Mijn skincare routine

Hoe leuk ik make-up ook vind, huidverzorgingsproducten blijven mijn grootste liefde als het om cosmetica gaat. Serums, oogcrèmepjes, moisturizers, maskertjes en cleansers: ik hou van smeren, smeren en nog eens smeren! Als ik andere blogs bezoek, beleef ik vaak het meest plezier aan artikelen en video’s over skincare stashes en huidverzorgingsroutines. Daarom vandaag: een artikel over mijn eigen skincare routine.

skincareroutine1

In de ochtend begin ik met het reinigen van mijn gezicht. Omdat ik vroeg op moet (05.50 uur, of 06.15 uur als ik van mezelf mag ‘uitslapen’) zweer ik bij een face wash. Ik kan de dag gewoon niet goed beginnen zonder zo’n koude plens water in mijn gezicht. De face wash die ik momenteel gebruik, is Neutrogena Oil-Free Acne Wash Pink Grapefruit. Over deze cleanser met de frisse geur van grapefruit kon je vorige week al lezen in dit artikel. Na het wassen van mijn gezicht spring ik onder de douche. Afgedroogd? Tijd voor gezichtsverzorging! Een serum ontbreekt sinds twee, drie jaar nooit meer onder mijn dagcrème. Het serum dat ik momenteel gebruik, is CHANEL Le Jour. Dit frisse serum is onderdeel van Les Temps Essentiel, waar ook nog La Nuit en Le Weekend in zit. Na mijn serum volgt mijn oogcrème, momenteel eentje van Shiseido. Als het serum is ingetrokken, is het tijd voor mijn moisturizer. Sinds twee weken heb ik SENSAI Soothing Cream in gebruik. Wat een lekkere moisturizer is dit zeg! Heel luchtig en fris, en hij trekt supersnel in. Na dit ritueeltje vertrek ik naar mijn kledingkamer, waar ik me aankleed. Als ik weinig haast heb, breng ik nog een laagje Dior Dreamskin aan over mijn dagcrème. Heb ik minder tijd, dan skip ik deze stap en ga ik door met m’n make-up.

skincareroutine3

Ik weet niet of ik de enige ben, maar ik beleef serieus veel plezier aan mijn reinigingsritueel in de avond. Even lekker de tijd nemen om de dag van je gezicht af te vegen en je gezicht klaar te maken voor de nacht; hoe kun je dat nou níet leuk vinden? Mijn avondroutine kan van dag tot dag verschillen, maar momenteel hou ik al eventjes vast aan het volgende ritueeltje.

skincareroutine4

Mijn oogmake-up verwijder ik met een oogreinigingslotion van Diadermine. Al jaren lang mijn favoriet, want: niet duur, heel effectief en hij prikt niet in m’n ogen. Vervolgens ga ik mijn gezichtsmake-up eraf halen. Hiervoor gebruik ik al enige tijd de producten van SENSAI, uit de Silky Purifying-lijn. SENSAI gelooft heilig in de double cleansing­­-methode, en omdat SENSAI gewoon geweldig is en het natuurlijk bij het rechte eind heeft, geloof ik daar ook in. In de praktijk houdt dit in dat ik mijn gezicht eerst reinig met de stap één uit hun lijn, dit is een reinigingsolie. Deze gebruik ik op m’n droge huid. Even goed inmasseren en afspoelen. Op mijn natte gezicht breng ik vervolgens stap twee aan, de Creamy Soap. Deze schuimende reiniger haalt alle restjes vuil en make-up weg zodat je huid écht goed schoon is.

skincareroutine5

Als mijn gezicht helemaal fris is, breng ik een serum aan. Het broertje van het serum dat ik in de ochtend gebruik is momenteel favoriet: CHANEL La Nuit. Wel zo handig ook trouwens, anders zit ik straks met een lege flacon Le Jour terwijl het serum voor de avond nog vol is… Na het serum komt mijn favoriete nachtverzorging van het moment, namelijk Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate. Deze kruidige olie is best vettig, daarom zorg ik er altijd voor dat ik minstens een kwartier wacht voor ik op m’n kussen ga liggen. De huidolie van Kiehl’s zit vol plantenextracten en ik vind ‘m zo fijn omdat hij mijn huid heerlijk zacht maakt. Nog zo’n onmisbaar item van me, en je hebt er al eerder over kunnen lezen (klik hier): Medik8 bèta Gel. Deze gel gebruik ik om pukkeltjes mee aan te stippen.

skincareroutine6

De producten die ik gebruik, staan eigenlijk nooit vast. Ik kan zomaar ineens besluiten een hele week een andere cleanser te gebruiken, of ineens een tonic toe te voegen aan mijn routine. Maar dat is hoe ik de laatste weken reinig en verzorg! Ik hoop dat je het leuk vond mijn dagelijkse spulletjes te bekijken en te lezen over mijn routine.

Wat is jouw ochtend- en avondroutine? En welk product mag dan echt niet ontbreken?

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

samreply
04/03/2015 at 09:05

Na deze post heb ik de oogreinigingslotion van Diadermine gekocht, en ben gelijk fan. Cheap (nu 2 voor 1 bij kruidvat) en werkt zeer goed. Kortom: bedankt voor de tip!

Carlijnreply
04/03/2015 at 12:28
– In reply to: sam

Graag gedaan Sam 🙂 Fijn is hij hè?

Leave a reply