Jo Malone Lavender & Coriander Cologne

Weinig geuren zijn bijzonderder dan de parfums van Jo Malone London. Mijn eerste kennismaking met dit prestigieuze merk was in 2013, toen Jo Malone een counter opende in de Bijenkorf Den Haag. Sindsdien ben ik fan. Vandaag vertel ik je meer over de geur Lavender & Coriander, een fris-kruidige uniseks geur.

jomalonelavendercoriander1

Jo Malone-geuren zien er per definitie uit als een cadeautje: in een strak crèmekleurig doosje met een zwarte strik. Dit wil je toch gelijk openmaken?

jomalonelavendercoriander2

In het doosje zit een slanke, groene flacon van 30 ml verstopt. Op de achterzijde van de flacon zijn groene bladeren te zien, heel chique.

jomalonelavendercoriander5

Dit is wat Jo Malone over de geur zegt:

Step into The Herb Garden. A garden state of mind takes over the senses when a refreshing blend of English and French lavender opens the aromatic gates with a jumpstart of striking coriander. Earthy sage deepens the scent with a natural woodiness. Finally, the unexpected warmth of tonka bean adds depth and sensual balance to the exquisite richness.

Een fris-kruidige geur dus, perfect voor dames én heren. De lavendel is in het begin overduidelijk aanwezig, gevolgd door meer houtachtige tonen. De warmte van de tonkabonen maakt dit een minder scherpe geur, en geeft het juist een goede balans.

jomalonelavendercoriander6

Dit is denk ik een van de weinige geuren in mijn stash die in een flacon van 30 ml zit. Ik geef zelf de voorkeur aan 50 of 100 ml. Gaat lekker lang mee. Toch heeft dit ook wel wat: ik stop dit flesje sneller in mijn tas dan een grote flacon parfum. Door zijn compactheid doet het wel een beetje aan een purse spray denken.

jomalonelavendercoriander7

En dan… mijn oordeel. Ik vind Jo Malone Lavender & Coriander onwijs lekker. Hij is héél anders dan de geuren die ik gewend ben. Ik hou van fris, zwoel en bloemig. Lavender & Coriander is veel kruidiger dan de geuren die ik normaal draag, maar voor de verandering vind ik dit wel fijn. Omdat het een cologne is, blijft de geur lang hangen.

jomalonelavendercoriander8

Ik spray altijd achter mijn oren (is een warme plek die ervoor zorgt dat je parfum langer te ruiken is), in mijn hals en soms nog wat in mijn haar. Omdat Jo Malone Lavender & Coriander best aanwezig is, is twee keer sprayen eigenlijk meer dan voldoende. Te sterk naar parfum ruiken, vind ik niet echt aantrekkelijk.

jomalonelavendercoriander4

Ja, Jo Malone heeft mij weer erg blij gemaakt. Ik heb al redelijk wat geuren van dit merk geroken, sommige vond ik lekker, anderen waren totaal niet aan mij besteed. Hoewel dit een geur is die ik niet direct uit mezelf zou kiezen, vind ik ‘m met de dag dat ik ‘m draag lekkerder worden.

Ken jij de geuren van Jo Malone? Wat is je favoriet?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
09/05/2016 at 07:13

Ik ben erg benieuwd wat ik van deze geur vind.. Lavendel en koriander zijn nou niet echt geuren die mijn aandacht trekken. Toch ben ik benieuwd naar deze geur!

Mino Pinnareply
20/08/2019 at 13:32

Very nice cologne.

Leave a reply