Clinique Take The Day Off Balm

Het kostte een aantal dagen van wennen, maar inmiddels wil ik niet meer anders: reinigen met olie. Vooral het idee dat je een product met de vingers aanbrengt op een huid die nog vol in de make-up zit, vond ik onwennig. Jaren reinigde ik met een cleansing milk of facewash, dus dit was wel even andere koek. Clinique komt nu met een reinigingsbalsem die na aanraking met de huid verandert in een olieachtige substantie. Je begrijpt: een product naar mijn hart.

cliniquetakethedayoffbalmmain

Take The Day Off Cleansing Balm is de nieuwste reiniger in het skincare-assortiment van Clinique. De balsem komt in een grote, ronde pot (125 ml) met een shiny zilverkleurige schroefdeksel. Op het eerste gezicht heeft TTDOCB nog wel het meest weg van een soort hard geworden was. Als je er met je vingers een hoeveelheid uithaalt, merk je al dat de balsem per direct zacht wordt. Want ja: aanraking met de huid. Bij het inmasseren zet dat zachter worden nog even door en verandert de balsem binnen een paar seconden zelfs volledig in olie. Wauw! Een beetje een vettige bedoeling wordt het wel, maar persoonlijk vind ik dat slippery gevoel op m’n huid terwijl ik reinig heerlijk. Heb het idee dat dit product echt álles meeneemt, juist omdat het zo’n olieachtig goedje is. Fijn is dat je maar een kleine hoeveelheid nodig hebt om je gezicht onder handen te nemen. Heb het idee dat het product zich in volume vermenigvuldigt omdat het van een balsem in olie verandert. Je brengt Take The Day Off Balm aan op een droge huid en spoelt het na inmasseren af met lauwwarm water.

cliniquetakeoffbalm1 cliniquetakeoffbalm2

Ik was wat huiverig om dit product op mijn ogen te gebruiken. Zag mezelf al boven de wasbak hangen om m’n prikkende ogen uit te spoelen. Wat bleek? Nergens voor nodig. Take The Day Off is juist superzacht voor de ogen, iets waar Clinique het product ook op getest heeft. Mocht je je oogmake-up gaan verwijderen met deze balsem dan raad ik je wel aan eerst je gezichtsmake-up grondig te verwijderen voordat je aan je ogen begint. Het wordt nogal een zwarte bedoeling (denk: mascara en eyeliner all over), en om te voorkomen dat je al die resten oogmake-up meeneemt, kun je maar beter eerst je huid al goed hebben gereinigd. Niet dat je huid anders niet schoon wordt, maar je gezicht masseren met zwart geworden balsem is toch niet echt lekker.

Clinique belooft met TTDOCB dat het alle vuiligheid in een handomdraai van je gezicht verwijdert zonder de huid te irriteren of uit te drogen. Zoals Clinique altijd doet, is ook dit product getest op allergische reacties. Ook is het product parfumvrij. Fijn voor gevoelige huidtypes, dus. Het uitdrogen van de huid is trouwens amper mogelijk, gezien het aantal vochtinbrengende bestanddelen dat in de balsem zit. Zo bevat Take The Day Off Balsem caprinetriglyceride (reukloze olie, werkt vochtinbrengend en verzachtend) , saffloerolie (verzachtend, beschermend) en palmitaat (hydraterend en verzachtend).

cliniquetakeoffbalm3

Bang dat de balsem (of olie?) je huid vet maakt, hoef je trouwens niet te zijn. Ik heb van nature een gecombineerde huid die naar de vette kant neigt en heb niet het idee dat dit product mijn huid vetter heeft gemaakt. Je spoelt het product na gebruik weer goed af en als je vervolgens na-reinigt met een tonic is er niets aan de hand.

Clinique Take The Day Off Balm kost €30. Een heel schappelijke prijs voor de hoeveelheid die je krijgt, als je het mij vraagt.

Lijkt deze cleanser van Clinique je wat? Reinig jij je gezicht weleens met olie?

Share your thoughts