Review: Lancôme Belle de Teint

“O wacht, ik heb nog wel wat liggen. Misschien wil je het hebben.” Vriendin Shirley staat op, loopt naar de vensterbank in haar Utrechtse appartement en drukt me een glimmend zilverkleurig doosje in de handen. Het subtiele Lancôme-logo lacht me toe. Ehhh misschien? Ik weet nog niet wat er onder het deksel zit, maar ik weet allang dat ik dit pareltje natúúrlijk graag wil hebben. “Weet je het zeker?”, vraag ik nog. “Ja hoor, anders ligt het toch maar stof te vangen”, is het antwoord. En zo stond ik die bewuste zondagmiddag oog in oog met Lancôme Belle de Teint.

lancomepoeder2Wat Parfumswinkel.nl zegt over dit poeder:

De Lancôme Belle de Teint-poeder is een poeder voor een natuurlijke, stralende teint. In de formule zijn cafeïne, fijne oliën en rozenblaadjespoeder verwerkt die ervoor zorgen dat je met Belle de Teint een gezonde huid creëert. De Lancôme-poeder zorgt voor een subtiele schittering. De schittering ziet er natuurlijk uit, waardoor je gaat stralen. Het parelpigment in de poeder verschilt per kleur, zodat de glans perfect samen gaat met de teint van de huid. Belle de Teint is zowel op het gezicht als op de rest van het lichaam te gebruiken voor een subtiele zomerse glans.

lancomepoeder1De Belle de Teint van Lancôme die ik van Shirley kreeg, is de kleur 02 Belle d’Abricot. Dit poeder is er in nog een lichtere kleur (01 Belle de Rose) en in nog zes donkerdere kleuren, waarvan 08 Belle de Nuit de donkerste is. Zo op het oog is Belle d’Abricot net iets te donker voor mijn bleke huid, maar omdat het een poeder is dat je vanwege de schitteringen subtiel dient aan te brengen, durf ik het wel aan.

lancomepoeder3Op deze foto zie je de kleur goed. Het poeder is abrikooskleurig, en doet zijn naam dan ook eer aan. De ondertoon is roze, terwijl ik normaal lichte poeders met een gele ondertoon gebruik. Dit is wel even iets anders dus. Ben benieuwd hoe Belle de Teint uitpakt.

lancomepoeder5lancomepoeder4Lancôme Belle de Teint wordt geleverd met een schattig klein kwastje. De haartjes zijn best zacht, maar ik vind dit soort kwastjes veel te compact, dus ik skip ‘m en pak er mijn grote poederkwast van Ecotools bij.

lancomepoeder6Op deze foto draag ik alleen een flinterdun laagje foundation en wat concealer onder mijn ogen.

lancomepoeder7Met mijn kwast breng ik het poeder in strijkende bewegingen aan. Ik zie al gelijk dat ik een beetje te veel heb gepakt… Merk dat ik echt moet oppassen met deze kleur.

lancomepoeder8Hier zie je mij met het poeder. Mijn nek is niet heel goed in beeld gebracht, maar ik zie een subtiel kleurverschil tussen mijn hals en gezicht. Een beetje beautykenner weet dat dit foute boel is 😉 Ik ben dus iets te enthousiast geweest.

lancomepoeder9Wel zie ik dat dit poeder inderdaad prachtige glinstertjes heeft, waardoor mijn huid net wat meer straalt. Supermooi!

lancomepoeder10Hier heb ik ook nog blush aangebracht op de appeltjes van mijn wangen, zodat mijn basismake-up compleet is.

Hoewel 02 Belle d’Abricot net iets te donker is voor me ben ik toch erg blij met dit poedertje. Ik weet nu dat ik het subtieler moet aanpakken. Ik zou Belle de Teint vanaf nu eerder gebruiken als een finishing powder, over mijn gebruikelijke matterende poeder. Zo geeft het poeder niet te veel kleur, maar wel een mooie glanzende finish. Ook denk ik dat deze kleur beter tot zijn recht komt als ik wat bruiner ben.

Lancôme Belle de Teint is o.a. te shoppen bij Parfumswinkel.nl, en kost €40,25.

Nogmaals dank je wel, lieve Shirley 😉

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

5 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
12/05/2016 at 06:35

Ik vind zo’n effect altijd lastig te zien, maar toch ziet ik volgens mij wel wat verschil. Ik had ergens gelezen dat je dit product had gekregen en welke beauty liefhebber zou daar nou nee tegen zeggen :-)! Ik vind het ook een pareltje, ook al is hij volgens jou misschien net iets te donker.. de komende tijd komt dit vast goed en met heel subtiel aanbrengen ook :-)!

Shirleyreply
12/05/2016 at 08:32

Alsjeblieft! Bij jou heeft de poeder een fijner thuis dan op mijn vensterbank 🙂

Shannon Sheilareply
12/05/2016 at 09:51

Fijn altijd als je zo kan stralen door naturel make-up. Jammer dat het niet helemaal de juiste tint is, want het is een mooi product! Lieve vriendin heb je 😉

Nesrinreply
13/05/2016 at 14:02

Ik vind de glanzende finish heel mooi. Waarschijnlijk zal dit kleurtje helemaal passen als je iets meer kleur hebt. Fijne review weer Carlijn.

Chinoukreply
16/05/2016 at 20:03

Fijne review, prachtig poedertje! Lieve vriendin heb je, ik zou ook geen nee zeggen op zo’n mooi product hoor. Ik heb Shirley’s blog ook gelijk bekijken – wat is ‘ie leuk!

Leave a reply