Mijn 5 favoriete wintergeuren

Ik had dit artikel al een poos in gedachten, maar ik had er nog niks mee gedaan omdat de winter alweer een beetje op z’n einde liep. Toen ging het ineens vriezen en voelde het pas écht als winter. Ik haalde alsnog de flacons tevoorschijn die ik klaar had liggen voor dit artikel en zette ze op de foto. Meet mijn 5 favoriete wintergeuren.

favorietewintergeuren1

Doorgaans ben ik van de frisse, licht bloemige geuren. In het voorjaar en de zomer draag ik Marc Jacobs Daisy graag en ook Chanel Chance Eau Fraîche is dan favoriet. Maar als de dagen korter worden en de temperaturen lager, geef ik de voorkeur aan iets zwaardere parfums. Niet zwaar zwaar, want dat is niet zo mijn ding, maar wel wat mysterieuzer en zwoeler dan tijdens de warme maanden. Mijn ultieme vijf favorieten zijn van links naar rechts Dior Addict, Yves Saint Laurent Black Opium, Chanel Chance, Calvin Klein Be en Dolce & Gabbana The One.

favorietewintergeuren3

Dior Addict heb ik sinds een jaar of vijf in mijn bezit. Hij is bijna leeg. Deze eau de parfum heeft iets bloemigs (jasmijn, oranjebloesem), maar het warme overheerst. Dit komt door de vanille die erin zit. Ik vind dit zo’n heerlijke geur. Hij is niet per se geschikt voor ‘s avonds, ik draag ‘m juist vaker overdag. Ik heb Dior Pure Poison ook, die vind ik juist meer voor de avond.

favorietewintergeuren2

Een van de zwaardere geuren tussen mij favorieten is Yves Saint Laurent Black Opium. Deze vrouwelijke, sensuele geur bevat koffie en vanille, heel apart en verrassend. De flacon vind ik ook zo ontzettend mooi, ook niet onbelangrijk. Black Opium bewaar ik vaak voor ‘s avonds, voor overdag vind ik ‘m net iets te heftig.

favorietewintergeuren4

Chanel Chance… Zucht. Grote kans dat je al wist dat dit een van mijn favoriete geuren ooit is. Misschien wel de meest favoriete. Ik kreeg Chanel Chance en Chanel Chance Eau Fraîche ooit tegelijkertijd cadeau van David, zo ontzettend lief. Eau Fraîche gebruik ik regelmatig overdag, deze bewaar ik voor speciale gelegenheden (die er vervolgens niet zo vaak zijn, zonde eigenlijk). Grappig weetje: ik kocht ooit een halfvolle flacon Chance via Marktplaats, toen ik 17 was of zo. Ik kon toen nog geen Chanel betalen en ging daarom het internet op op zoek naar een tweedehandsje. Ik betaalde er 30 euro voor en was helemaal in mijn nopjes. Haha!

favorietewintergeuren6

Een geur die ik ontdekte via mijn moeder, zij had ‘m eerder dan ik. Calvin Klein CK Be is fris en houtachtig tegelijk, onwijs lekker. Het is officieel een unisex geur, maar ik vind ‘m toch meer geschikt voor vrouwen. Dit is een geur die ik iedere dag wel zou kunnen dragen, hij is niet geschikt voor een bepaalde gelegenheid of moment van de dag. Ik denk dat ik deze flacon al zeker zeven jaar in mijn bezit heb. De echte parfumgoeroes zouden me vast op de vingers tikken omdat de houdbaarheid officieel alláng is verstreken. Hij ruikt nog prima overigens.

favorietewintergeuren5

Toen D&G The One net nieuw was, kreeg ik in de Bijenkorf van zo’n spraydame een geurkaartje in m’n handen geduwd. Ik snuffelde eraan en was verkocht. Niet veel later kocht ik ‘m: The One. Dit parfum is fris (bergamot, mandarijn, perzik) maar tegelijkertijd ook heel erg warm (jasmijn, vetiver, vanille, amber, muskus). Dat laatste overheerst trouwens, ik vind dit juist geen typische frisse geur. Ik bewaar The One vaak voor ‘s avonds, vanwege het warme, sensuele karakter van de geur. Ik heb D&G The One trouwens als purse spray. De flacon op de foto is een heel zware huls waar flacons van 11 ml in kunnen. Als de flacon leeg is, doe je er een nieuwe in. Ik ben nu toe aan mijn laatste 11 ml. Volgens mij is deze purse spray-variant niet meer te koop.

Heb jij specifieke geurfavorieten voor de winter? Welke?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

10 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
18/02/2016 at 07:53

Black Opium vind ik ook heerlijk, ik verkies vaak parfum boven eau de toilette, bij deze geur vind ik de eau de toilette echter veel fijner ruiken. Fijne geuren heb je!

demallemolenmoederreply
18/02/2016 at 08:15

Heerlijke geuren! Ik heb op dit moment niet echt 1 geur. Vind juist de afwisseling wel fijn.

debbyreply
18/02/2016 at 08:15

in de winter draag ik zeker liever wat zwaardere geuren. Black Opium lijkt mij heerlijk zeg

Shirleyreply
18/02/2016 at 08:31

Ik heb Black Opium ook, maar bij mij ruikt hij bizar genoeg heel subtiel. Ik hoor namelijk vaker dat hij sterk is, haha. Mijn ultieme favoriet al meer dan een jaar is YSL Manifesto L’Elixir (ofzoiets, in ieder geval het flesje met meer paars dan wit). Ik hou ook van best zware geuren, maar van bepaalde zware geuren krijg ik een chronische kriebel in mijn neus.

Sandrareply
18/02/2016 at 10:13

Ik ken alle geuren niet, maar ben wel erg benieuwd naar hoe ze ruiken. Op dit moment is ‘Potion’ van Pull&Bear mijn favoriet!

Mariskareply
18/02/2016 at 10:18

Black opium wil ik ook nog, maar hij is zo duur :’)

Chahrazadreply
18/02/2016 at 13:07

Yves Saint Laurent Black Opium Staat op mijn wishlist. Een heerlijke geur!

Nesrinreply
18/02/2016 at 23:51
– In reply to: Chahrazad

Ik kan je alleen een high five geven voor Chanel Chance. Black Opium heb ik toevallig laatst geroken en deze vond ik goed maar niet passend bij mij. Ik heb trouwens nooit zoveel verschillende geurtjes en ik wissel dus ook haast niet af. Op dit moment heb twee flesjes Chanel Allure en Mademoiselle. Saai maar chique, het is een soort signature geworden.

Elinereply
19/02/2016 at 10:41

Black Opium is ook echt een van mijn favoriete geuren. Staat heel hoog op mijn verlanglijstje maar eerst maar mijn andere parfums opmaken 🙂

Priscillareply
20/02/2016 at 11:11

Black opium is momenteel ook een geur die ik er vaak bij pak. De rest van de geuren ken ik niet qua geur. Alien gebruik ik ook heel graag wanneer het wat kouder is.

Leave a reply