Mijn 5 favoriete poeders

Het zal je misschien niet ontgaan zijn dat ik een zwak heb voor basismake-upproducten. Mijn favoriete foundations kwamen al eens aan bod en mijn favo blushes liet ik ook een poosje geleden de revue passeren. En nu, nu is het tijd voor mijn fijnste poeders. Ik heb vijf absolute favorieten die ik je heel graag laat zien.

favorietepoeders11

Ik weet niet wat het is, maar een nieuwe poederdoos trekt me altijd zo enorm aan. Op cosmeticagebied ken ik bijna geen fijner gevoel dan mijn kwast in een vers poedertje zetten. Op zich is poeder niet eens zo’n bijzonder make-upproduct, maar toch heb ik er een enorm zwak voor en zwicht ik af en toe voor een nieuw exemplaar (terwijl ik die natuurlijk helemáál niet nodig heb, maar dat kennen jullie vast…). De vijf favorieten die ik heb geselecteerd, springen eruit omdat ze lekker luxe zijn en perfect hun werk doen. Ik zal ze één voor één afgaan en vertellen waarom het een favoriet is.

favorietepoeders2 favorietepoeders3

Als eerste een poeder dat ik al een poosje in gebruik heb: MAC Mineralize Skinfinish Natural in de kleur Medium. Dit prachtige minerale poeder heeft een heel subtiel glinstertje en laat mijn huid een beetje opleven. Niet zoals een goede foundation dat kan natuurlijk, maar toch zie ik verschil als ik dit poeder gebruik ten opzichte van een ander poeder. Sowieso vind ik de Mineralize-producten van MAC heel erg fijn, zo ook dit poeder.

favorietepoeders7favorietepoeders8

De prijs voor het mooiste poeder gaat naar Clarins. De Opalescence Poudre Teint & Blush komt uit de voorjaarscollectie van vorig jaar en is technisch gezien een poeder en blush/bronzer in één. Dit kun je zien aan de hele en halve gekleurde cirkeltjes. Als je met je kwast over het rode gaat, heb je wat blush op je kwast te pakken, en de donkere delen dienen als bronzer. Ga je met je kwast door de gehele poederdoos dan heb je het poeder zoals ik ‘m het liefst zie: semi-transparant met een subtiel kleurtje. Dit poeder van Clarins dekt heel mooi en geeft een niet té poederig resultaat.

favorietepoeders4 favorietepoeders1

Een poeder dat eigenlijk nét iets te donker voor me is, maar ik toch heel erg fijn vind, is Shiseido Sheer and Perfect Compact. Ik heb de kleur Natural Fair Ivory en da’s net niet helemaal een match met mijn huid. Toch vind ik dit een heerlijk poeder, omdat hij perfect verdeelt en mijn huid heel mooi egaal maakt. Ik weet dat poeder absoluut niet bedoeld is om kleur aan het gezicht te geven, maar stiekem pak ik ‘m er om die reden weleens bij. Hij geeft mijn gezicht wat meer kleur dan mijn transparantere, neutrale poeders en dat kan op sommige dagen geen kwaad 🙂

favorietepoeders5 favorietepoeders6

Nog een favoriet van MAC: de nieuwe Pro Longwear Pressed Powder in kleur Light Plus. Dit is voor mij het makkelijkste poeder om te gebruiken. Klinkt een beetje gek, maar wat ik bedoel is dat ik dit poeder zonder spiegel kan aanbrengen en dat er dan niks aan de hand is. De kleur is licht genoeg om mijn huid transparant te doen laten en je ziet het poeder niet op de huid liggen. Hij matteert perfect en houdt mijn huid de hele dag mooi mat.

favorietepoeders9 favorietepoeders10

Save the best for last… Mijn allergrootste favoriet is dit losse poeder van SENSAI. Natuurlijk, wat kan SENSAI dan ook verkeerd doen in mijn ogen?! SENSAI Loose Powder Translucent is een heel fijn, licht poeder dat echt over mijn huid zweeft als ik het aanbreng. Dit is echt zo’n heerlijk en zacht product, kan het eigenlijk niet in woorden uitdrukken. Het is nogal lastig om het poeder helemaal aan je te laten zien (niet in de eerste plaats omdat-ie nog dicht zit, dit is mijn back-up omdat ik de oude net heb opgemaakt) maar hier zie je in ieder geval het doosje en de luxe, grote en zachte puff die je erbij krijgt. Als je hier al niet blij van wordt als cosmeticagek weet ik het ook niet meer…

favorietepoeders13 favorietepoeders14

Mijn favoriete kwasten om poeder aan te brengen, zijn trouwens de MAC 150 en de Large Powder Brush van Ecotools. Ik wissel ze af. MAC brengt wat dekkender aan, de kwast van Ecotools wat luchtiger. Heb op zich niet echt een voorkeur, ik kies per dag waar ik zin in heb.

