Garnier Micellair Reinigingswater vs. Micellair Reinigingswater in Olie

Al bijna anderhalf jaar loop ik regelmatig de Etos binnen om een nieuwe fles Garnier Micellair Reinigingswater in te slaan. Sinds ik moeder ben, vind ik dit de makkelijkste en snelste manier van cleansen. Roetsj-roetsj, even met een watje over ogen en huid en je make-up is verdwenen. Twee weken geleden stuitte ik ineens op een nieuwe variant van het micellaire water, het Garnier Micellair Reinigingswater in Olie, met arganolie. Ik heb ze voor je vergeleken en vertel je vandaag wat ik van deze twee micellaire watertjes vind.

garniermicellairwatervergelijking1

Op het eerste gezicht lijken de twee micellaire reinigers niet eens zoveel van elkaar te verschillen. Tot je iets verder kijkt. De roze variant is de ‘pure’ micellaire reiniger, de oranje variant bevat oliën, waaronder arganolie. Dit zie je ook in de fles: bij de in Olie zie je boven het doorzichtige water een oranje laag liggen. Dit zijn de oliën.

garniermicellairwatervergelijking3

Het Micellair Reinigingswater van Garnier is voor de gevoelige huid. Het verwijdert make-up van je ogen, huid en lippen. MAAR… alleen non waterproof make-up. Je water resistant mascara krijg je er dus niet mee weg. Ik heb hier nooit problemen mee, want ik draag zelden tot nooit waterproof make-up.

Ik heb het Micellair Reinigingswater altijd met heel veel plezier gebruikt en dat doe ik nog steeds. De reiniger is licht, verkoelend, niet irriterend en hij reinigt als een malle. Ik krijg er mijn make-up letterlijk in één handomdraai mee weg.

garniermicellairwatervergelijking8

De ingrediëntenlijst van Garnier Micellair Reinigingswater is heel beperkt. Ik kan wel de professor uithangen, maar de realiteit is dat ik niet eens precies weet wat deze stoffen betekenen en doen. Maar ik weet wel dat beperkt een goed teken is, en ik zie bovendien geen parfum, alcohol of andere gekkigheden staan. Vooral water en vlak daarna glycerine, een reinigende stof die je huid soepel en vochtig houdt. Niks mis mee dus!

garniermicellairwatervergelijking4

Reinigen gaat heel makkelijk: ik doe een kleine hoeveelheid op een wattenschijfje en wrijf hiermee over mijn ogen, en daarna huid.

garniermicellairwatervergelijking5

Schoon!

garniermicellairwatervergelijking2

Dan de Ganier Micellair Reinigingswater in Olie. Dit micellaire water is bedoeld voor langhoudende en waterproof make-up. Handig als je dit vaak draagt!

garniermicellairwatervergelijking9

Op de ingredientenlijst staan bijna 5x zoveel ingrediënten als op de lijst van het ‘normale’ Micellair Reinigingswater. Positief is dat arganolie vrij hoog staat, ik had verwacht dat hier maar heel weinig van zou in zitten. In tegenstelling tot de pure variant van de reiniger zit hier wel parfum in. Dit merk je heel goed. De Micellair Reinigingswater in Olie ruikt onwijs lekker! Als ik dit spul fijn zou vinden, zou ik het heel vaak gebruiken, vooral vanwege die geur.

… maar dan kom ik gelijk bij mijn conclusie: ik vind deze reiniger alles behalve fijn. Op de verpakking staat dat hij niet vet is, maar rondom mijn ogen had ik een vette waas van hebikjoudaar. Vind ik zo onprettig aanvoelen! Dat vettige gevoel bleef nog zeker een half uur hangen. Daarnaast prikte deze reiniger in mijn ogen, wat ik bij de originele variant totaal niet heb. Reinigen doet-ie goed hoor, daar niet van. Maar ik vind dit micellaire water van Garnier niet prettig in gebruik.

garniermicellairwatervergelijking6

Net als bij de roze variant van het Micellair Reinigingswater heb je weinig nodig. Mijn oogmake-up is vrijwel gelijk verdwenen, maar dat gaat dus wel gepaard met prikogen en daarna een vette waas.

garniermicellairwatervergelijking7

Links het watje van de naturel reiniger, rechts is het resultaat van de reiniger met arganolie. Nou ja… allebei doen ze hun werk dus goed. Mijn ogen zijn schoon, het watje is vies.

Als ik mocht kiezen, zou ik alleen nog maar het roze Micellair Reinigingswater gebruiken. Deze vind ik vele malen prettiger! Het prijsverschil is ehh… minimaal: een fles Micellair Reinigingswater kost €6,45, een fles Micellair Reinigingswater in Olie €6,49. Ja jongens, waar hebben we het over 😉

Ben je ook fan van micellair water? Wat is je favoriet?

6 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
21/07/2016 at 06:48

Ik gebruik ze allebei. Vooral als ik wat meer heftige make-up heb aangebracht op mijn ogen vind ik het micellair reinigingswater met olie iets fijner. Anders gebruik ik liever mijn ‘gewone’ reiningingswater, ook met roze dop ;-). Ik vind ook dat er (vooral rond de ogen) een vettige waas achterblijft en dat vind ik irritant.

Liset – Beautydagboekreply
21/07/2016 at 08:11

Wat leuk dat je ze vergelijkt! Ik gebruik altijd de normale, roze variant, maar ik moet zeggen dat hij soms niet alles weghaalt omdat hij zo mild is :). Ik dacht gelijk “Die met olie erbij moet het dan wezen!”. Maar dat valt dus vies tegen. Als het zo’n waas geeft en ook nog irriteert, dan hou ik het bij mijn oude, roze, vertrouwde variant!

Shirleyreply
21/07/2016 at 09:17

Ik gebruik ook die roze. Had hem al een tijdje staan toen jij er voor het eerst over schreef en ben hem toen gaan gebruiken, ik vind hem heel fijn.

Nesrinreply
21/07/2016 at 12:54

Ik vind de roze Micellair Reinigingswater het fijnst en die met olie zal ik niet nog een keer kopen. Vieze waas bleh.

Ninareply
22/07/2016 at 22:33

Ja, helemaal met je eens over het Micellair Water met olie. De roze variant vind ik helemaal super. Je hoeft geen klodders reinigingsmelk meer te gebruiken om je make-up of bb cream te verwijderen. Daar staat wel tegenover dat ik een aparte reiniger voor oog make-up heb, maar dat is ze bij Garnier vergeven 🙂

Saskiareply
22/07/2016 at 22:57

Vorige week heb ik met het event de olie variant meegekregen omdat er mensen om mij heen heel enthousiast over waren. Ik ga binnenkort ook even testen, ben heel benieuwd!

Leave a reply