Helena Rubinstein Lash Queen Mystic Blacks Mascara

Helena Rubinstein is de koningin van de mascara’s. In 1939 zorgde het merk voor opschudding door met de allereerste waterproof mascara te komen. Een reeks van revolutionaire make-upproducten – en dan vooral mascara’s – volgde. Tien jaar na de lancering van Lash Queen-mascara’s als Lash Queen Feline en Lash Queen Sexy is er nu een nieuw lid in de Lash Queen-familie: Lash Queen Mystic Blacks.

helenarubinsteinmysticblacks

Voor haar nieuwste lancering liet Helena Rubinstein zich inspireren door het verre oosten. Ik zie ze regelmatig: van die prachtige gesluierde vrouwen die dan een killer oogopslag hebben. Echt van die donkere, mysterieuze ogen die vol in de mascara (en van ook nog eyeliner en oogschaduw) zitten. Veel Berberse vrouwen ‘tatoeëren’ hun wimperrand door kleine stipjes tussen de wimperhaartjes te zetten, die samen dan een subtiele lijn vormen. Het effect van zo’n lijntje tussen de wimperhaartjes? Een superzwoele en mysterieuze oogopslag. Dat had Helena Rubinstein ook door en dus ging het merk als een razende aan de slag met een mascara die precies dat effect zou moeten geven. Het resultaat is Lash Queen Mystic Blacks, ’s werelds eerste lash-liner volumemascara.

Hmm… ik was nieuwsgierig hoe Helena Rubinstein dit effect zou weten neer te zetten met een mascara. Ik bedoel: het is een mascara, geen eyeliner. Het geheim zit ‘m in het borsteltje. De productontwikkelaars van Helena Rubinstein deden twee jaar onderzoek naar het ideale borsteltje en er belandden zeker twintig borstels die niet naar wens waren in de prullenbak. Want ja, voor minder dan perfectie doet Helena Rubinstein het niet. Het borsteltje van Mystic Blacks is aan beide kanten anders. De linkerkant is een kammetje bestaande uit vijf rijen, waarbij de rubberen ‘haartjes’ ietsje verder uit elkaar staan. Met deze kant kun je de mascara rijkelijk aanbrengen vanaf de wortels. Het eyeliner-effect krijg je door het borsteltje bij de wimperaanzet tegen de haartjes aan te drukken. De andere kant van het borsteltje is een kammetje met heel fijne, dunne rubberen haartjes. Hiermee kun je de mascara optimaal verdelen en je wimpers scheiden.

helenarubinsteinmysticblacks4 helenarubinsteinmysticblacks5

Hoewel deze mascara van Helena Rubinstein mijn wimpers mooi doet krullen, ben ik maar matig enthousiast over Mystic Blacks. Ik denk dat ik gewoon te veel had verwacht van het effect. Het lash-liner effect is bij mij nergens te bekennen, echt heel jammer, want juist naar dat aspect van de mascara was ik zo nieuwsgierig. Het borsteltje met zijn twee verschillende kanten werkt zo-zo. Het bredere gedeelte verdeelt de mascara voor mij al goed genoeg, waardoor de kant met de fijne haartjes niet eens zo nodig is. Voor de haartjes bij de onderste wimperrand is dit fijne kammetje wel een uitkomst trouwens. Begrijp me niet verkeerd hoor: dit is een prima mascara als je op zoek bent naar een mooie zwarte volumemascara, want het maakt de wimpers echt wel lekker lang en vol. Maar om het beloofde eyeliner-effect hoef je het naar mijn idee niet te doen.

helenarubinsteinlashes helenarubinsteinlashes2

Wat vind jij van het effect van deze mascara? Zou je ‘m aanschaffen?

Share your thoughts