in de Upper East Side en Junior’s Cheesecake in Brooklyn.

Lobster Place
Mijn vriend en ik keken een poosje geleden naar ‘Best Sandwich in America’, een serie waarin presentator Adam Richman heel Amerika doorcrosst op zoek naar het lekkerste broodje van de Verenigde Staten. Zo maakte ik kennis met de lobster roll, oftewel een broodje kreeft. Ik vind kreeft heel lekker en de lobster roll die hij at, zag er echt super uit. In New York vond ik Lobster Place, een plek in Chelsea Market waar ze een goede lobster roll zouden serveren.

lobsterplace2

Ik bestelde mijn broodje, wachtte vol verwachting en met een rommelende maag en… kwam thuis van een koude kermis. Was dit een broodje waar ik zo net $18 (omgerekend zo’n 16 euro) voor had neergeteld? De lobster roll was heel klein, de kreeft was koud en niet lauw of warm zoals ik had gehoopt en de smaak was mwah. Wat een teleurstelling zeg! Chelsea Market is trouwens wel een aanrader voor foodies, deze overdekte markthal met allerlei eetstalletjes is vergelijkbaar met de IJ-hallen in Amsterdam. Je betaalt er wat meer voor je lunch of diner, maar een must visit is het absoluut.

lobsterplace1

Katz’s Delicatessen

katzsdeli2
In de rij wachten tot je naar binnen mag…

Van het minste broodje van de vakantie naar het allerbeste, meest geweldige, superlekkere broodje van de week. Of nou ja, broodje. Enorme vleestoren is hier beter op zijn plek. Katz’s Delicatessen is al tientallen jaren een begrip in New York. Dat hebben we geweten: toen we er aankwamen stond er een rij tot buiten op de stoep. Bij Katz’s eet je de beste pastrami- en corned beefsandwiches, vers van het mes. Ik ging in de rij staan voor de beroemde pastramisandwich en kreeg tijdens het wachten een stukje afgesneden pastrami te proeven. Pfffff… zulk zacht en smaakvol vlees had ik nog nooit gegeten.

katzsdeli3 katzsdeli1

Niet lachen hoor, maar ik heb mijn pastramisandwich heel langzaam opgegeten, ik wilde gewoon niet dat dit eetmoment voorbij zou zijn. Heb denk ik nog nooit zo lang gedaan over een broodje. Katz’s belegt haar broodjes met alleen een beetje mosterd, de smaak zit ‘m verder echt in het vlees en niet in andere sausjes of extra’s. Een pastramisandwich bij Katz’s is niet goedkoop: $21. Maar ik zou het zo weer doen, het is het geld dubbel en dwars waard. Liefhebbers van vlees moeten echt langs Katz’s Delicatessen.

The Halal Guys

halalguys2

Denk je dat kebab gewoon kebab is? Moet je tegen de jongens van The Halal Guys zeggen. Dit straattentje waar je kebab, falafel en shoarma kunt bestellen, is onwijs populair in New York. David en ik bezochten The Halal Guys op onze eerste avond in New York. Met een fikse jetlag liepen we over de donkere, koude straten van Manhattan, op zoek naar het straatkraampje van The Halal Guys dat we vooraf hadden opgezocht. De rij die we in de verte al zagen, vertelde ons dat we in de buurt waren. Grappig genoeg leken er bijna alleen maar locals in de rij te staan; hét teken dat het met de kwaliteit van dit eten wel goed zou zitten.

halalguys3
In de rij voor The Halal Guys. Wie spot mij?  😉

Na ruim twintig minuten wachten kregen we de lekkerste kebabschotel die we ooit hebben gegeten in onze handen gedrukt. Ik kan het niet helemaal goed in woorden uitleggen, maar de kebab was gewoon veel smaakvoller dan ik gewend ben. Zo superlekker! De sausjes kon je er zelf overheen doen, vooral de witte saus was heerlijk. Een soort knoflooksaus, maar dan frisser. De rode was extreem pittig. Aan één portie, waar ook nog salade bij zat, hadden we trouwens ruim voldoende met z’n tweetjes. Goed om te weten als je gaat bestellen en je niet een heel hongerige maag hebt.

halalguys1

Big Daddy’s
Bij Big Daddy’s streken David en ik neer voor een milkshake en een ijsje. We hadden al gegeten (een burger bij TGI Friday, voor de geïnteresseerden. Decent, maar weinig bijzonders) en hadden ineens heel veel behoefte aan een shake. Big Daddy’s, een typische Amerikaanse diner met een heel retro inrichting, hadden we al genoteerd in onze researchtocht naar de beste milkshakes van New York en bleek toevallig naast de TGI te zitten. We bestelden een milkshake genaamd Barbie (je snapt dat ik die moest bestellen, niet zo mannelijk om deze keuze aan de serveerster door te geven) en een ijsje waarvan ik de naam even kwijt ben. In de Barbie-shake zaten aardbeien, banaan en vers roomijs. Lekker dat-ie was! Echt zo’n ambachtelijke milkshake, geen automaatshake.

bigdaddysshake

Mijn ijsje was enorm: drie bollen ijs, een banaan, slagroom en chocoladesaus. Mijn vriend had zo’n vermoeden dat ik er niet doorheen zou komen, maar je snapt dat dat voor mij geen enkel probleem was.

bigdaddysijs

Op de kaart heb ik verder burgers en andere typische Amerikaanse gerechten gezien, dus als je op zoek bent naar zo’n menu en het leuk vindt om in een retro Amerikaanse setting te eten, loop dan even binnen bij Big Daddy’s.

Er waren avonden waarop we echt geen zin hadden om ver te lopen voor ons eten omdat we bekaf waren. Gelukkig zat er binnen een straal van 500 meter een The Hummus & Pita Co, een hummus- en falafeltentje met heerlijke falafel. En onder ons appartement zat een filiaal van 2 Bro’s Pizza, waar je voor $1 een slice pizza margarita bestelt. Niet zomaar een pizza met kaas en tomatensaus, maar echt SUPERLEKKERE margarita. Beide aanraders voor een snellere hap!

hummuspitaco
Falafel met hummus van The Hummus & Pita Co.

Dit waren onze eetavonturen in New York. Vragen of comments? Laat ze gerust achter!

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

Shirleyreply
15/03/2015 at 17:24

ik kan er gewoon niet naar kijken. Zo lekker allemaal!

Leave a reply