Mijn 4 favoriete zwarte mascara’s

Ik gebruik het sinds mijn elfde en kan me werkelijk geen dag zonder voorstellen: zwarte mascara. Ooit heb ik een klein uitstapje naar bruin gemaakt, maar altijd kom ik weer terug bij mijn geliefde zwarte mascara. Door de jaren heen heb ik er tientallen versleten; van goedkoop tot erg duur. Ik heb inmiddels een aantal favorieten, onder andere van Estée Lauder en Lancôme. Ik laat je vier van mijn grote favorieten zien.

favorieterezwartemascara1

De vier mascara’s die ik momenteel graag gebruik, zijn alle vier heel erg anders, vooral qua borsteltje. Ik zoek mijn mascara niet per se uit op borsteltje. Of die nou van rubber is of met haartjes; I don’t care. Ik kijk vooral naar het resultaat. Een mascara moet mijn wimpers volume geven en goed separeren. Lengte is mooi meegenomen, maar omdat ik van mezelf al lange wimpers heb, is volume belangrijker.

ESTEE LAUDER SUMPTUOUS INFINITE

favorieterezwartemascara6

Deze mascara van Estée Lauder is mijn absolute nummer 1 favoriet ooit. Nog nooit had ik zulke volle, lange en mooi gesepareerde wimpers als na het gebruik van deze topper. De Sumptuous Infinite van Estée Lauder brengt makkelijk aan, het borsteltje is heel erg prettig in gebruik. Na één laagje (sowieso breng ik altijd maar één laagje mascara aan) zijn mijn wimpers al intens zwart en vol.

favorieterezwartemascara7

Estée Lauder Sumptuous Infinite heeft een rubberen borsteltje met korte ‘haartjes’. Dit werkt zo ontzettend fijn!

fotdverlof1

Op deze foto draag ik de mascara van Estée Lauder. Ik vind het effect zo mooi. Mijn wimpers hebben krul en zijn goed gesepareerd. De Estée Lauder Sumptuous Infinite is nu bijna op, en ik moet heel dringend een nieuwe. Echt.

BE CREATIVE LASH ME BABY ALL-IN-ONE MASCARA

favorieterezwartemascara8

Een mascara die ik nog niet zo lang ken, maar nu al tot mijn favorieten behoort, is de Lash Me Baby All-in-One Mascara van BE Creative. Ik vond BE Creative altijd maar een schreeuwerig merk, ik had er niet zoveel mee. Deze mascara kreeg ik twee jaar geleden in een goodiebag en ik heb ‘m nu pas aangebroken – kun je nagaan. En wat denk je? Ik vind ‘m geweldig! Hij maakt mijn wimpers in één beweging pikzwart, geeft een goede krul en separeert goed.

favorieterezwartemascara9

De Lash Me Baby heeft een borsteltje met een buiging erin. Ik had nog nooit eerder een mascara gebruikt die dit heeft. Vind het erg prettig werken.

everydaysmokeyeye11

Hier draag ik de BE Creative Lash Me Baby All-in-One Mascara.

LANCOME HYPNOSE DRAMA

favorieterezwartemascara4

Lancôme Hypnôse is een klassieker. Ik heb me een poos geleden laten vertellen dat dit de meest verkochte mascara ter wereld is. Wow! De Hypnôse Drama is een mascara die een nog dramatischer effect belooft.

favorieterezwartemascara5

Ook het borsteltje van de Hypnôse Drama is niet volledig recht. De haartjes zijn wel een stuk grover en langer dan bij de andere borsteltjes. Deze mascara geeft lengte als een malle, en ook veel volume en een inktzwarte kleur. Eigenlijk is dit de mascara waar ik het minst over kan zeggen. Hij heeft niet heel specifieke bijzonderheden, maar is gewoon heel erg goed.

fotdberrylook3

Niet de allerbeste foto om het resultaat te laten zien, maar hier zie je mij met de Lancôme Hypnôse Drama. Zwart zijn m’n wimpers in ieder geval 😉

