Een perfecte basismake-up met Paula’s Choice

Als het op basismake-up aankomt, ben ik een perfectionist. Mijn foundation, concealer, poeder en blush moeten goed zitten, het liefst de hele dag door. Qua make-up vind ik weinig belangrijker dan een stralende, gelijkmatige teint. Ik skip nog liever mijn mascara dan dat ik mijn BB Cream of foundation oversla. Sinds kort heb ik twee nieuwe pareltjes ontdekt, van Paula’s Choice. Ik laat je vandaag kennismaken met Paula’s Choice Barely There Sheer Matte Tint SPF 30 en Paula’s Choice Cream Concealer.

paulaschoicebasis1

De twee basisproducten van Paula’s Choice beloven een gelijkmatige, flawless teint en bescherming tegen anti-aging en de zon (de Barely There heeft SPF 30, impressive!). De Barely There zit in een tube van 30 ml, met een handig tuutje om te doseren. De concealer komt in een potje van 2,7 gram.

paulaschoicebasis3

Wat is Barely There Sheer Matte Tint SPF 30? Nou… het is dus geen foundation en geen BB Cream. Feitelijk gezien is het een zonbescherming die tegelijkertijd een subtiel kleurtje en egalisering geeft. Leuk bedacht, maar ik vind het toch vooral een BB Cream met een SPF. Op mijn huid heeft het het effect van een BB Cream en het brengt aan als een BB Cream. Dus ja, in mijn ogen een BB Cream 😉

Van de Barely There heb ik de lichtste tint: 1 Fair/Light. In totaal zijn er vier tinten, waarvan Medium/Tan de donkerste is. Deze kleur lijkt voor mij precies goed te zijn. Niet te licht, zeker niet te donker en ook goed van ondertoon. Met het puntige tuutje is het makkelijk de BB Cream (ik noem het maar even BB Cream, al is het dat natuurlijk niet) te doseren.

paulaschoicebasis4

Dit ben ik met niks op mijn gezicht. Ik heb al wel mijn wenkbrauwen gedaan en draag eyeliner en mascara.

paulaschoicebasis5

Ik breng de Barely There aan met een kwast. Je kunt het ook gerust met je vingers verdelen, dit werkt ook prima.

paulaschoicebasis6

Na de Barely There van Paula’s Choice in ronddraaiende bewegingen te hebben verdeeld, is dit het resultaat. Zoals je ziet, is de dekking redelijk subtiel, maar hij geeft mijn huid wel een mooie glans. De roodheden op mijn wangen zijn weggewerkt en mijn huid oogt frisser. Het gevoel op de huid is prettig, al vind ik de Barely There wat ‘zwaarder’ dan mijn huidige dagcrème. Ik zou dus kunnen overwegen om ‘s ochtends alleen een serum te gebruiken met daaroverheen dit product, zonder mijn dagverzorging of zonnecrème. Paula’s Choice belooft trouwens een matte finish met dit product, maar ik moest wel degelijk afpoederen voor een mat resultaat. Bij mij was-ie in eerste instantie best wel glanzend.

paulaschoicebasis7 paulaschoicebasis8

Dan de Cream Concealer. Ik heb wederom de lichtste tint: Soft Ivory. Er zijn twee kleuren, allebei licht. De kleur hierboven heet Soft Neutral. Ik zie al gelijk dat de ondertoon aan de gele kant is voor mij. Ben benieuwd of ik hier iets van merk.

paulaschoicebasis9

Ik swatch de concealer op mijn hand en kan niets anders zeggen dan dat deze concealer écht heel erg creamy is. Ik heb meer concealers die het woord ‘creamy’ in de naam hebben (Bobbi Brown Creamy Concealer Kit, om er maar één te noemen), maar deze doet zijn naam pas echt eer aan. Ik heb nog nooit zo’n crèmige concealer meegemaakt in een potje. Super!

paulaschoicebasis10

Ik breng de Cream Concealer aan onder mijn ogen en dep dit in.

paulaschoicebasis11

De blauwe kringen onder mijn ogen zijn nagenoeg verdwenen. Helaas is de concealer dus wel iets te gelig voor me, dit zie je heel subtiel aan de rechterkant van mijn rechteroog.

paulaschoicebasis12

Maar na het afpoeder is hier weinig meer van te zien. Hier draag ik behalve de Barely There en de Cream Concealer ook nog poeder en blush.

Ik ben onwijs te spreken over deze twee producten van Paula’s Choice. De Barely There Sheer Matte Tint is niet mijn eerste keuze op een doorsnee (werk)dag, daar vind ik ‘m net iets te ‘zwaar’ op de huid voor. Bovendien zit ik veel binnen en dan vind ik een SPF 30 zonde. Ik ga deze zeker bewaren voor als ik meer buiten ben en dan een mooie, gelijkmatige teint wil. In de zomer skip ik mijn foundation vaak, omdat ik en SPF en een foundation te veel van het goede vind. De Barely There biedt uitkomst!

En dan de concealer… ja, dit is ‘m zeker voor mij. Wat een topper. Ondanks de ietwat gele ondertoon (waar ik na het poederen weinig meer van zie) is dit een nieuwe favoriet. De concealer is echt HEEL erg creamy, wat prettig verdelen is. Hij werkt mijn blauwe kringen netjes weg en blijft gedurende de dag goed op zijn plek zitten.

Paula’s Choice Barely There Sheer Matte Tint SPF 30 kost €24,90
Paula’s Choice Cream Concealer kost €14,90

Beide producten zijn te koop via de webshop van Paula’s Choice.

Wat vind jij van deze twee basisproducten van Paula’s Choice?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Ingeborgreply
07/04/2016 at 09:49

Wat een mooi effect geven deze producten! Die concealer klinkt fantastisch.

Nesrinreply
07/04/2016 at 10:00

Fijne review en mooi resultaat. Concealer klinkt heel goed en het lijken mij twee fijne basisproducten.

saskiareply
08/04/2016 at 09:30

Ze zien er beiden heel erg goed uit. Vooral de bb cream vind ik heel erg mooi. Het geeft inderdaad een hele mooie basis.

Rachel Kromdijkreply
08/04/2016 at 16:06

Mooie basis ziet er goed uit

Leave a reply