Carlijn loves: suncare van Lancaster

Mijn favoriete merk op het gebied van zoncosmetica is zonder twijfel Lancaster. De suncare range is lekker uitgebreid en ze weten me telkens te verrassen met hun fijne producten. En nu het zonnetje zich vaker laat zien, leek het mij een leuk idee om al mijn Lancaster-spulletjes uit de kast te toveren en een ode aan dit geweldige merk te schrijven.

lancastersuncare1

Toegegeven: ik ben een beetje paranoïde als het om zoncosmetica gaat. Of eigenlijk: als het om de zon gaat. Laten de eerste zonnestraaltjes zich zien? Hop, factor 30 uit de kast. Wordt de zon echt fel? Dan schroef ik de factor op naar 50. Verbranden wil ik niet, maar mijn angst voor gekke ziektes of huidveroudering is nog veel groter. Vroeger nam ik genoegen met de factor die in mijn foundation of BB Cream zat, maar ik las ooit een artikel dat deze SPF lang niet volstaat als volwaardig. Smeren dus! Gelukkig heeft Lancaster heel veel producten voor het gezicht die niet vet zijn en goed intrekken. Geen vette waas dus, en je kunt erna gerust aan de slag met make-up.

lancastersuncare6

Voor het gezicht gebruik ik het liefst Lancaster Sun Control. Dit zijn zonnebrandproducten die niet alleen beschermen tegen de zon, maar ook tekenen van huidveroudering aanpakken, zoals rimpeltjes en pigmentvlekken. De ingrediënten die erin zitten, zijn bijzonder. Wat dacht je van zwarte peper, zoethout, rode algen en extract van madeliefjes? Allemaal om de aanmaak van melanine (het stofje dat ervoor zorgt dat je bruin wordt) te reguleren en zo pigmentvlekken te voorkomen. Daarnaast zit er een zogenaamd Smart Tone-complex in de Sun Control-producten. Dit complex exfolieert de huid zachtjes, voor een egale bruine teint. Ik heb de producten voor het gezicht in factor 30 en 50, ik wissel ze een beetje af. Wat ik zo fijn vind aan deze zonproducten, is dat ze lekker voedend zijn, maar ook weer niet té. Ik heb er genoeg aan als dagverzorging, ik gebruik ze dus niet onder of over mijn dagcrème. Van Lancaster Sun Control heb ik ook de SPF50+ Eye Contour Cream, een speciale oogzonnecrème. Heel leuk idee, maar ik vind dit helaas een tegenvaller. Ik kreeg het product telkens in mijn ogen, zelfs terwijl ik gewoon rustig zat te lezen in het zonnetje. Ik zal wel te veel hebben gebruikt, maar toch.

lancastersuncare5 lancastersuncare4

Ik hoop niet dat ik deze producten nu tekort doe, maar ik noem de Lancaster Sun Beauty-producten altijd een beetje de no-nonsense zonnebrandproducten van Lancaster. Prima zonnebrand, helemaal niks mis mee, maar gewoon niet superbijzonder. Ik heb zowel voor het lichaam als voor mijn gezicht factor 30. Juist door het feit dat deze producten lekker degelijk zijn en door de redelijk hoge factor, pak ik ze er vaak bij. De fles voor het lichaam is redelijk aan het op raken, het tubetje voor het gezicht kan nog wel even mee (ook vooral omdat ik Sun Control vaak gebruik). Ik heb het idee dat Lancaster Sun Beauty ietsje vettiger is dan Sun Control, maar nog steeds niet heel storend of overdreven. De producten laten geen witte waas achter en laten zich heel goed verdelen over de huid. En die geur… mmm, echt heel fris en tropisch!

lancastersuncare8

Ga je sporten in de zon? Dan heeft Lancaster de speciale Sun Sport- en Sun Sport Ski-items. Sun Sport is water- en zweetbestendig, Sun Sport Ski beschermt ook tegen wind en kou. Hoe handig is dat? Nu ga ik zelf zelden sporten, laat staan in de zon (haha zie je me al beachvolleyballen?), dus op zich heb ik deze producten niet echt heel erg nodig. Maar ik vond de Sun Sport Invisible Mist Wet Skin zo handig omdat het een transparante spray is die je ook nog eens op de natte huid kan aanbrengen. Ik heb deze vorig jaar op vakantie bijna dagelijks gebruikt als ik uit het zwembad kwam. Ideaal! Mijn vriend was er ook helemaal weg van. De Sun Sport Ski heb ik nog niet gebruikt, maar grote kans dat ik die gewoon in de zomer in gebruik ga nemen omdat hij toch factor 50 heeft.

lancastersuncare3

Hoe cute is dit: baby’s first Lancaster! Ik heb deze sprayflacon bewaard voor de tweeling, superhandig. Net als de Sun Sport is dit een spray die transparant is en die je kunt aanbrengen op de natte huid, omdat kindjes nou eenmaal graag in het water spelen en zwemmen. Wat het verschil is tussen dit product en de Sun Sport is me niet helemaal duidelijk, maar ik vind het gewoon heel leuk dat Lancaster aan het hele gezin denkt en ik straks een goed product heb voor mijn twee meisjes.

lancastersuncare7

Tot slot, nog meer lekkers van Lancaster: de Tan Maximizer Aftersuns. Ik vind dit zo slim bedacht. Lancaster bedacht aftersunproducten die je bruine tintje langer vasthouden. Hier zorgt het Teint Booster-complex voor. Ook bereiden deze aftersuns je huid voor op een nieuwe blootstelling aan de zon, of dit nu de volgende dag of over twee weken is. Ik heb de Tan Maximizer voor het gezicht en die voor het lichaam en ik vind ze allebei echt heer-lijk. De variant voor het gezicht is heel erg licht en luchtig, net als een niet al te rijke dagcrème. Na het zonnen kun je dit product gewoon aanbrengen in plaats van je dag- of nachtverzorging, ideaal. Het product voor het lichaam is lekker romig en verzorgend. En wederom heel veel credits voor de geur, die is echt onweerstaanbaar.

lancastersuncare9

Nu het zonnetje zich weer vaker laat zien, zal ik mijn Lancaster-stash er steeds vaker bij pakken. Ik word al helemaal blij van de gedachte daaraan  🙂

Wat is jouw favoriete merk voor zonnebrand?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

How to: goed voorbereid en veilig zonnen – Carlijn Biesemaat Copy & Beautyreply
11/06/2015 at 05:02

[…] plezier gebruik, is die van Lancaster. Ik heb er al eens een ode over geschreven, lees ‘m hier vooral terug als je dat leuk vindt. Mijn zonnebrand breng ik ongeveer een kwartiertje voordat ik de […]

Nesrinreply
11/06/2015 at 10:34

Wow ze hebben er zelfs eentje voor het sporten!

Leave a reply