Pure liefde: mijn CHI-haarborstel en ik

Het was liefde op het eerste gezicht toen ik mijn CHI-haarborstel in handen kreeg. Het exacte moment weet ik niet meer, maar het moet ergens in 2013 zijn geweest. Sinds die dag heb ik mijn geliefde borstel geen moment uit het oog verloren en zit hij standaard in mijn handtas. Ja, de liefde voor deze CHI-borstel zit diep. Heel diep. Vandaag vertel en laat ik je zien waarom.

chihaarborstel3

Van glad en glanzend haar kan ik alleen maar dromen. Al sinds er haar op mijn hoofd groeit, heb ik te maken met stug, springerig en droog haar. Ergens in 2013 liet ik mijn weerbarstige coupe ellende voor het eerst glad föhnen en stijlen en zag ik mezelf met een haardos die ik nog nooit bij mezelf gezien had. Mijn haar was überstijl, glad, glanzend en zacht. Wow! Het bedrag dat ik daarvoor moest neertellen bij de kapper, maakte me aan het slikken en dus ging ik al gauw op zoek naar een alternatief. Het geheim bleek ‘m grotendeels te liggen in een goede kappersborstel in combinatie met een föhn. Die föhn had ik al, een borstel nog niet. Ik kocht diezelfde week nog exact zo’n exemplaar als mijn kapper gebruikte: de CHI Boar Ceramic Round Brush.

chihaarborstel4Heel mooi is hij niet meer, maar wat wil je als je ‘m dagelijks gebruikt…

Het zelf glad föhnen van mijn haar bleek niet mee te vallen. Sterker nog: na een half uur föhnen en borstelen was mijn haar nog steeds niet stijl. Wat ik wel merkte, is dat deze borstel van CHI mijn springerige plukken gelijk goed temde. Het is niet goed uit te leggen wat deze borstel nou precies doet, maar het komt erop neer dat alle springerige, losse plukjes aan de zijkant van mijn hoofd worden samengebundeld tot één pluk als ik er met de borstel overheen ga. De borstel strijkt alles glad, zeg maar. Sinds die eerste, mislukte föhnpoging gebruik ik de borstel alleen nog als ik m’n haar vast draag (= praktisch elke dag) en last heb van fluffy fly-away hair (= ook praktisch elke dag).

chihaarborstel1

Iedere ochtend sta ik op met haar zoals op bovenstaande foto. Als ik het in een knot of staart draag, steken er aan alle kanten plukken uit. Vooral aan de voorkant wijst het alle kanten op. Heel irritant! Mijn CHI-borstel is dan mijn redder in nood.

chihaarborstel5

Met ronddraaiende bewegingen ga ik met de borstel over de springerige plukjes. Ik begin bij de aanzet en werk dan al draaiend naar de punten toe, terwijl ik het haar naar achteren trek. Het voelde in het begin heel vreemd om mijn haar te borstelen terwijl het vast zat, maar nu ben ik niet anders meer gewend.

chihaarborstel6

Zie je bij de aanzet dat mijn haar al strak wordt getrokken terwijl ik aan het borstelen ben?

chihaarborstel7

Ook de bovenkant neem ik mee. Ook hier begin ik bij de aanzet en werk dan al draaiend naar mijn kruin toe. Op de foto hierboven is te zien dat de rechterzijkant al mooi glad is. Links steken nog wat plukjes uit, hier moet ik nog een keer overheen met mijn CHI.

chihaarborstel9chihaarborstel10

En dan, na nog geen minuutje borstelen… glad haar! Mijn losvliegende, irritante plukjes zijn netjes bij de rest van mijn haar getrokken, alsof ik er een dikke dot wax of gel in heb gedaan en daar de boel mee heb getemd. Fijn is ook dat dit echt de hele dag blijft zitten, ik heb er geen omkijken meer naar. Heerlijk! Als ik na het borstelen met mijn handen over mijn haar ga, voelt het ook ontzettend glad en zacht.

Wat het geheim van de CHI Boar Ceramic Round Brush is, durf ik niet te zeggen. Hij is gemaakt met stevige haren van het everzwijn (is dat zielig trouwens? Ik weet het eigenlijk niet…) en daardoor krijg je je haren snel en makkelijk in model, aldus CHI. Officieel is dit een föhnborstel en ik geloof ook echt dat je er geweldige resultaten mee kunt boeken als je er een handigheid in hebt en niet zulk dik en krullend haar hebt als ik, maar voor mij werkt het niet. Ik ben vooral heel, heel erg happy met deze CHI-borstel voor het gebruik zoals hierboven beschreven. Als ik onderweg in een regenbui terecht kom, of mijn haar is door de wind alle kanten op gaan staan, hoef ik maar mijn borstel uit mijn tas te toveren en de springerige plukken glad te borstelen en ik ben weer toonbaar. Ik kan echt niet zonder!

Ik heb mijn CHI-borstel gekocht bij Haarshop.nl. CHI heeft van deze borstel drie maten, waarvan ik de grootste heb. Heb je dunner of beter handelbaar haar, dan kun je prima uit de voeten met een maatje kleiner. Ik heb voor de borstel zo’n €16 euro betaald.

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

10 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Elinereply
26/05/2015 at 12:21

Klinkt als een echte wonderborstel :-D! Ben sowieso erg fan van de producten van Chi, dus dit wordt denk ik mijn volgende aankoop.

Nesrinreply
26/05/2015 at 14:52

Wishlist.

Fijne review Carlijn. Het merk ken ik de borstels niet. Het resultaat is duidelijk en ik ben om.

Kirstyreply
26/05/2015 at 17:01

Wat handig zeg! Ik vind de borstel ook helemaal niet duur, had hem veel duurder verwacht.

Carlijnreply
26/05/2015 at 17:02
– In reply to: Kirsty

Ja dat viel mij ook gelijk op toen ik ‘m kocht, Kirsty! De prijs-kwaliteitverhouding is echt ge-wel-dig.

EminasLifestylereply
26/05/2015 at 17:19

Klinkt goed! De producten van Chi vind ik altijd erg fijn! Dus ik geloof idd dat dit een hele goede borstel is!

saskiareply
26/05/2015 at 20:02

Ik heb ook van dat springerige haar. Momenteel gebruik ik een borstel die eigenlijk is bedoeld voor extensions maar die mijn haar ook netjes houdt. Deze klinkt ook heel goed en ga ik zeker onthouden. Ik heb vaker gehoord dat de haren van een everzwijn heel goed zijn.

Kiss & Make-upreply
27/05/2015 at 12:33

Ik gebruik zo’n borstel dus echt NOOIT 🙂 Zo uitgebreid als ik met make-up ben zo minimalistisch ben ik met mijn haar, lol.

alexareply
28/05/2015 at 11:20

ziet er goed uit maar is echt niks voor mij!

Hairloxx haarmasker en -borstel – Carlijn Biesemaat Copy & Beautyreply
16/09/2015 at 05:03

[…] belang van een goede borstel is iets waar ik al eerder over schreef. Ik ben heel trouw aan mijn CHI, maar dat is een (fohn)borstel die in principe niet echt bedoeld is […]

Hairloxx haarmasker en -borstel – Carlijn Biesemaat Copy & Beautyreply
16/09/2015 at 05:03

[…] belang van een goede borstel is iets waar ik al eerder over schreef. Ik ben heel trouw aan mijn CHI, maar dat is een (fohn)borstel die in principe niet echt bedoeld is […]

Leave a reply