Mijn oogverzorgingsroutine met SENSAI

Toen ik vorige week over mijn stappenplan na een slechte nacht schreef, vertelde ik al kort dat ik een nieuwe oogcrème van SENSAI in gebruik heb. Oogcrèmes hebben altijd een speciaal plekje in mijn stash. Ik heb ze het liefst zo luxe mogelijk, om mezelf te doen geloven dat ik dan voor eeuwig rimpelvrij blijf. Dikke onzin natuurlijk, maar dat neemt niet weg dat de SENSAI Cellular Performance Eye Balm een nieuwe favoriet is.

sensaieyecontourbalm1sensaieyecontourbalm2

SENSAI Eye Contour Balm is een frisse, balsemachtige oogcrème die romig van textuur is, maar toch erg fris aanvoelt. Ik vind ‘m een beetje lastig te omschrijven. Hij is vettig, maar niet té vet en fris maar totaal niet gel-achtig. Een aparte oogcrème! Ik had van SENSAI twee mini’s van hun nieuwe oogcrèmes, de Eye Contour Cream en deze, de Balm. De Eye Contour Cream is nog wat voller en romiger. Hij deed er ook langer over om in te trekken, en dat heeft mijn voorkeur niet. SENSAI Eye Contour Balm trekt snel in, zodat ik gelijk kan beginnen met mijn make-up.

sensaieyecontourbalm3sensaieyecontourbalm4

De oogcrème komt in een luxe, matglazen potje waarin 15 ml zit. Volgens SENSAI zelf is de crème geschikt voor overdag en ‘s avonds, en daar gebruik ik ‘m ook voor. Tot voor kort skipte ik de oogcrème voordat ik ging slapen, maar ik ben ook geen 25 meer 😉 en dus leek het me wel slim om nu ook  ‘s nachts met oogcrème te beginnen. Kan de huid rondom de ogen een beetje herstellen en bijkomen enzo. Ik breng een kleine hoeveelheid aan rondom de ogen en klop dit zachtjes in.

sensaieyecontourbalm5

SENSAI heeft altijd een uitgebreide instructie voor het aanbrengen van verzorgingsproducten. Zo wordt geadviseerd de lotions en crèmes in de huid te drukken. Dit werkt stimulerend en zo wordt de crème beter opgenomen. Dit doe ik dus ook bij mijn oogcrème. Als ik de crème heb aangebracht, voer ik met mijn vingers druk uit aan de zijkant van mijn ogen, tegen de slapen aan. Ik weet niet of het wat uithaalt hoor, maar het zal vast geen kwaad kunnen…

sensaieyecontourbalm6

Ik gebruik de Eye Contour Balm nu ruim twee weken en ik kan al zeggen dat ik ‘m heerlijk in gebruik vind. Het is de meest bijzondere oogcrème die ik ooit heb gehad, vooral vanwege de textuur. Ik heb het idee dat deze crème mijn huid echt goed hydrateert, want trekkerige droogtelijntjes heb ik absoluut niet als ik de Eye Contour Balm gebruik. Of ik er echt wakkerder en stralender uitzie? Hmmm ik weet het niet. Ik ken weinig producten die zulke grootste beloftes kunnen waarmaken. Ik vind de crème vooral heel fijn smeren, prettig aanvoelen en lekker ruiken. SENSAI Cellular Performance Eye Contour Balm kost €99,30. Dat is veel geld, hoor ik je denken. En ja, dat is het…

Tot zover mijn oogverzorging van het moment. Om er verder voor te zorgen dat ik met een wakkere blik de dag doorkom, gebruik ik ook nog concealer en een klein beetje poeder onder mijn ogen. Niet te veel, want ik wil niet dat de huid rondom mijn ogen te geplamuurd is. Dat werkt averechts.

sensaieyecontourbalm8sensaieyecontourbalm9

De concealer die ik momenteel graag gebruik, is van Catrice, maar ook de Bobbi Brown Creamy Concealer Kit is favoriet. In dit paletje zitten een concealer en een pressed powder, welke ik allebei gebruik in de strijd tegen donkere kringen. Over de Creamy Concealer Kit schreef ik al eerder een uitgebreide review. Als de concealer en poeder erop zitten, is het tijd voor mijn oogmake-up. Of ik nu voor uitgebreid of bescheiden ga; een beetje witte oogschaduw in mijn binnenste ooghoek en een goede lik zwarte mascara zijn onmisbaar voor een uitgeruste blik. O, en strakke wenkbrauwen, met op het wenkbrauwbot wederom wat witte oogschaduw.

sensaieyecontourbalm7 sensaieyecontourbalm10

Als de dag voorbij is, verwijder ik mijn oogmake-up met een milde reiniger. Momenteel is dat het Micellair Reinigingswater van Garnier. Ik doe een flinke hoeveelheid op twee wattenschijfjes en laat dit even rusten op mijn oogleden. De zwaarste oogmake-up krijgt zo al de kans los te weken zonder te hoeven boenen. Daarna haal ik mijn oogmake-up er rustig af. Ik gooi nog een plens water over mijn gezicht en ogen (vind ik altijd lekker fris) en sluit dan af met een nachtcrème en de SENSAI Eye Contour Balm. Sweet dreams!

Besteed jij ook aandacht aan je oogverzorging of is het een ondergeschoven kindje bij jou?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

7 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

tessareply
14/01/2016 at 11:31

Goed en duidelijk artikel! Ik gebruik eigenlijk nooit oogverzorging, maar misschien moet ik dat toch eens gaan doen!

Elinereply
14/01/2016 at 12:20

Fijne review! Klinkt als een superfijne oogcrème. Alleen die prijs…slik! Ook vind ik het jammer dat de crème in een potje zit. Ik denk dat ik dus nog even verder zoek naar een geschikte oogcrème. Toevallig nog tips?

Carlijnreply
14/01/2016 at 22:27
– In reply to: Eline

Ja prijzig is hij zeker… Van Clarins vond ik de Super Restorative Total Eye Concentrate erg fijn. Die zit in een pompje. Die ken jij ook vast wel 🙂

Nesrinreply
14/01/2016 at 13:01

Helder als altijd Carlijn. Het is veel geld en ik hoop dat ik een tester kan scoren ergens 😉

De manier waarop jij je oog make-up eraf haalt wil ik trouwens ook proberen.

Mariskareply
15/01/2016 at 16:35

Ik heb op m’n 22e al vervelende lijntjes onder m’n ogen, dus ik let wel op onder m’n ogen! Hydraterende producten werken heel fijn, jojoba olie trouwens ook! Alleen geen aanrader als je al snel een vettige huid hebt.

Moniekreply
16/01/2016 at 17:11

Sinds ik het boek van Jetske ultee heb gelezen skip ik de oogcreme en nachtcrème. Onzin geeft zij aan. Tja of het waar is weet ik ook niet, maar het belangrijkste is ik geloof haar. Misschien ook iets voor jou om eens in te verdiepen.? Haar producten bevallen me goed, ook een rib uit mn lijf, maar we doen alles voor een strak gezicht he 😉 en nee heb geen aandelen haha

Carlijnreply
16/01/2016 at 17:37
– In reply to: Moniek

Ik heb heel veel goede verhalen over Jetske gelezen en doe regelmatig research op haar website. Ook al vind ik haar een echte expert, ik laat mezelf nog steeds graag geloven dat oogcreme en nachtcreme onmisbaar zijn voor me… Eigenwijs haha 😉

Leave a reply