Carlijn loves: Neutrogena cleansers

Ik kocht ze in Duitsland en Turkije en ga volgende week in New York ook zéker wat flesjes inslaan: de cleansers van Neutrogena. Sinds ik er op een ander blog over las, wist ik dat ik dit merk moest proberen en ik ben verslaafd ever since. Het Amerikaanse Neutrogena brengt een reeks cleansers die heerlijk ruiken, perfect schoonmaken en heel erg betaalbaar zijn. What’s not to like?

neutrogenacleansers1Van Neutrogena heb ik in mijn badkamerkastje momenteel drie face washes en twee scrubs staan. Alle vijf even fijn en effectief. De face washes laat ik je vandaag zien: de roze variant is voor de acnehuid, de groene gaat glans tegen en de oranje is de no-nonsense reiniger voor iedere dag die je huid diep reinigt.

neutrogenacleansers3Oké, het was mooier geweest om je hier een volle flacon te laten zien, maar de waarheid is dat ik dit spul gewoon te graag gebruik en ik er alweer bijna doorheen ben. De Neutrogena VISIBLY CLEAR® Pink Grapefruit Facial Wash is het eerste product van Neutrogena waar ik kennis mee maakte. Deze face wash wordt aangeraden als je last hebt van een onzuivere huid met pukkeltjes. Het actieve ingrediënt in deze cleanser is salicylzuur, waar er 2% van in zit. Genoeg om dit een effectieve reiniger voor de acnehuid te laten zijn. De roze reiniger van Neutrogena bevat verder glycerine, kamille-extract en aloë vera. En helaas ook alcohol en parfum, waarvan de alcoholsoorten de ‘slechte’ varianten zijn (alcohol denat en isopropyl alcohol). Jammer, maar gelukkig merk ik van een uitdrogend effect niets en ook worden puistjes er niet erger van, wat met deze alcoholsoorten nog weleens wordt beweerd. Toch kan ik me heel goed voorstellen dat je deze reiniger daarom liever links laat liggen.

Ik gebruik de roze cleansers ‘s ochtends omdat ik de geur zo lekker fris vind. Je ruikt de grapefruit echt heel sterk in deze reiniger en daar word ik gelijk goed wakker van. De cleanser schuimt licht en maakt mijn huid heel fris. Na gebruik voelt m’n gezicht wel wat trekkerig, maar dat vind ik niet zo erg, want ik gebruik daarna toch direct een serum en moisturizer. Uit deze Pink Grapefruit-lijn heb ik overigens ook de scrub, deze staat onder de douche.

neutrogenacleansers4Neutrogena VISIBLY CLEAR® Pore & Shine Daily Wash (zoals-ie in het Engels heet, alleen zie je dat op deze Duitse flacon nergens terug) is de variant voor de huid die snel neigt naar glimmen. Hij matteert heel mooi dankzij de aanwezigheid van verschillende fruitzuren en bevat daarnaast geen alcohol. Pluspunt! Ook in de groene cleanser is salicylzuur aanwezig, alleen staat deze stof veel lager op de ingrediëntenlijst en dus zit er minder van in. Ik moet eerlijk zeggen dat ik qua effect niet veel verschil merk tussen deze en de roze cleanser. Ik glim niet aanzienlijk minder als ik deze gebruik, en ook heb ik niet minder last van pukkeltjes als ik de roze i.p.v. de groene erbij heb gepakt die ochtend. Ik vind het vooral fijn om te kunnen afwisselen! De Pore & Shine Daily Wash ruikt heel fris, naar citrusvruchten, en daardoor gebruik ik ‘m ook vooral in de ochtend. Ben trouwens wel heel benieuwd of m’n poriën naar verloop van tijd minder groot worden. Misschien moet ik maar eens proberen dit product een aantal weken achter elkaar te gebruiken.

neutrogenacleansers5Tot slot: Neutrogena VISIBLY CLEAR® Oil-free Facial Wash (of: Yagsiz Yuz Temizleme Jeli in het Turks). Ik noemde dit hierboven een no-nonsense cleanser. Niet omdat-ie minder goed is dan zijn roze en groene broertjes, maar omdat deze variant niet echt een speciale werking heeft. Hij reinigt gewoon heel effectief en maakt de poriën mooi schoon. De oranje cleanser van Neutrogena bevat geen alcohol en zeep, maar wel weer salicylzuur. De aanwezigheid van salicylzuur in deze flacon is minder dan de roze, maar weer meer dan de groene cleanser. Een goede middenweg dus! De geur van deze cleanser is niet zo uitgesproken; hij ruikt een beetje zepig, ook al zit dat er helemaal niet in. Ik zou Neutrogena Oil-free Facial Wash vooral aanbevelen als je niet per se op zoek bent naar een product dat een specifiek huidprobleem aanpakt, maar gewoon een degelijke, fijne cleanser wil.

neutrogenacleansers2

Ik kocht mijn Neutrogena cleansers bij DM en Rossmann in Duitsland, en in een plaatselijke Turkse drogisterij. Volgens mij zijn ze in Nederland niet in de winkel te koop, maar online zijn er verschillende shops te vinden die het merk aanbieden. Of de VISIBLY CLEAR®-lijn daar dan ook bij zit, weet ik niet.

Ken jij Neutrogena al?

Share your thoughts