Lancôme Soleil Bronzer Sun BB Cream

Heb jij ‘m al gespot de laatste dagen? Het winterzonnetje? Ik weet dat het soms wat panisch klinkt, maar ik verlaat het huis dus echt niet zonder een goede SPF op m’n gezicht. Toch is het elke dag weer een soort strijd, want behalve een SPF wil ik vooral heel graag een mooie huid en een fijne teint. En dat gaat vaak niet zo lekker samen. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik Lancôme Soleil Bronzer Sun BB Cream tegenkwam: een BB Cream speciaal voor in de zon, met maar liefst SPF 50. Vandaag laat ik je kennismaken met dit product.

lancomesunbbcream1

De ideale combinatie van BB Cream en zonproduct. Wat een briljante uitvinding! In een notendop is Lancôme Soleil Bronzer Sun BB Cream een beschermend gezichtsproduct met de look & feel van een BB Cream. Het product beschermt je optimaal tegen UVA- en UVB-stralen en geeft daarnaast de dekking, correctie en egalisatie van een goede BB Cream of foundation. Omdat er een aantal verzorgende ingrediënten in zitten (arganolie met al zijn vitamine E, kokosolie) is dit product ook nog eens hydraterend gedurende de dag.

lancomesunbbcream2

Bij het testen merk ik het gelijk: de Soleil Bronzer Sun BB Cream is aan de rijke kant. Geen wonder ook, de crème heeft een SPF 50 te dragen. Over het algemeen geldt: hoe hoger de SPF, hoe voller een crème. Een rijke crème heeft absoluut niet mijn voorkeur en als het een ‘gewone’ BB Cream zou zijn, had ik ‘m gelijk aan de kant geschoven. Maar ik moet eerlijk zijn: als ik mijn zonnebrandproduct op smeer, accepteer ik ook dat ik een iets vettiger product op mijn huid aanbreng en dan is het ook geen probleem. Ik moet de Sun BB Cream dus vooral als een zonneproduct zien, maar dan eentje met een tintje én de geweldige eigenschappen van een BB Cream.

Een tintje geeft de Sun BB Cream absoluut. En egaliseren doet-ie ook als de beste. De Soleil Bronzer Sun BB Cream is er in één universele kleur en deze kleur is nét ietsje te donker voor mij. Op dagen dat ik wat bruiner ben door de zon kan-ie wel, maar op mijn doorgaans blekere snoet valt de crème iets te veel op. Jammer. Het effect op de huid is glanzend; er zit een licht shimmertje in wat een heel fris effect geeft. Het gevoel op mijn huid is wat rijk maar ondanks dat trekt de crème wel goed in en blijft hij niet op de huid liggen. Volgens Lancôme dien je het product gedurende de dag bij te smeren als je op het strand ligt en kun je gerust laagje op laagje aanbrengen zonder streperig resultaat. Dit heb ik zelf niet geprobeerd. O en nog even dit: die geur! Ohhh. Dit is gewoon zomer in een tube. Zo tropisch en zoet, echt ontzettend lekker.

lancomesunbbcream4 lancomesunbbcream5 lancomesunbbcream6

Persoonlijk zou ik de Sun BB Cream niet dragen op dagen dat ik op kantoor zit. Daar is de crème me toch te vol voor. Wel gebruik ik ‘m als ik echt gepland heb om de zon in te gaan, zoals op dagen dat ik in de tuin hang en veel buiten ben. Dat er maar één kleur is, vind ik jammer. Had liever gezien dat er op zijn minst twee varianten waren; voor de lichte huid en de medium huid. Dit is een BB Cream die ik overduidelijk in de categorie ‘medium’ vind vallen – en in die categorie val ik niet 😉

Hieronder draag ik de Sun BB Cream, afgepoederd met MAC Mineralize Skinfinish in Natural en op mijn wangen blush MAC Pinch Me. Zie je hoe mooi egaliserend de BB Cream is? Ik vind het effect toch wel erg mooi hoor.

lancomesunbbcream3

De Lancôme Soleil Bronzer Sun BB Cream komt in een hygiënische tube met klikdop, bevat 50 ml en kost €36. Ik zou ‘m wel vooral bewaren voor de zomer, op de dagen dat je echt niets anders draagt dan dit product en in een seizoen waarin het niet zo goed erg is als je iets meer glimt. De winter was dus niet de ideale tijd om de Sun BB Cream te testen, maar zeker is wel dat ik me nu extra verheug om ‘m straks in juni weer uit de kast te pakken!

Lijkt de Sun BB Cream jou wat?

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Cindy | Life meets Beautyreply
20/02/2015 at 14:01

Ik heb een vette t-zone en dan is zo’n vol product echt niet handig. Voornamelijk in de zomer niet en daar is hij natuurlijk ook voor bedoeld. Ik ben altijd een beetje aan het mieren met die zonproducten. Moet goed beschermen, maar niet te vol zijn.

Carlijnreply
21/02/2015 at 12:19
– In reply to: Cindy | Life meets Beauty

Ik heb precies hetzelfde, laat een echt zonproduct vaak achterwege omdat het mijn huid gewoon te vet maakt. Alleen als ik echt ga zonnen en geen make-up draag, smeer ik dan een hoge SPF. Maar deze BB Cream valt qua vettigheid nog wel mee hoor, misschien is het het waard ‘m te proberen?

Leave a reply