Carlijn loves: Lush Sugar Scrub

Al jaren ben ik een Lushie. Alles – of nou ja, bíjna alles – wat Lush in haar winkel heeft liggen, vind ik lekker en wil ik hebben. Lush kan bij mij weinig verkeerd doen. En echt niet alleen omdat ik elk half jaar de nieuwe Fresh Matters, het magazine van Lush, mag vertalen en schrijven (al was dat natuurlijk wel een match made in heaven). Hoogste tijd om één van mijn Lush-favorieten in de spotlight te zetten: de Sugar Scrub.

lushsugarscrub1

Een goede scrubbeurt is onderdeel van mijn uitgebreide doucheritueel in het weekend. En daarvoor zorg ik dat ik altijd een Sugar Scrub in huis heb, simpelweg omdat ik nog geen fijnere body scrub ben tegengekomen. Lush Sugar Scrub is geen normale, traditionele scrub. Er komt geen plastic fles of pot aan te pas, je koopt ‘m ‘naakt’. Dat hoort gelijk bij Lush’ filosofie het milieu zoveel mogelijk te sparen en dat kan ik erg waarderen. De Sugar Scrub heeft wel een handleiding, want hij is keihard als je ‘m koopt en dan lijkt er geen land mee te bezeilen. Voor wie niet bekend is met Lush Sugar Scrub: neem ‘m mee onder de douche en breek een klein stukje af. Meng dit kleine stukje met water, tot het een soort pasta is. De rest van de Sugar Scrub mag absoluut niet onder het water komen, anders kun je ‘m niet meer gebruiken. Voor het gemak kun je ‘m in een afgesloten bakje doen, hij wordt dan vanzelf zachter zodat je de Sugar Scrub de volgende keren makkelijker kunt gebruiken.

lushsugarscrub2

Lush Sugar Scrub zit vol natuurlijke ingrediënten, waaronder gember, venkel (werken beide geweldig tegen cellulitis!) en lavendel. Het scrubbende vermogen is te danken aan suiker. Fairtrade suiker, uiteraard. Wat ik zo fijn vind aan de Lush Sugar Scrub, is dat-ie niet alleen scrubt, maar ook een heel fijn, olieachtig laagje achterlaat op je huid. Zelfs na het afdrogen voelt mijn huid nog heel zacht en gevoed. De geur is superlekker; lekker kruidig, maar niet té. Het enige minpunt vind ik dat de Sugar Scrub te snel opgaat. Voor je hele lichaam (ik gebruik het voornamelijk op m’n benen, billen en armen) heb je toch wel een vrij groot stuk nodig en op die manier doe je niet langer dan twee maanden met de Sugar Scrub. Maar ach, voor €5,25 per stuk valt ook dat wel weer mee. Ik adviseer je om de scrub niet te gebruiken op je hals en decolleté, of echt heel zachtjes, want het is nogal een pittige scrub met hier en daar grove stukken suiker.

lushsugarscrub3

Lush Sugar Scrub shop je bij Lush of via lush.nl (waar hij nu overigens is uitverkocht, I wonder why…). Hij kost €5,25.

Ken jij Lush Sugar Scrub al? Wat vind je ervan?

3 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Cindy | Life meets Beautyreply
20/02/2015 at 13:57

Ik gebruik een aantal producten van Lush, maar ken deze (nog) niet. Klinkt heel aantrekkelijk!

How to: goed voorbereid en veilig zonnen – Carlijn Biesemaat Copy & Beautyreply
11/06/2015 at 08:09

[…] huid glad is, gaat het roer om. Ik heb niet één specifieke scrub die ik gebruik. Op dit moment is Lush Sugar Scrub favoriet. Mijn gezicht exfolieer ik één keer per week met mijn geliefde SENSAI Silky Purifying […]

Lush Oxford Street (exclusieve producten) – Carlijn Biesemaat Copy & Beautyreply
02/10/2015 at 05:05

[…] een nieuwe bodyscrub van Lush en deze is werkelijk goddelijk. Het is even wennen als je scrubs als Sugar Scrub of Rub Rub Rub gewend bent, want dit is echt een poeder en geen crèmige scrub zoals Rub Rub Rub. […]

Leave a reply