Beautytrend: het jelly sleeping mask

We weten allemaal dat je huid zich ‘s nachts herstelt. En dat een masker zo’n beetje het meest voedende, vochtinbrengende skincareproduct is. Dus waarom dragen we ‘s nachts geen masker? Dat moeten de beautymerken de laatste maanden gedacht hebben, want de zogenaamde jelly sleeping masks schoten als paddestoelen uit de grond. Zelf nam ik er in januari eentje mee uit Kuala Lumpur, van Skinfood. Dit merk is in Nederland niet te koop, maar het leek me toch leuk wat over het fenomeen jelly sleeping masks te vertellen.

skinfoodwateryberry1
Een jelly sleeping mask is een masker met een lichte, jellyachtige textuur. Het masker breng je ‘s avonds voor het slapen gaan aan en laat je vervolgens de hele nacht zitten. Je moet het in de meeste gevallen wel eventjes laten intrekken, anders geeft het masker af op je kussen. Het idee van een sleeping mask is dat de werkzame stoffen de hele nacht door het beste in je huid naar boven halen en je huid hydrateren. Als je ‘s ochtends opstaat, hoef je het masker alleen maar af te spoelen. Tadaaaaa: een superzachte huid.

skinfoodwateryberry3
Het masker dat ik heb, van Skinfood, is dus zo’n jelly sleeping mask. De textuur is heel grappig. Je kunt de pot op z’n kop houden, dan blijft dit spulletje nog op z’n plek zitten. Het masker is heel bouncy: een echte gel.

skinfoodwateryberry2
Ik heb het masker nu zo’n vier, vijf keer gebruikt, dus ik kan er inmiddels genoeg over zeggen. Allereerst: ik moet hier heel erg aan wennen. Het masker voelt best een beetje plakkerig en waterig aan op mijn gezicht. De eerste keer wachtte ik vijf minuten voor ik ging slapen, maar toen voelde ik mijn kussen dit masker gewoon opnemen. Niet fijn. De keren erna wachtte ik iets langer, zeker een kwartier. Ik weet niet hoe dit met andere jelly sleeping masks is, maar deze heeft dus even zijn tijd nodig. Het grappige is dat je de volgende ochtend helemaal niets meer ziet en voelt van het masker. M’n huid heeft het masker volledig opgenomen. Dat voelt prettig! Of mijn huid echt heel erg zacht is na gebruik? Mwah, niet veel meer dan normaal, heb ik het idee.

skinfoodwateryberry4
Ik heb even rondgekeken bij andere merken, merken die wel in Nederland te koop zijn. Onder andere Dior, Lancôme en Shiseido hebben een soortgelijk masker. Allen zijn ze gericht op hydratatie en ze bevatten hoofdzakelijk water, glycerine en vitamine E als verzorgende ingrediënten.

Ik vind de slaapmaskers leuk bedacht en ik kan me voorstellen dat het voor velen uitkomst biedt. Ik bedoel: ze zijn snel aan te brengen, ze zijn transparant (dus je partner kan zorgeloos naast je gaan liggen) en als je een masker gebruikt, heb je een avondje geen serum en/of nachtcrème nodig. Ik snap het idee van de makers, maar voor mij werkt het niet echt. Ik vind het niet erg handig om een kwartier te moeten wachten voor mijn hoofd m’n kussen kan raken. En van die geweldige resultaten merk ik te weinig. Misschien dat een ander merk succesvoller is?

Ben jij al aan het slaapmasker? Wat vind je ervan?

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
20/06/2016 at 06:46

Een slaapmasker, ugh.. ik krijg daar serieus de kriebels van. Ik hou er niet van om met ‘iets’ op mijn gezicht te slapen. Oké, oké, mijn nachtcrème die snel intrekt uitgezonderd!

Nesrinreply
20/06/2016 at 09:43

Ik gebruik geen slaapmaskers want ik wil het beddengoed graag clean houden 😉 Ook al trekken sommige slaapmaskers snel in, het idee vind ik niet prettig gek genoeg geloof ik wel in een goede nachtcrème.

Chinoukreply
20/06/2016 at 21:49

Ik heb die van Lancôme toevallig klaar liggen en ook een Aziatische variant van Tony Moly. Ik ben er wel benieuwd naar! Maar ik heb een gevoelige huid, dus probeer niet al teveel door elkaar. Het lijkt me wel lekker na een dagje in de zon, om je huid goed te hydrateren ^^

saskiareply
23/06/2016 at 15:23

Toevallig zag ik een paar dagen terug een nachtmasker maar ik ben er nog niet aan begonnen en denk dat ik dit voorlopig ook nog niet ga doen. Mijn routine bevalt mij voorlopig nog wel prima 🙂

Leave a reply