LANCOME GRANDIOSE

favorieterezwartemascara2

In 2014 bracht Lancôme een mascara uit die revolutionair te noemen is. Hij heeft een zogenaamde zwanenhalsborstel. Het borsteltje van Lancôme Grandiôse zelf is van rubber en in de steel zit een knik. Het idee hierachter is dat je zo met gemak je linker- en rechteroog kunt opmaken zonder in de knoei te komen met je neus. Hmm. Ik heb hier echt nooit last van, voor mij is dit dus zeker geen USP.

favorieterezwartemascara3

Het borsteltje zelf is vrij klein en kort. Ik kan niet in één keer al mijn wimpers mee pakken, maar als de mascara er dan eenmaal opzit, is het effect echt prachtig. Heel intens en vol volume.

mamamakeuplook3

Hier draag ik de Lancôme Grandiôse. Zie je hoe mooi mijn wimpers van elkaar gescheiden zijn?

Nummer vijf van mijn favorieten is zonder twijfel CHANEL Le Volume. Dit is de mascara die ik na Estée Lauder Sumptuous Infinite het fijnst vind. Helaas is hij op en dus kon ik ‘m niet op de foto zetten. Maar FIJN dat deze is. Hij kan nog net niet tippen aan Estée, maar veel scheelt het niet.

Wat is jouw favoriete mascara en waarom?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

9 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Sanne Marlijnreply
26/10/2015 at 09:08

Ik heb ze alle vier nog nooit geprobeerd! Ik mis alleen nog een close-up van je ogen, op mobiel vind ik je ogen op de veraf plaatjes net niet goed te zien om de werking vd mascara goed te beoordelen. Chanel Le Volume is mijn favoriet! Je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt naar de eerste mascara, de borstel lijkt me fijn.

Carlijnreply
26/10/2015 at 09:14
– In reply to: Sanne Marlijn

Klopt! Dit waren alle vier foto’s die al eerder op mijn blog zijn verschenen, in andere posts die niet over mascara gingen. Vandaar 🙂

Sanner Marlijnreply
26/10/2015 at 10:49
– In reply to: Carlijn

Ah okido! Ik vond het al niks voor jou haha omdat je normaal zo precies bent met detailfoto’s etc.

saskiareply
26/10/2015 at 09:47

Chanel le volume is mijn favoriet, een geweldige mascara vind ik dat. Deze vier ken ik nog niet.

Nesrinreply
26/10/2015 at 14:04

Ik vind het resultaat van Estée erg mooi en Hynose van Lancome doet haar werk ook erg goed en is wat “sterker” lijkt het wel. Ik heb ooit een proefverpakking van Chanel geprobeerd en ik was er niet helemaal weg van.

Jeapiebelreply
26/10/2015 at 17:35

Onvoorstelbaar om te lezen dat je vanaf je elfde al mascara gebruikt. Het verhaal van de Lash Me Baby All-in-One Mascara van BE kan je na gaan dat wij soms verkeerde inschatting kunnen hebben.Wel leuke verrassing. Goed om hier je favoriet over te lezen aangezien je ervaringdeskundige bent.

Carlijnreply
26/10/2015 at 17:41
– In reply to: Jeapiebel

Ja, ik was er vroeg bij 😉

Lindsey Beljaarsreply
26/10/2015 at 21:00

Stuk voor stuk mooie producten, maar van deze 4 vind ik ESTEE LAUDER SUMPTUOUS INFINITE het fijnst. Al vind ik Chanel Le Volume de Chanel ook die van Estee Lauder toch echt overtreffen. (voor mijn wimpers dan hè)

Elinereply
27/10/2015 at 21:40

Bij mij is Chanel Le Volume favoriet! Ik wil wel graag een keer Lancome Hypnose Drama proberen. Ik hoor daar zoveel goeie verhalen over!

Leave a reply