Review: Aziatische make-up (Yazine, By Nanda, Mixiu)

Er komt veel goeds uit Azië: lekker eten, leuke mannen (ha!) en… kwalitatieve make-up. Veel beautytrends worden geboren in landen als Japan, China en Singapore en komen dan pas onze kant op. Ja, daar aan de andere kant van de wereld weten ze heel goed wat goede make-up is. Ik maakte onlangs kennis met drie items van de merken Yaziné, By Nanda en Mixiu, merken waar ik echt nog nooit van gehoord had en waarbij ik geen flauw idee had wat ik kon verwachten. Ik deel mijn ervaringen graag.

bornprettytwo1

De items die ik ontving, zijn de Shimmer Stick van By Nanda, de Active Essence Lip Balm van Yaziné en de Nuture Pen Eye Liner van het merk Mixiu.

bornprettytwo8

De Nuture Pen Eye Liner is een vilten stifteyeliner die intens zwart en extreem waterproof belooft te zijn. Het puntje van de eyeliner is spits en lang en voelt ietwat slapjes aan.

bornprettytwo9

Intens zwart is-ie zeker. Deze lijn valt met niks tegen!

bornprettytwo10

Het aanbrengen van de eyeliner gaat heel makkelijk. Ik geef sowieso wel de voorkeur aan eyeliners in stiftvorm. Vind dit veel preciezer werken en bovendien is het resultaat mooier, want ik heb niet zo’n vaste hand.

bornprettytwo11

De Nuture Pen Eye Liner van Mixiu geeft een dun streepje dat intens zwart en vooral ook heel glanzend is. Natuurlijk kun je de lijn zelf dikker maken, net wat je zelf wil.

bornprettytwo6 bornprettytwo7

De Shimmer Stick van By Nanda is een highlighter in stickvorm. Hij ziet eruit als een heel dikke en romige lippenbalsem. Als ik zo naar het product in de huls kijk, is er echt geen shimmertje of glittertje te ontdekken. Moet dit glans geven…?

bornprettytwo13

Op mijn jukbeenderen zet ik een streep met deze lipbalm-look-a-like.

bornprettytwo14

Het voelt en ziet eruit alsof ik concealer heb aangebracht. De Shimmer Stick voelt een beetje dik en plakkerig aan, niet erg prettig.

bornprettytwo15

Eenmaal uitgeblend voel je weinig meer van dit product. Maar een echte shimmer zie ik ook niet… Jammer. Ik heb trouwens de middelste tint; Pink. Er is een nog lichtere (Apricot). Vraag me serieus af hoe licht die dan wel niet is.

bornprettytwo3 bornprettytwo4

De Active Essence Lip Balm van het merk Yaziné is een glanzende lipbalm met extracten van groene thee. Verder zit er sheaboter en jojobaolie in, voor optimale verzorging van de lippen.

bornprettytwo5

Een lichte swatch inderdaad. Deze lippenbalsem is erg transparant.

bornprettytwo16

De Active Essence Lip Balm is extreem romig en glanzend. Hij voelt een beetje waterig aan, snap je wat ik bedoel…? Door deze waterigheid is hij inderdaad heel glossy, maar de kleur verdwijnt ook weer snel van de lippen. Dit is een groot minpunt van deze lippenbalsem. De kleur vind ik heel mooi en fris en de lipbalm ruikt ook erg fijn.

Dat niet alle make-up uit Azië even fantastisch is, bewijzen deze items. Voor de prijs (de Shimmer Stick bijvoorbeeld kost slechts $2,83) is het oké make-up, maar deze producten hebben me niet omver geblazen. De eyeliner springt er wel uit, die is echt heel prettig in gebruik. De Shimmer Stick geeft maar minimaal resultaat en ook de lippenbalsem zal ik niet heel vaak gaan gebruiken, simpelweg omdat-ie veel te snel van de lippen verdwijnt.

Al deze items zijn verkrijgbaar bij Born Pretty Store, een webshop bomvol (Aziatische) make-up, skincare en andere leuke goodies. Ze versturen ook naar Nederland. Met mijn kortingscode CNLH10 krijg je 10% korting op je bestelling.

Heb jij Aziatische make-up in je stash? Wat vind je ervan?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

5 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

jeapiebelreply
16/01/2016 at 11:40

Ik ben zelf een Aziatische maar ik ken dit merk ook nog niet. Ik dacht ook eerst dat een highlighter in stickvorm een concealer was. 🙂 Beetje waterig aan van de Active Essence Lip Balm dan snap ik precies wat je bedoelt. Ik wordt ook benaderd door de webshop ben zelf ook benieuwd hoe mijn reviews gaan worden.

Nesrinreply
17/01/2016 at 11:14

Ik vind de baseball jack die jij aanhebt heel erg gaaf!

De webshop Born Pretty Store ken ik niet maar ik zou er graag een duik in willen nemen want goedkoop en onbekend vind ik eigenlijk stiekem heel leuk. Jammer dat de Shimmer Stick tegenvalt, wie verzint het om het plakkerig aan te laten voelen?!

saskiareply
17/01/2016 at 21:20

Wow dat is best goedkoop. Ik vind de eyeliner erg mooi. De stick valt iets tegen inderdaad en de lip balm ook. Maar ach, voor die prijzen is het ook weer geen ramp. Wel leuk om eens aziatische make-up te zien.

Chinoukreply
17/01/2016 at 22:47

Ik heb niet echt veel Aziatische make-up, maar wel het een en ander van haarverzorging (heeft m’n tante meegenomen) en ik ben daar echt helemaal weg van. Hun haarproducten doen zo veel goeds voor m’n haar! Ook gezichtsverzorging staat goed bekend uit Azië!

Nicolereply
17/01/2016 at 23:23

Wat leuk om te lezen! Ik heb helemaal geen Aziatische make up! Behalve wat troep dat ik een keer via Aliexpress heb gekocht haha!

Leave a reply