Review: alle focus op je ogen met Rimmel

Een gitzwarte lijn eyeliner, flinke lik mascara en strakke wenkbrauwen: je hebt soms weinig make-up nodig om eruit te zien om door een ringetje te halen. Rimmel heeft dat maar al te goed begrepen. De nieuwste aanwinsten van het Londense merk leggen de focus volledig op je ogen. Ik laat je vandaag het nieuwe wenkbrauwkitje Brow This Way, de Scandaleyes XX-Treme Volume & Length Mascara en Scandaleyes Jumbo Liquid Eyeliner zien.

rimmelbrowthisway14

Mascara, eyeliner en wenkbrauwpoeder zijn producten die ik regelmatig gebruik, maar alléén deze drie? Bijna niet. Het leek me leuk om deze nieuwe Rimmel-producten in de spotlight te zetten door er een look mee te maken. Ook review ik de producten afzonderlijk van elkaar.

rimmelbrowthisway5

Rimmel Brow This Way is een wenkbrauwkitje bestaande uit een gekleurde wax en een gekleurd poeder. Ook zitten er twee kwastjes in het doosje: een penseeltje met een harde en zachte kant en een spooly om de kleur te verdelen en je wenkbrauwen mee in model te kammen. Ik heb kleur 002 Medium Brown.

rimmelbrowthisway6

Met de wax kun je heel gemakkelijk een strakke wenkbrauwvorm creëren. De wenkbrauwwax is lekker zacht en romig en bovendien goed gepigmenteerd. Ik gebruikte het bijgeleverde kwastje; gaat op zich prima, maar ik vind dit soort kwastjes altijd te kort en daardoor niet prettig in de hand liggen. Aan mijn plat afgesneden Wing Liner Brush van Zoeva geef ik dan de voorkeur. Het bijtekenen van mijn wenkbrauwen vond ik erg goed gaan met de wax. Viel me wel op dat ik veel product kon hebben en dan alsnog geen overkill aan kleur had. Met mijn MAC Deep Dark Brunette moet ik extreem voorzichtig zijn met de hoeveelheid, als ik niet oppas heb ik een bijna zwarte wenkbrauw. Met het Brow This Way-kitje kon ik royaler zijn met de kleur.

rimmelbrowthisway7

Op de foto hierboven heb ik mijn linkerwenkbrauw geshaped met de wax, met rechts is nog niks gebeurd. Ik vind de kleur erg mooi, precies goed voor mijn natuurlijke wenkbrauwkleur en mijn haarkleur! Het wenkbrauwpoeder is trouwens bedoeld om eventuele plekjes tussen de haartjes op te vullen en om de wax te ‘setten’. Het poeder is niet heel intens van kleur, maar ik vind het een fijne toevoeging.

rimmelbrowthisway8

Hierboven zie je mijn linkerwenkbrauw met de wax én poeder, rechts heb ik alleen bijgetekend met de wax. Zie je dat er een heel subtiel kleurverschil te zien is? De wenkbrauw links op de foto is net wat intenser gekleurd, alsof-ie ‘af’ is. Ik vind het effect heel erg mooi. En wat ik een prettige gedachte vind, is dat mijn wenkbrauwen nu ook gelijk in model blijven door de wax. De wax houdt je wenkbrauwhaartjes overigens wel soepel en zacht, het is niet zo dat ze hard worden.

rimmelbrowthisway3

Zo, hallo! Snap je nu waarom Rimmel dit een Jumbo Eyeliner noemt? De punt is echt ontzettend dik. Voor eyeliner-amateurs als ik is dit ideaal: je kunt zo heel gemakkelijk een lijn trekken die gelijk goed van dikte is. Nu moet ik zeggen dat ik nog steeds niet in één beweging een strakke lijn kan zetten, ik zet mijn eyeliner in verschillende korte streepjes die ik dan verbind. Met de Jumbo Eyeliner van Rimmel gaat dit beter, mijn lijn is zo gezet! Het enige wat ik jammer vind, is dat de kleur niet intens zwart is. Tuurlijk, hij is echt wel zwart, maar ik heb ook eyeliner in mijn stash die píkzwart zijn.

rimmelbrowthisway11

Door de eyelinerpen bijna horizontaal te houden, krijg je een mooie dikke lijn. Bij de binnenste ooghoek hou ik de pen wel verticaal, zodat alleen het puntje van de pen wordt gebruikt voor een dunner lijntje. Een wing zetten is ook een fluitje van een cent met de Scandaleyes Jumbo Liquid Eyeliner.

rimmelbrowthisway4

Ik heb een lichtelijke haat-liefdeverhouding met mascara’s van Rimmel. De ene vind ik fijn, met de ander kan ik echt helemaal niks. Scandaleyes XX-Treme Volume & Length Mascara zit er een beetje tussenin: ik vind ‘m fijn, maar sta ook weer niet te jubelen. De nieuwste mascara-aanwinst van Rimmel belooft extreem veel lengte en volume, en dat klinkt natuurlijk goed. Die lengte en volume zitten ‘m onder meer in het borsteltje, dat best bijzonder is te noemen. De ene kant is recht en heeft langere ‘haartjes’ (voor lengte), de andere kant is gebogen en heeft heel fijne, kortere haartjes (voor volume).

rimmelbrowthisway12

De mascara brengt fijn aan en is in tegenstelling tot de eyeliner wél hartstikke zwart. I like! Daarnaast doet de XX-Treme Volume & Length Mascara wat hij belooft: mijn wimpers worden verlengd en zijn voller.

rimmelbrowthisway13

Et voila: het eindresultaat met alle drie de producten. Ik ben vooral erg te spreken over het wenkbrauwkitje Brow This Way. Kleur en fixatie in één is hartstikke makkelijk en Rimmel is er goed in geslaagd een product af te leveren dat geweldig gepigmenteerd is en de wenkbrauwen ook nog eens de hele dag in model houdt. De Jumbo Liquid Eyeliner vind ik prettig werken en ga ik er zeker nog veel vaker bij pakken. De mascara dan? Hmm ja, ik vind ‘m oké en hij doet echt wel wat hij belooft, maar ik ken fijnere mascara’s.

De nieuwe Rimmel-producten zijn nu te shoppen bij vrijwel alle drogisterijen. De prijzen zijn heel schappelijk, zoals we van Rimmel gewend zijn:
Brow This Way Brow Sculpting Kit €6,99
Scandaleyes Jumbo Liquid Eye Liner €7,99
Scandaleyes XX-Treme Volume & Length Mascara €13,49

Wat vind je van de nieuwe Rimmel-producten?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

BeautyblogLaurareply
19/04/2015 at 19:49

Lijken me super fijne producten! xx

Ingeborgreply
20/04/2015 at 09:27

De wenkbrauwgel lijkt zijn werk heel goed te doen, ziet er mooi uit bij je!

Leave a reply