Een poeder moet voor mij matteren, mijn huid (al is het minimaal) egaliseren en me voor lange tijd glimvrij houden. Al deze poeders doen dat en mede daarom zijn het favorieten. Ik heb nog een stuk of zes, zeven poeders meer in mijn stash, maar die hebben het niet gehaald op het lijstje met favorieten omdat ze net wat minder fijn in gebruik zijn.

Ik hoop dat je het leuk vond mijn favoriete poeders te zien. Ben benieuwd of er nog meer suckers voor poeders zijn. Deel vooral je favorieten hieronder bij de comments.

PS. Nog even een note van uw taalnerd: ik vond ‘deze poeder’ nogal krom klinken en twijfelde even of het nou ‘het’, ‘de’, ‘dit’ of ‘deze’ poeder’ is. Guess what? Het kan allemaal 🙂

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

13 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Marijke – de beste versie van jezelfreply
17/06/2015 at 07:28

Leuk artikel! Ik vind de MAC prep + prime transparent finishing powder pressed erg fijn, die geeft ook totaal geen poederig effect.

Ingeborgreply
17/06/2015 at 08:59

Leuk om te lezen. Deze/dit/het/de 😉 poeder van Clarins vind ik heel mooi, weet jij of die nog te koop is?

Carlijnreply
17/06/2015 at 09:25
– In reply to: Ingeborg

Hoi Ingeborg. Het poeder van Clarins is helaas niet meer te koop. Hij maakte deel uit van de lentecollectie van vorig jaar en ligt dus niet meer in de winkels. Jammer 🙁

Nesrinreply
17/06/2015 at 10:04

Heb jij een zwak voor basis make-up producten? Echt? Lol.

Ik heb geen verstand van poeders maar ik vind die van Clarins er heel gaaf uit zien.

Carlijnreply
17/06/2015 at 10:05
– In reply to: Nesrin

Ja, basis als in foundations, concealers en poeders. Niet dat we elkaar verkeerd begrijpen hier hè 😉

Northflixreply
17/06/2015 at 11:02

Leuk artikel! Ik gebruik dus meestal vrij budget poedertjes, maar die van MAC klinken goed!

Wies | Nature of Happinessreply
17/06/2015 at 11:40

Leuk om te lezen! Zelf gebruik ik de MAC Prep + Prime Transparant Finishing Powder Pressed… Een hele mond vol! Maar wel een fijn product 🙂

zomaar een bezoekerreply
17/06/2015 at 11:41

Jammer van die opmerking. Niet terecht.

Carlijnreply
17/06/2015 at 11:43
– In reply to: zomaar een bezoeker

Wat vind je precies niet terecht? Ik wilde alleen laten weten dat ik zelf twijfelde aan het juiste lidwoord en het toen even heb opgezocht. Als ik iemand daarmee voor het hoofd stoot, bied ik daarvoor mijn excuses aan, maar zelf zie ik het niet zo.

zomaar een bezoekerreply
17/06/2015 at 14:36
– In reply to: Carlijn

Ik begreep uit de context al dat je het niet vervelend bedoelde. Vond het wel jammer dat het er stond. Lief dat je het hebt aangepast, dank je wel.

Carlijnreply
17/06/2015 at 14:44
– In reply to: zomaar een bezoeker

Graag gedaan!

zomaar een bezoekerreply
17/06/2015 at 11:42

De Ps, bedoel ik

saskiareply
17/06/2015 at 21:29

Grappig om te lezen dat je zo gek bent op poeders. Het is voor mij juist iets dat ik vaak oversla, wel heb ik er een van Chanel en die vind ik erg fijn.

Leave a reply